Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Wywar

Jezdze teraz Camry 3,5 l, na trasie spokojna jazda spalanie 6,8, miasto 8,5, srednia 7,5, nie wiem czemu na europe dali tylko hybryde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Octavia RS fajna :) choć do dzisiaj się zastanawiam jaki czeski metyl oni pili, że przy faceliftingu zrobili taki przód Xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co czytałem to w ogóle Giulii i Stelvio szykuje się lifting, możliwe, że jeszcze przed końcem roku. Wtedy ceny pewnie będą jeszcze sympatyczniejsze. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcę już Giulii, naprawdę. :) Nie chcę samochodu za ponad 160 koła, jeśli muszę "chodzić" za dilerem i o wszystko go prosić. Już pisałem. Za kwotę, za którą w moim piastowskim grodzie ;) można kupić całkiem sympatyczne mieszkanie, oczekuję jednak "delikatnej atencji". A jeśli JUŻ diler mnie zlewa, to oczętami wyobraźni ;) widzę wpychający mnie do pisuaru i oblewający jeszcze cieplejszym moczem serwis. ;)

Skodę wrzuciłem pół żartem - ale rzeczywiście, nie bardzo wiem, do czego tu się przyczepić przy tych autach i ich cenach. :)

Z Volvo na razie "no news" - poczekam do 15:00. :D

PS. "Chodzić za dilerem" nie oznacza tutaj pojedynczego człowieka, a ogólne nastawienie sprzedawców marki do klienta. Może miałem pecha, ok, ale takie sytuacje- jeżeli powtórzyły się w 3-4 różnych miejscach - coś tam mi sygnalizują.

Edytowane przez Lincoln Six Echo

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co czytałem to w ogóle Giulii i Stelvio szykuje się lifting, możliwe, że jeszcze przed końcem roku. Wtedy ceny pewnie będą jeszcze sympatyczniejsze. 

Lekki lifting, być może. Poważniejszy to chyba 2021 (ledy, mądrzejsze i lepsze multimedia, nowe zegary).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pamiętam już początkowych założeń Twojego szukania (zresztą kto je pamięta, jak to było 177 ekranów temu  ;) ), ale jeśli kupujesz auto na dłużej niż okres gwarancji to zastanowiłbym się poważnie nad autami japońskimi. Być może nie mają tak nowoczesnych multimediów, być może niektórzy asystenci jazdy nie są tak zaawansowani, ale za to mają sprawdzone przez lata rozwiązania i jest szansa, że posłużą bezawaryjnie dłużej niż 3 lata. 

Moim zdaniem posiadanie współczesnych aut premium (poza Lexusem) po okresie gwarancji to loteria, może się nie wydarzyć nic, a możesz wydać kilkanaście tysięcy na pojedynczą naprawę. Ja generalnie wolałbym nie ryzykować...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepszą obsługę posprzedażną będziesz mieć wtedy, gdy w ogóle nie będziesz jeździć do dilera. Popieram kolegę Tommaso, Lexus to spokój na wiele lat.

Edytowane przez Pankracy111

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy dobry :) A Camry? Daleko masz do Toyoty?

Edytowane przez Pankracy111

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Lexusie nie ma złych wyborów, zobacz na co starczy Ci kasy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i zamaciliscie jeszcze bardziej ;)

W temacie Lexusa to pamietam, ze na spotkaniu w Krakowie jeden z kolegow mowil, ze moze pomoc przy zakupie...

Zobacz IS to taki podobny model do tych które ogladales z innych marek. Na pewno starczy Ci budzetu na CT i chyba UX

Zobacz moze tez nowa camry. Mnie w toyocie podoba sie prosty cennik, sa 3 wersje wyposazenia pare dodatkow poza nimi i tyle. We wszystkich markach premium musisz przejsc caly konfigurator przeczytac opcje zobaczy ktory pakiet z ktorym sie wyklucza, co jest za darmo ale musisz odhaczyc bo inaczej tego nie dostaniesz...

Edytowane przez vvv

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle że IS to teraz tylko hybrydy a tutaj nie byłbym przekonany do słuszności wyboru

JACEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiecie, że nawet chwilę myślałem na Lexusem... :)

Wg Was warto się zastanowić nad jakimś konkretnym modelem, czy po prostu Lexus = pewność..?

Jak pisałem o Lexusie to był be. Teraz jest the best. facepalm.gif

mosking.gif

Edytowane przez Dorian06

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Ty pisales o lexusie to byla milosc do alfy, musisz wybaczyc  :lol: 

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiele razy jak kupowałem samochód, to przechodziłem podobną drogę do kolegi LSE. Oznaczało to dużo przejechanych km, stracony czas na umawianie się, jazdy i rozmowy a potem pogłębiająca się frustracja że to ciągle nie to. Wlasnie zmieniłem auto i byłoby jak zwykle, gdybym w pewnym momencie nie powiedział sobie, że szkoda mojego życia na to. Są rzeczy ważniejsze, a auto i tak krótko trzymam. Kupiłem koło domu, bez napinki, bez wypieków na twarzy i jak na razie jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja w Poznaniu brałem Alfę w Voyagerze. Pan Krzysztof zajął się mną jak trzeba przy obydwu wizytach i jazdach próbnych, co w sumie ponad 2 godziny trwało. Bez zbędnego wchodzenia w tyłek, konkretnie, na temat, ale w bardzo przyjemnej atmosferze. W sumie poziom obsługi porównałbym do Mercedesa, gdzie również obsługa była super. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Ty pisales o lexusie to byla milosc do alfy, musisz wybaczyc  :lol:

:lol: :lol:

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pisałem o Lexusie to był be. Teraz jest the best. facepalm.gif

mosking.gif

Lexus zawsze był „The best” ;)

I zawsze taki pewnie pozostanie!

Brać Hybrydę i się nie zastanawiać!

Niezle osiągi mniejsze zapotrzebowanie na paliwo.

Benzyna a nie Diesel.

Polecam z czystym sercem.

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I znów rozpocznie się dyskusja o wyjących CVT w Toyotach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś lubi, nie zabraniam. Mimo szczerych chęci nie potrafiłem się przekonać. Panna, twierdziła że ona by spokojnie mogła jeździć... dostała CH-R i wytrwała 3 mce ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też nie, chociaż w najnowszej generacji hybryd Toyoty (ale jeszcze nie Lexusa) system jest już lepiej zestrojony, w czym pewnie pomaga mocniejszy silnik elektryczny. 

Jeździłem nową RAV4 i jest już prawie akceptowalnie jak dla mnie. 

Natomiast w NX300h jest starsza generacja napędu i tam do ciągłego wycia trzeba się po prostu przyzwyczaić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi