Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

ja jeżdziłem tam na desce w lipcu na Klain Matternhorn. To była jazda!!!

Matternhorn rzadzi i wymiata!

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz napiszę coś, przez co pewnie stracę szacunek samochodziarzy i w oczach wielu stanę się śmieszny, niewiarygodny itd. Jeździłem wczoraj sporo Dacią Logan 1.5 dci, całkiem fajny samochód, taki poprostu dojeżdzenia, bez szpanu, szaleństw i wygłupów. Pierwszy Logan, którego ogladałem rok temu, strasznie śmierdział w środku - jak fabryka chemiczna. Teraz jakby lepiej. Silniczek niezbyt zrywny, ale dosyć elastyczny. Zawieszenie dosyć miękki (szybkie zakręty to nie jest dobry pomysł) ale na drodze, na której w moim samochodzie roztrzaskałbym pewnie zderzak, ani razu nie dobiło zawieszenie - prześwit jak w niektórych SUVach. Jak dla mnie największa wada to nadwozie sedan, jest niepraktyczne. Wolę kombi lub hatchbacki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz napiszę coś, przez co pewnie stracę szacunek samochodziarzy i w oczach wielu stanę się śmieszny, niewiarygodny itd.

Chyba tylko w oczach buraków, dla których w samochodzie najważniejsze jest logo na grillu i napis na klapie :lol:

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samochody to dla mnie nie są zegarki, pióra, scyzoryki czy zapalniczki :lol: Długie lata katowałem malucha wcale tęskniąc za czymś wyjątkowym (no, może w chwilach awarii tęskniłem za normalnym :lol: ). Dla mnie samochód ma:

a) jeździć w miarę bezawaryjnie,

:lol: mieć minimalny komfort dla kierującego (dużo miejsca, poręczne wskaźniki i przełączniki),

c) mieć na tyle powierzchni bagażnikowej i we wnętrzu, żeby przewieźć coś większego (ale niekonicznie szafę :) ).

Stąd zdarzył się obecnie już 10-letni peugeot 306 i narazie zostaje bo jeździ bezproblemowo, nie jest drogi w utrzymaniu, jakoś nie dojrzałem do tego, aby wydawać więcej na samochód niż kosztuje porządny zegarek średniej klasy :wink:

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jakoś nie dojrzałem do tego, aby wydawać więcej na samochód niż kosztuje porządny zegarek średniej klasy :wink:

I na odwrót 8) .

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak miałem malucha to wszystko co posiadałem było droższe od niego :lol: Może to takie zaszłości w psychice :lol:

Ale nie powiem, doceniam piekno samochodów, poruszają mnie.

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to prototyp, czy już produkcyjny model?

Bo jesli produkcja to :shock: i szacunek

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponoć tak ma wyglądać, to egzemplarz przedprodukcyjny. Ale skoro premiera już na jesieni to raczej wielkich zmian nie będzie. Można przyjąć, żę bogatsze wersje będą tak wyglądać. Widać wyraźny wpływ Astona Martina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe Mondeo :shock:

Jeśli nowe będzie to tego podobne, to chyba wrócę do mondeo.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Widać wyraźny wpływ Astona Martina.

Wszak to jedna firma :lol:

rzadko mi się nowe samochody podobają, ale ten jest super. Zreszta obecne Mondeo stylistycznie tez jest bardzo udane, więc mieli dwa wyjścia - albo zmienić niewiele, albo wszystko. Moim zdaniem udało się rewelacyjnie - w przeciwieństwie do Focusa na przykład.

BTW - Spokojnie mogliby ten model nazwać Scorpio 8)

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny!

W majowym wydaniu Auto, Motor i Sport jest trochę o nowym Mondeo - polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość panikuj

zauważyłem, że z wiekiem co raz to bardziej podobają mi się amerykańskie samochody - mówię tu oczywiście o produkcjach ze 'złotych' lat pięciolitrowych V8 :lol:, ale również 'american way', ich sposób patrzenia na samochody.

duże, bezkompromisowe. najlepiej w chromie :D

może dlatego, że z każdym centem dodanym do ceny baryłki, ten "świat" odchodzi krok dalej w przeszłośc.

eh.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten pierwszy lowrider jest jak najbardziej ok!

Polecam przejrzeć galerie na www.sportruck.com

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość panikuj

A owszem:

post-0-0-15866700-1330500608.jpgpost-0-0-05718300-1330500676.jpg5556sy.th.jpg773md.th.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten pierwszy lowrider jest jak najbardziej ok!

Polecam przejrzeć galerie na www.sportruck.com

Jakby mu zamontować szczoteczki w podwoziu to mógłby służyć do czyszczenia asfaltu :D

O gustach się nie dyskutuje, ale ciekawe jak różnie można na rzecz spoglądać. Dla mnie takie przeróbki pick-upów i terenówek to jest .... brak słów nawet :lol: . Już nawet lekkie obniżenie takich samochodów i zakładanie im niskoprofilowych naleśników jest czymś smutnym, a kładzenie ich na asfalcie ... nie nie nie.... Nie pick-upy, nie terenówki. Do asfaltu niech sobie przyklejają wszystkie sportowe zabawki, ale nie samochody :!:

Zresztą, generalnie wszelkie "pimpmyride" wywołuje we mnie odruch wiadomy. Już wolę różowe maluchy malowane wałkiem z rynnami zamiast wydechu, znaczkiem BMW namasce i napisem Pionier na tylnej szybie - mniejszy opór estetyczny we mnie budzą :)

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Neuro, wystarczy że nasze gusta pokrywają się co do zegarków :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ano :D

a tak przy okazji, kiedy zrobisz sesję swojemu nowemu japońskiemu koledze? :lol:

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O, myślałem, że nie zauważyłeś, że już go mam.

Wczoraj coś próbowałem, ale nie wyszło tak jak chciałem.

Może w weekend :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi