Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, Paweł Bohacz napisał(-a):

Nareszcie:

audi-rs5-fahrend-heck-2602_givnbt.jpeg

V6...

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

V6...

Masakra 🤯

Łączna moc układu napędowego w Audi RS5 2027 wynosi 639 KM, a moment systemowy sięga 825 Nm. Dzięki temu przyspieszenie od 0 do 100 km/h zajmuje tylko 3,6 sekundy.

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, GostRado napisał(-a):

Masakra 🤯

Łączna moc układu napędowego w Audi RS5 2027 wynosi 639 KM, a moment systemowy sięga 825 Nm. Dzięki temu przyspieszenie od 0 do 100 km/h zajmuje tylko 3,6 sekundy.

Ciekaw jestem masy własnej pojazdu.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużo cięższa od poprzedniej generacji. Piszą że: Audi RS5 2027 waży 2355 kilogramów w wersji Limousine i 2370 kilogramów w wersji Avant. Tutaj tak piszą:

https://autogaleria.pl/audi-rs5-2027-specyfikacja-dane-techniczne-cena-naped-hybryda

Mnie strasznie się podoba RS6 generacji c7. Ostatnie audi z lusterkami w słupku a nie w drzwiach. Nie znoszę takiego rozwiązania od mojej pierwszej "80" b4.

Właśnie mi się wcisnęła matowa zielona przed maskę 🤩

20260220_122410.jpg

Edytowane przez GostRado

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, GostRado napisał(-a):

Dużo cięższa od poprzedniej generacji. Piszą że: Audi RS5 2027 waży 2355 kilogramów w wersji Limousine i 2370 kilogramów w wersji Avant. Tutaj tak piszą:

https://autogaleria.pl/audi-rs5-2027-specyfikacja-dane-techniczne-cena-naped-hybryda

Ha ha ha.

Cięższy o 100kg od mojego...

Edytowane przez Autor1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez te "zielone" idiotyzmy samochody spuchły tak, że całkiem spory SUV (XC90) jest lżejszy od zafajdanego, krótkiego kombi. Będzie wielu mistrzów prostej wypadających na zakrętach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanie jest czy taki RS5 , czy M3/M4 ? patrząc na to jak współpracuje silnik z asb w Audi VS BMW w cywilnych wersjach , to wybór powinien być prosty : auto do dynamicznej, szybkiej jazdy .. BMW 

co o tym myślisz Łukasz @Autor1984 ?🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, Krakus1 napisał(-a):

pytanie jest czy taki RS5 , czy M3/M4 ? patrząc na to jak współpracuje silnik z asb w Audi VS BMW w cywilnych wersjach , to wybór powinien być prosty : auto do dynamicznej, szybkiej jazdy .. BMW 

co o tym myślisz Łukasz @Autor1984 ?🙂

Jerzy, M5 CS jest szybsze od nowego M5, mimo że ma mniej mocy. Nie ma niby jeszcze oficjalnego czasu na północnej pętli - ciekawe dlaczego - tak to pytanie retoryczne (BMW M5 CS F90: 7:29.5). Mogę się założyć, że nowa M5 tego czasu nie pobije. 
Uważam, że hybrydy świetnie sprawdzają się w warunkach miejskich i do tego powinny być wykorzystywane. Na pewno nie na tor ani do szybkiej jazdy po serpentynach - 2,5 tony naprawdę się czuje, a każdy, kto ma wyobraźnię, wie, że przy przeszarżowaniu praw fizyki się nie oszuka. 

Tworzy się pojazdy, które świetnie przyśpieszają, ale cała reszta leży.

I tak podziwiam konstruktorów, bo nowa M5, podobno całkiem nieźle się prowadzi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak uważam, a jak motorsport ma się ograniczyć do przyspieszenia do 100km/h na prostej , tony dołożonych baterii , i systemów SS,  to od razu przychodzi mi do głowy jeden model: Tesla S Plaid z 2,1sek. do setki , i mamy wszystko w jednym , ekologia ;) , ekonomia i kosmiczne przyspieszenie 

Edytowane przez Krakus1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, Krakus1 napisał(-a):

Też tak uważam, a jak motorsport ma się ograniczyć do przyspieszenia do 100km/h na prostej , tony dołożonych baterii , i systemów SS,  to od razu przychodzi mi do głowy jeden model: Tesla S Plaid z 2,1sek. do setki , i mamy wszystko w jednym , ekologia ;) , ekonomia i kosmiczne przyspieszenie 

Z tą ekologią byłbym ostrożny. To dobra bajka dla dużych i majętnych dzieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, Marak napisał(-a):

Już jest rozkmina w temacie.

Te auta są lżejsze od nowego Audi RS 5. Numer 4 zaskakuje

PHANTOM II, który ma sześć metrów długości- jest jedynie o 200kg cięższy od tego wypierdka.

Phantom.jpg

Rolls-Royce_Phantom_VIII_EWB_black_(3).jpg

Edytowane przez Autor1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kombi 2,5 tony, Powariowali. A jak wsiądzie do niego czterech chłopa każdy po 100 kg, to 3 tony...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co teraz jest lekkie... w sumie brawa należą się za w/w MB AMG Purespeed - o ile zwykły AMG Sport-Leicht ma już mało wspólnego z Leicht to tutaj jest tylko +200kg w porównaniu do SLR Stirling Moss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, trollu napisał(-a):

brawa należą się za w/w MB AMG Purespeed

Ja wiem ? Sąsiad ma "zwykłego SL AMG" (ale oksymoron 😉) i akurat podłączył go do kontaktu z prośbą na karteczce by nie odłączać kabla bo musi odsiarczyć akumulator. Takie uroki fun-cara, więcej ma z nim zachodu niż radochy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mroova napisał(-a):

Ja wiem ? Sąsiad ma "zwykłego SL AMG" (ale oksymoron 😉) i akurat podłączył go do kontaktu z prośbą na karteczce by nie odłączać kabla bo musi odsiarczyć akumulator. Takie uroki fun-cara, więcej ma z nim zachodu niż radochy.

Przemek ten?

SLAMG.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Autor1984 napisał(-a):

ten?

Na pewno nie - jakiś taki szary ? zielony ?

Rano aż zobaczę, jaki to odcień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Moim pierwszym samochodem jaki sobie kupiłem po ukończeniu szkoły był Fiat Uno :D mały silnik w benzynie, nigdy mnie w zimę nie zawiódł i od strzała odpalał w mroźne zimy 

Też zaczynałem od uno 0.9l 45KM

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, vvv napisał(-a):

Swojego miałem z 2001 roku dokładnie taką samą pojemność, rozstałem się z nim po dwóch latach i sprzedałem go na giełdzie samochodowej w Mysłowicach u handlarza za kwotę 1500 zł 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, vvv napisał(-a):

Cwaniaczki 😉 Ja zaczynałem od Poloneza, w dodatku kupionego za dolary, chyba około $3500 (kosmiczna kasa w 1986r.) od państwa, bo nowego za złotówki bez czekania w kolejce nie można było kupić, chyba że miało się tzw chody.

Edytowane przez GostRado

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim pierwszym był maluch w kolorze "sahara" - kupiony i sprzedany na giełdzie w Chwaszczynie.

@Autor1984 bardziej jednak szary, niż zielony, i tak ładniejszy niż sraczkowatozielony Urus dwa miejsca dalej:

IMG_20260221_075643.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.02.2026 o 18:25, pmwas napisał(-a):

-10* rano na Podhalu i Alfa odpaliła bez problemu. Zatem sukces jest. 

A swoją drogą naprawdę mnie ani chybi po***ało, że zdecydowałem się zapłacić łączenie 210 tysięcy plus koszty leasingu za auto, w którym wózek dla Jasia zajmuje 2/3 bagażnika 😖 

Ale jest piękna, tego jej odmówić nie można. Więc nie żebym żałował, ale jednak da się za tą kwotę kupić bardziej funkcjonalne auto. Bo ładniejsze to ciężko 😊 

Giulia jest przepiękna.  Wspaniałe auto. Wadą tego samochodu jest brak wersji kombi. To byłby samochód idealny, przynajmniej z mojej perspektywy. Sexy rodzinne wozidło.

Wiem, że jest Stelvio, które też jest piękne, ale jednak to samochód podniesiony, a ja lubię siedzieć niżej. Zmieniając swoją starą wysłużoną 159 przymierzałem się do Stelvio, ale pomimo wielkiej miłości do marki, świetnym prowadzeniu oraz przepięknym wnętrzem, nie mogłem się przełamać do wyższego siedzenia. 

W dniu 19.02.2026 o 18:25, pmwas napisał(-a):

-10* rano na Podhalu i Alfa odpaliła bez problemu. Zatem sukces jest. 

A swoją drogą naprawdę mnie ani chybi po***ało, że zdecydowałem się zapłacić łączenie 210 tysięcy plus koszty leasingu za auto, w którym wózek dla Jasia zajmuje 2/3 bagażnika 😖 

Ale jest piękna, tego jej odmówić nie można. Więc nie żebym żałował, ale jednak da się za tą kwotę kupić bardziej funkcjonalne auto. Bo ładniejsze to ciężko 😊 

Giulia jest przepiękna.  Wspaniałe auto. Wadą tego samochodu jest brak wersji kombi. To byłby samochód idealny, przynajmniej z mojej perspektywy. Sexy rodzinne wozidło.

Wiem, że jest Stelvio, które też jest piękne, ale jednak to samochód podniesiony, a ja lubię siedzieć niżej. Zmieniając swoją starą wysłużoną 159 przymierzałem się do Stelvio, ale pomimo wielkiej miłości do marki, świetnym prowadzeniu oraz przepięknym wnętrzem, nie mogłem się przełamać do wyższego siedzenia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mroova napisał(-a):

(...)

@Autor1984 bardziej jednak szary, niż zielony, i tak ładniejszy niż sraczkowatozielony Urus dwa miejsca dalej:

Piękna maszyna.

Patrząc na cabrio o tej porze roku, kiedy wiosna MUSI wpaść za kilka tygodni, czuję niemal seksualne napięcie.

Era bez dachu nadciąga 😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawa historia z dzisiejszego ranka. Byłem na wschodzie słońca, na Babiej Górze. Po powrocie do auta okazało się że kluczyk zupełnie działał. Ani nie dało się otworzyć auta (mam keyless), ani uruchomić silnika. Całe szczęście, że mam sparowany telefon z kluczem i w ten sposób dostałem się do auta i uruchomiłem go. Teraz po przyjeździe do domu wszystko działa bezproblemowo. Mam wrażenie, że chyba trochę przemarzł😂

Pierwszy raz mi się to przytrafiło (pacjent BMW M135). 

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi