Tommaso 2418 #39251 Napisano 19 Kwietnia 2023 Właściciel długo się zastanawiał nad kolorem, nie chciał czarnego czy szarego, bo tych jeździ mnóstwo, a intensywnych kolorów też nie lubi. Padło na Crayon i moim zdaniem w połączeniu z czarnymi felgami to auto wygląda kozacko Tak z ciekawości - lift Techartu też wyklucza Porsche Approved? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lynx27 2571 #39252 Napisano 19 Kwietnia 2023 Moim zdaniem też wygląda OK. Co do Approved to, niestety tak. Nawet opony muszą być homologowane Więc trochę to chore, mimo że ja dbam jak szalony o swoje rzeczy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 145738 #39253 Napisano 19 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, zielony.m napisał(-a): Ja długo myślałem, ale zamówilem innego wariata. A co takiego? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #39254 Napisano 19 Kwietnia 2023 (edytowane) Wiem, 911 kolegi też byłą w idealnym stanie, a jak się dowiedział ile musi w nią włożyć po 3 latach, żeby uzyskać zgodę na Porsche approved (które przecież też jest dodatkowo płatne), to zrezygnował i założył sobie box techartu 2 minuty temu, Paulus57 napisał(-a): A co takiego? Będziecie zaskoczeni, ale popieram Michała, to świetny wybór. Edytowane 19 Kwietnia 2023 przez Tommaso 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lynx27 2571 #39255 Napisano 19 Kwietnia 2023 Swoją drogą, nie do końca czuję potrzebę tego boxa.. 270 na autobahnie i zapas mocy niemal taki sam jak przy 120... To już dla prawdziwych hardkorów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #39256 Napisano 19 Kwietnia 2023 Po autostradzie to mi spokojnie starczało 450 PS w 992 4S, udało się rozpędzić do równych licznikowych 300 km/h i to wcale nie trwało jakoś strasznie długo. Tylko z mocą to już tak jest, nigdy nie ma jej za wiele... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2999 #39257 Napisano 19 Kwietnia 2023 (edytowane) 22 minuty temu, Tommaso napisał(-a): Wiem, 911 kolegi też byłą w idealnym stanie, a jak się dowiedział ile musi w nią włożyć po 3 latach, żeby uzyskać zgodę na Porsche approved (które przecież też jest dodatkowo płatne), to zrezygnował i założył sobie box techartu Będziecie zaskoczeni, ale popieram Michała, to świetny wybór. Bullitt? 😃 Edytowane 19 Kwietnia 2023 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 6100 #39258 Napisano 19 Kwietnia 2023 24 minuty temu, Lynx27 napisał(-a): Moim zdaniem też wygląda OK. Co do Approved to, niestety tak. Nawet opony muszą być homologowane Więc trochę to chore, mimo że ja dbam jak szalony o swoje rzeczy Są modele gdzie można spokojnie odpuścić PA, ale np. do Panamery to must have. Ja nie wziąłem, bo policzyli mi z tym extra przeglądem prawie 15 tys. Tymczasem wymiana jedynej rzeczy, która się kiedykolwiek tam psuła (pompa wody - temat sprzed kilku lat już w zasadzie wyeliminowany) to ok 3 tys. zł. 13 minut temu, Tommaso napisał(-a): Po autostradzie to mi spokojnie starczało 450 PS w 992 4S, udało się rozpędzić do równych licznikowych 300 km/h i to wcale nie trwało jakoś strasznie długo. Tylko z mocą to już tak jest, nigdy nie ma jej za wiele... a z innej beczki - Ty masz jeszcze tego SLa? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #39259 Napisano 19 Kwietnia 2023 (edytowane) 10 minut temu, memento mori napisał(-a): Bullitt? 😃 Powiedziałbym, że przeciwny koniec skali pod każdym względem 6 minut temu, Valygaar napisał(-a): Są modele gdzie można spokojnie odpuścić PA, ale np. do Panamery to must have. Ja nie wziąłem, bo policzyli mi z tym extra przeglądem prawie 15 tys. Tymczasem wymiana jedynej rzeczy, która się kiedykolwiek tam psuła (pompa wody - temat sprzed kilku lat już w zasadzie wyeliminowany) to ok 3 tys. zł. a z innej beczki - Ty masz jeszcze tego SLa? Nie, sprzedałem. W to miejsce trafił Bullitt, którego niedługo też będę sprzedawał Edytowane 19 Kwietnia 2023 przez Tommaso 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13168 #39260 Napisano 19 Kwietnia 2023 Godzinę temu, Tommaso napisał(-a): Powiedziałbym, że przeciwny koniec skali pod każdym względem Nie, sprzedałem. W to miejsce trafił Bullitt, którego niedługo też będę sprzedawał Pamiętaj, aby w razie co zadzwonić. Chociaż Bullit to takie auto, że może się nie będą ludzie targować, tylko tego czasu szkoda. Ja miałem dwie wizyty przez Rochem z Francji i prawie całe dwa dni stracone. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2999 #39261 Napisano 19 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, Tommaso napisał(-a): Powiedziałbym, że przeciwny koniec skali pod każdym względem Smarta już "znamy". A niczego mniejszego poza Isettą już chyba nie ma. 😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2455 #39262 Napisano 19 Kwietnia 2023 przeciwny biegun brzmi jak gr yaris 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #39263 Napisano 19 Kwietnia 2023 Już nic nie będę podpowiadał, niech Michał sam się ujawni 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2999 #39264 Napisano 19 Kwietnia 2023 (edytowane) 2 minuty temu, vvv napisał(-a): przeciwny biegun brzmi jak gr yaris No jak przeciwny, jak na większości torów GR będzie szybszy. 😜 Edytowane 19 Kwietnia 2023 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2455 #39265 Napisano 19 Kwietnia 2023 No to właśnie przez to przeciwny do tego pojemność silnika ilość cylindrów napęd wielkość itd. 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 3040 #39266 Napisano 19 Kwietnia 2023 (edytowane) 40 minut temu, memento mori napisał(-a): No jak przeciwny, jak na większości torów GR będzie szybszy. 😜 no ba! 🤫 42 minuty temu, vvv napisał(-a): przeciwny biegun brzmi jak gr yaris Skoro zamowil... to nie brzmi GRki nie da sie juz zamowic w PL, zreszta u mnie tez nie Obstawiam Hyundaia N jakiegos Edytowane 19 Kwietnia 2023 przez SzefSzefow 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13168 #39267 Napisano 19 Kwietnia 2023 23 minuty temu, SzefSzefow napisał(-a): no ba! 🤫 Skoro zamowil... to nie brzmi GRki nie da sie juz zamowic w PL, zreszta u mnie tez nie Obstawiam Hyundaia N jakiegos Oj nie, znacznie wyższa liga 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 710 #39268 Napisano 19 Kwietnia 2023 11 godzin temu, Autor1984 napisał(-a): Hyundai Grandeur też mi się podoba, nie jest to poziom Genesisa, ale zdecydowanie droga w odpowiednim kierunku. Grandeur nie zmierza w kierunku Genesisa. Do konkurencji z markami premium Hyundai stworzył właśnie nową markę Genesis i tam jest podobny gabarytowo G80, na tylnonapędowej platformie, z innymi silnikami. Grandeur trafia pod strzechy -przednionapędowe auto segmentu E, plebejskiej marki, jak nasze niegdysiejsze np. Reno safrane/vel satis, czy citroen C6, pezo 605/607, Lancia Thema/ thesis nie piszę np. opel omega bo tam marka plebejska ale tylny napęd U nas ten segment wymarł praktycznie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13168 #39269 Napisano 19 Kwietnia 2023 14 minut temu, StaryWilk napisał(-a): Grandeur nie zmierza w kierunku Genesisa. Do konkurencji z markami premium Hyundai stworzył właśnie nową markę Genesis i tam jest podobny gabarytowo G80, na tylnonapędowej platformie, z innymi silnikami. Grandeur trafia pod strzechy -przednionapędowe auto segmentu E, plebejskiej marki, jak nasze niegdysiejsze np. Reno safrane/vel satis, czy citroen C6, pezo 605/607, Lancia Thema/ thesis nie piszę np. opel omega bo tam marka plebejska ale tylny napęd U nas ten segment wymarł praktycznie. Chodziło mi jedynie o to, że samochód jest wykonany świetnie, ale daleko mu do luksusowego Genesisa, który jest takim Lexusem dla Toyoty. Co nie umniejsza faktu, że jest samochodem klasy wyższej wykonanej pieczołowicie(choć to pewnie musiałbym stwierdzić na żywo). Pozdrawiam i chyba się staje fanem Koreańskiej motoryzacji, zadziwiają. 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 710 #39270 Napisano 19 Kwietnia 2023 Teraz, Autor1984 napisał(-a): Chodziło mi jedynie o to, że samochód jest wykonany świetnie, ale daleko mu do luksusowego Genesisa, który jest takim Lexusem dla Toyoty. Co nie umniejsza faktu, że jest samochodem klasy wyższej wykonanej pieczołowicie(choć to pewnie musiałbym stwierdzić na żywo). Pozdrawiam i chyba się staje fanem Koreańskiej motoryzacji, zadziwiają. Mi by pasował nowy samochód z niewysilonym mpi 3.5 V6 240 km i fabrycznym LPG... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13168 #39271 Napisano 19 Kwietnia 2023 (edytowane) 4 minuty temu, StaryWilk napisał(-a): Mi by pasował nowy samochód z niewysilonym mpi 3.5 V6 240 km i fabrycznym LPG... Czy te nie były montowane w Omegach 2? EDIT zbłaźniłem się tam było 3.0 V6, a to silnik właśnie Grandeura Z ciekawości prześledzę sobie dane techniczne tych pojazdów. Edytowane 19 Kwietnia 2023 przez Autor1984 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 710 #39272 Napisano 19 Kwietnia 2023 1 minutę temu, Autor1984 napisał(-a): Czy te nie były montowane w Omegach 2? No właśnie w nowym Grandeur 2023/4, bo Koreańce się lubią z LPG , na swoim rynku. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2131 #39273 Napisano 20 Kwietnia 2023 W dniu 19.04.2023 o 15:40, Tommaso napisał(-a): Już nic nie będę podpowiadał, niech Michał sam się ujawni chyba wytrzymają te 8-10 tygodni;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 145738 #39274 Napisano 20 Kwietnia 2023 42 minuty temu, zielony.m napisał(-a): chyba wytrzymają te 8-10 tygodni;) Z Aliexpress go sprowadzasz? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2283 #39275 Napisano 20 Kwietnia 2023 O, był tu jakiś zajechany ropciuch za kosmiczną kasę i zniknął...🤣 1 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach