beniowski 8563 #47951 Napisano 28 Lutego (edytowane) 3 minuty temu, SzefSzefow napisał(-a): Lucid Air. Maja odmiane 1200 konna, ale trzeba za nia zaplacic 250k CHF 😂 250k CHF za Lucida? Ludziom naprawdę się w głowach poprzewracało. Edytowane 28 Lutego przez beniowski 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11530 #47952 Napisano 28 Lutego 12 godzin temu, SzefSzefow napisał(-a): No to potestowalem: Dostalem wersje Touring (629KM) i 794km zasiegu. Z plusow: - zbiera sie - jest senne - dobrze sie prowadzi. Minusow bedzie wiecej: - Nie ma mozliwosci zamowienie pneumatyki, jest jedynie adaptacyjne zawieszenie. Niestety regulowac je mozemy jedynie poprzez tryby jazdy, ktore sa skomponowane z moca. Wiec... na comfortowym mamy niecale 300KM i miekkie zawieszenie (choc jest i tak twarde), na srednim 400KM i srednio sestrojone, na Sprint pelna moc i twarde zawieszenie. Bez sensu. - Szumi przez drzwi bez ramek. Nie da sie zamowic akustycznych szyb. - Wycieraczki mazaly jak w Volvo. - Nie mial wgranych map (niby dlatego, ze niedawno mial update systemu) - Pol-autonomiczna jazda jest mozliwa tylko na autostradzie. Na normalnych drogach tylko tempomat. - Ostrzezen o przekroczeniu predkosci nie mozna dostosowac, np znak plus 5km/h. Jeczy juz po przekroczrniu o 1km/h. - Zasieg znikal razy 2. - I najgorsze na koniec. W szybie sie odbija deska rozdzielcza. Nie tylko zegary, ale tez szew i jakas ozdobna metalowa listwa. To nie to... Ale moze za kilka lat. Zbiera się, a jednocześnie jest "senne"? Czyli, że nudne, jak flaki z olejem Godzinę temu, SzefSzefow napisał(-a): Lucid Air. Maja odmiane 1200 konna, ale trzeba za nia zaplacic 250k CHF 😂 Co za głupki... To cena S Plaid przy tej kwocie można traktować jak promocję. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2898 #47953 Napisano 28 Lutego (edytowane) 6 godzin temu, beniowski napisał(-a): 250k CHF za Lucida? Ludziom naprawdę się w głowach poprzewracało. Slowo klucz - 1200KM 😂 4 godziny temu, Autor1984 napisał(-a): Zbiera się, a jednocześnie jest "senne"? Czyli, że nudne, jak flaki z olejem Biera sie jak kazdy elektryk, gdy wcisniesz gaz, momentalnie masz strzal po nerkach. Ale prowadzac go na kretych drogach jest nudne, poprawne, ciche - zasnac mozna. 4 godziny temu, Autor1984 napisał(-a): Co za głupki... To cena S Plaid przy tej kwocie można traktować jak promocję. I zdecydowanie wolalbym Tesle S Plaid, ktora jest o polowe tansza. Edytowane 28 Lutego przez SzefSzefow 1 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8563 #47954 Napisano 28 Lutego (edytowane) Godzinę temu, SzefSzefow napisał(-a): Slowo klucz - 1200KM 😂 Wciąż uważam ze prawie milion złotych za amerykański samochód (a wiadomo jaką one mają jakość wykonania), to pomimo owych 1200KM to jest gruba przesada. Edytowane 28 Lutego przez beniowski 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2898 #47955 Napisano 28 Lutego 34 minuty temu, beniowski napisał(-a): Wciąż uważam ze prawie milion złotych za amerykański samochód (a wiadomo jaką one mają jakość wykonania), to pomimo owych 1200KM to jest gruba przesada. Oczywiscie, ze tak. Dwa razy wiecej niz przedostatnia wersja wyposazenia. Tak na szybko to ma ceramiczne hamulce, wiecej mocy (inne silniki) i chyba tyle. Nic co by uzasadnialo cene. 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11530 #47956 Napisano 28 Lutego 29 minut temu, beniowski napisał(-a): Wciąż uważam ze prawie milion złotych za amerykański samochód (a wiadomo jaką one mają jakość wykonania), to pomimo owych 1200KM to jest gruba przesada. Gruba? To tak jakby nic nie napisać. Nie prawie tylko ponad milion i to grubo, franek stoi po 4,42. Tak szczerze to za tą kwotę znalazłem dom na Sycylii o pow. 220m, a dokładając 30% można spokojnie szukać nieruchomości nad Como. Nie wiem do jakiej grupy ludzi przeznaczone jest to auto. Mam wrażenie, że dla nuworyszy, którzy chcą usilnie pokazać, że są eko. 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7930 #47957 Napisano 28 Lutego (edytowane) Ja mam wrazenie, ze wielu producentow nie ogarnia czego potrzebuja ludzie. Walka o kolejne +200 KM w elektryku, zbijajace czas do setki o ulamek sekundy to kompletna glupota. (zeby nie byc goloslownym: Taycan Turbo S przy 775 KM normalnie i 952 KM w overbooscie przyspiesza do 100 km/h w 2,4s, 1200 KM Lucid Sapphire ma okolo 2,1s wg wujka Google) Osobiscie szukam auta o dlugim, stabilnym zasiegu (bez gigantycznego spadku zima), szybko ladujacego sie - generalnie wiekszosc elektrykow odpycha sie zacnie do predkosci, jakie sa dozwolone. Od 9:53 - przy przegonieniu Taycana po autostradzie i sredniej predkosci 158 km/h bateria wystarcza na ... 169 km: Spalinowy choc przy takim stylu jazdy malo nie spalu to mimo wszystko przejedzie wiecej - i jeszcze tankowanie potrwa sporo krocej. Choc przyspieszenie faktycznie glowe urywa Edytowane 28 Lutego przez cordi7 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8563 #47958 Napisano 28 Lutego (edytowane) 32 minuty temu, Autor1984 napisał(-a): Gruba? To tak jakby nic nie napisać. Nie prawie tylko ponad milion i to grubo, franek stoi po 4,42. Tak szczerze to za tą kwotę znalazłem dom na Sycylii o pow. 220m, a dokładając 30% można spokojnie szukać nieruchomości nad Como. Nie wiem do jakiej grupy ludzi przeznaczone jest to auto. Mam wrażenie, że dla nuworyszy, którzy chcą usilnie pokazać, że są eko. To pewnie jest idealne auto dla wrażliwych pracowników Doliny Krzemowej, którzy na pewno przejmują się losem planety pracując w firmie technologicznej, która na samo chłodzenie serwerów pewnie zużywa więcej wody niż większość wiosek w Afryce Subsaharyjskiej. Tacy ludzie są w stanie wydać taką kupę kasy bo wierzą że są eko i 1200-konny Lucid na pewno ratuje planetę. Edytowane 28 Lutego przez beniowski 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11530 #47959 Napisano 28 Lutego 10 minut temu, cordi7 napisał(-a): Ja mam wrazenie, ze wielu producentow nie ogarnia czego potrzebuja ludzie. Walka o kolejne +200 KM w elektryku, zbijajace czas do setki o ulamek sekundy to kompletna glupota. (zeby nie byc goloslownym: Taycan Turbo S przy 775 KM normalnie i 952 KM w overbooscie przyspiesza do 100 km/h w 2,4s, 1200 KM Lucid Sapphire ma okolo 2,1s wg wujka Google) Osobiscie szukam auta o dlugim, stabilnym zasiegu (bez gigantycznego spadku zima), szybko ladujacego sie - generalnie wiekszosc elektrykow odpycha sie zacnie do predkosci, jakie sa dozwolone. Od 9:53 - przy przegonieniu Taycana po autostradzie i sredniej predkosci 158 km/h bateria wystarcza na ... 169 km: Spalinowy choc przy takim stylu jazdy malo nie spalu to mimo wszystko przejedzie wiecej - i jeszcze tankowanie potrwa sporo krocej. Choc przyspieszenie faktycznie glowe urywa Wiedzą. Tworzy się drogie zabawki, które mają spełniać funkcję "eko", a zarazem dzierżyć buławę zwycięstwa w przyśpieszeniu do 100km/h i więcej. 5 minut temu, beniowski napisał(-a): To pewnie jest idealne auto dla wrażliwych pracowników Doliny Krzemowej, którzy na pewno przejmują się losem planety pracując w firmie technologicznej, która na samo chłodzenie serwerów pewnie zużywa więcej wody niż większość wiosek w Afryce Subsaharyjskiej. Tacy ludzie są w stanie wydać taką kupę kasy bo wierzą że są eko i 1200-konny Lucid na pewno ratuje planetę. Oj tak, w ten sposób reperują sumienie 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 696 #47960 Napisano 28 Lutego Po czym wpada producent smartfonów i odkurzaczy i wymiata rynek moto - w 2 godziny sprzedają ponad 10 000 aut, a ich najmocniejszy wariant oferuje 1546 KM w cenie, w przeliczeniu na złotówki, niecałych 300 000 złotych. Poniżej 2 sek do 100... https://autogaleria.pl/w-europie-wszyscy-chcieliby-byc-jak-xiaomi-i-cyk-roczna-sprzedaz-poszla-2-godziny 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2898 #47961 Napisano 28 Lutego Godzinę temu, StaryWilk napisał(-a): Po czym wpada producent smartfonów i odkurzaczy i wymiata rynek moto - w 2 godziny sprzedają ponad 10 000 aut, a ich najmocniejszy wariant oferuje 1546 KM w cenie, w przeliczeniu na złotówki, niecałych 300 000 złotych. Poniżej 2 sek do 100... https://autogaleria.pl/w-europie-wszyscy-chcieliby-byc-jak-xiaomi-i-cyk-roczna-sprzedaz-poszla-2-godziny Ja tam czekam az wejda do Europy i na ich rip-off Ferrari Purosangue - YU7 Wyglada to swietnie 🤩 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11530 #47962 Napisano 28 Lutego Na dobranoc, tak aby pamiętać, że elektryk to nie samochód! 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 73084 #47963 Napisano 1 Marca 4 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 3805 #47964 Napisano 1 Marca CudoWysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11530 #47965 Napisano 2 Marca 11 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a): Jak mam być szczery, to wybrałbym oryginał. Wczoraj sobie składałem GTS'a i z opcjonalnym pakietem aerokit, układem podnoszenia przedniej osi, PDCC, tytanowymi końcówkami, Chrono od Porsche Design, przeszklonym dachem, pakietem wykończenia wnętrza, asystentowi jazdy nocnej, innodrive, Burmester 3D High END i jeszcze paroma duperelami wychodzi dokładnie tyle samo co podstawa GT 63 Coupe. Nie dość, że zrobili podjebkę, to jeszcze są abstrakcyjnie drodzy. Trzeba jednak przyznać, że w swej brutalności jest wybitny i przyciąga wzrok oraz koi słuch https://porsche-code.com/PSBT42R3 3 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 3805 #47966 Napisano 2 Marca Jak podjebke, jak dla mnie to podobieństwo jest mocno naciaganeWysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11530 #47967 Napisano 2 Marca 19 minut temu, bober5264 napisał(-a): Jak podjebke, jak dla mnie to podobieństwo jest mocno naciagane Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka Jak w Steinharcie i Roleksie Gdyby Merol miał silnik umieszczony z tyłu, proporcje byłyby 1:1. A tak ze względu na fakt umieszczenia silnika z przodu, cofniętego maksymalnie do środka, przód jest względem Porsche dłuższy. Ale ogólnie linia identyczna. Profil, tył(nadkola), linia dachu i krótsze zejście po słupku A na długą maskę. 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 3805 #47968 Napisano 2 Marca Ja bym powiedział że mają wspólny mianownik ale sa ta zupełnie różne auta, bardziej bym to zestawil datejust vs aqua terra Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2898 #47969 Napisano 2 Marca Czarny... czy srebrny? 2 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11530 #47970 Napisano 2 Marca 19 minut temu, SzefSzefow napisał(-a): Czarny... czy srebrny? Paweł ja się serio pytam, jak możesz. No jak możesz!? W głowie mi się to nie mieści... 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2898 #47971 Napisano 2 Marca 36 minut temu, Autor1984 napisał(-a): Paweł ja się serio pytam, jak możesz. No jak możesz!? W głowie mi się to nie mieści... Domyslam sie, ze dla Ciebie srebrny 🤭 2 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Londek 49682 #47972 Napisano 2 Marca 1 hour ago, SzefSzefow said: Czarny... Eletre w zielonym wygląda sztos, szczególnie z tymi kilkoma dodatkami w kolorze żółtym. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11530 #47973 Napisano 2 Marca 8 minut temu, SzefSzefow napisał(-a): Domyslam sie, ze dla Ciebie srebrny 🤭 Mikrofalówkę zestawić z V12? Oszalałeś? 2 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42458 #47974 Napisano 2 Marca Godzinę temu, SzefSzefow napisał(-a): Czarny... czy srebrny? Piekło zamarzło. Świat się skończył. 2 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2898 #47975 Napisano 2 Marca 12 minut temu, Autor1984 napisał(-a): Mikrofalówkę zestawić z V12? Oszalałeś? Hahahaha, no tak 😅 1 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach