Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

P Zero w Cuprze dokonały żywota,wytrzymały +-50tkm,sporo.Przetestuję Super Sporty od Michelina,ponoć robią robotę,zobaczymy.

Przy okazji,jakby ktoś wpadł na pomysł kupna Cupry niech przemyśli sprawę.Zrobione 80tkm i uszczelki na drzwiach,fotel kierowcy skrzypią jak stary tapczan,nie podlega to gwarancji.Na szczęście,właścicielem salonu jest kolega,ogarną temat za free,wraz z nową alcantarą na siedzisku 😎.

20200821_131048.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Sportina napisał:

P Zero w Cuprze dokonały żywota,wytrzymały +-50tkm,sporo.Przetestuję Super Sporty od Michelina,ponoć robią robotę,zobaczymy.

Przy okazji,jakby ktoś wpadł na pomysł kupna Cupry niech przemyśli sprawę.Zrobione 80tkm i uszczelki na drzwiach,fotel kierowcy skrzypią jak stary tapczan,nie podlega to gwarancji.Na szczęście,właścicielem salonu jest kolega,ogarną temat za free,wraz z nową alcantarą na siedzisku 😎.

Nową alcantarą, co masz konkretnie na myśli? Stara się zmechaciła czy co?

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, mario1971 napisał:

Nową alcantarą, co masz konkretnie na myśli? Stara się zmechaciła czy co?

Mają w fotelu jakieś części wymieniać,sztuczne gówno też popękało,wymienią więc wszystko 😉.

20200821_132631.jpg

20200821_132008.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mojej żony w Golfie też uszczelki skrzypią. Pomaga smarowanie silikonem bądź gliceryną, ale na krótko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Tommaso napisał:

U mojej żony w Golfie też uszczelki skrzypią. Pomaga smarowanie silikonem bądź gliceryną, ale na krótko.

Producent doskonale o tym wie,ponoć mają "cudowny" środek na tą bolączkę.Tłumaczą że auto jest za sztywne...🤪.Jeżeli dalej będzie trzeszczało,będą mi smarować uszczelki do usranej śmierci...czyli jeszcze przez niecały rok,zamówiłem A45s 😉.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie w Tiguanie z dachem panoramicznym było podobnie. Dwa miesiące po smarowaniu zaczynał skrzypieć. Pomagał taki seledynowy - niemiecki smar. Niestety na krótko...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, mario1971 napisał:

U mnie w Tiguanie z dachem panoramicznym było podobnie. Dwa miesiące po smarowaniu zaczynał skrzypieć. Pomagał taki seledynowy - niemiecki smar. Niestety na krótko...

Tak też powiedzieli w serwisie,pomoże ale tylko na krótki czas.Trudno co zrobić,jakoś się przemęczę do końca leasingu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem w piwnicy miejsca na boks dachowy do auta

20200822_150845.jpg

Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 21.08.2020 o 14:05, mario1971 napisał:

Polecam Würth HHS GREASE, w panoramie XC40 nastała cisza i trwa już ponad półtora roku ;)

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam Würth HHS GREASE, w panoramie XC40 nastała cisza i trwa już ponad półtora roku
Tiguan już dawno sprzedany. Obecnie preferuję auta bez szyber dachu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex
Godzinę temu, mario1971 napisał:

Tiguan już dawno sprzedany. Obecnie preferuję auta bez szyber dachu ;)

No właśnie, po co właściwie jest szyber? Macie jakieś pomysły? Niedawno nabyłem auto z czymś takim i nie mam kompletnie pomysłu do czego to ma służyć🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaśniej we wnętrzu jest i przez kilka dni w roku kiedy jest za chłodno na klimę i za gorąco na grzanie możesz rozkoszować się kontaktem z naturą 😆

A na poważnie tu gdzie mieszkam prędzej sprzeda się auto bez klimy a z szyberdachem niż odwrotnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex
Godzinę temu, cordi7 napisał:

Jaśniej we wnętrzu jest i przez kilka dni w roku kiedy jest za chłodno na klimę i za gorąco na grzanie możesz rozkoszować się kontaktem z naturą 😆

Bardzo satysfakcjonująca odpowiedź😉Mój szyber śmierdzi. Stęchlizną. Postanowiłem go nie używać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chwilę mnie nie było z racji urlopu, trochę pojeździłem, na jednej z tras albo się odkręciła (albo jej nie było) nakrętka od osłony pod wydechem. Na szczęście już ogarnięte przez Aso.

Pierwszy raz zainwestowałem w powłokę ceramiczną i "niewidzialną wycieraczkę"  na razie jedno i drugie sprawdza się bardzo dobrze. Auto się tak nie brudzi i łatwiej się myje. Dzisiaj jechałem 300km w deszczu i poza miastem działa to całkiem ok, przy małych prędkościach niestety woda stoi. 

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maritimeeng
1 godzinę temu, hubex napisał:

Bardzo satysfakcjonująca odpowiedź😉Mój szyber śmierdzi. Stęchlizną. Postanowiłem go nie używać.

Otwieram bardzo rzadko. Ale bardzo lubię, bo przez 3/4 roku wpuszcza sporo światła do wnętrza auta. A na światłach można popatrzeć w niebo...

Lubię szkło w dachu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex
1 minutę temu, maritimeeng napisał:

Otwieram bardzo rzadko. Ale bardzo lubię, bo przez 3/4 roku wpuszcza sporo światła do wnętrza auta. A na światłach można popatrzeć w niebo...

Lubię szkło w dachu. 

👌

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, hubex napisał:

No właśnie, po co właściwie jest szyber? Macie jakieś pomysły? Niedawno nabyłem auto z czymś takim i nie mam kompletnie pomysłu do czego to ma służyć🤔

Dzieciaki miały frajdę,  mogąc oglądać niebo w trakcie dłuższych tras. No i ogólnie dużo jaśniej, jakoś tak weselej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście uwielbiam mieć szyberdach w samochodzie!

i jak go nie mam to cierpię bardzo.

Często jeżdżę bez klimy i po mieście czyli małe prędkości dla tego używany jest non stop. A i więcej światła wpada do środka. :) polecam każdemu :D 

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest jeszcze jeden argument za - można takie foty robić

IMG_9463.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No właśnie, po co właściwie jest szyber? Macie jakieś pomysły? Niedawno nabyłem auto z czymś takim i nie mam kompletnie pomysłu do czego to ma służyć
Ja zauważyłem jeszcze jedna rzecz - gdy przy uchylonym szyberdachu z przodu się pali, dym nie dociera na tył.

Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie - dziura w dachu (szczególnie panorama) zapewnia zdecydowanie więcej światła we wnętrzu i umożliwia dodatkową wentylację. Dodatkowe okno na świat daje też ciekawe widoki ;)

No i jak wspomniał @Szyszkops, można robić dobrze doświetlone foty :D

jX77ViF.jpg

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.08.2020 o 21:31, hubex napisał:

Może przytkane są odpływy i stąd stęchlizna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o drożność odpływów warto dbać. Ja w poprzednich samochodach miałem szyber - więcej światła etc - wszystko na plus. Nie lubię jeździć z otwartymi szybami a z uchylonym szyberdachem  nie ma takich zawirowań w środku. Z praktycznego punktu widzenia - mam uchwyt rowerowy na dachu - przez szyber widziałem co się dzieje z rowerem. Teraz nie mam szyberdachu i brakuje mi go.

a tutaj takie małe porównanie, szklany dach obowiązkowo ;)

ferrari_gtc4lusso_26.jpg

Ferrari-GTC4_Lusso-2017-1600-30.jpg

2017-Ferrari-GTC4Lusso-T-Interior-2-2560x1600.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kiedyś auto z szyberdachem. Wiele lat temu. Do dziś uważam szyber albo panoramę za coś całkowicie zbędnego. Ale szanuję tych, którzy uważają że to jest super. Nie rozumiem ich ale szanuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi