meXy 498 #50926 Napisano 28 Stycznia Rozumiem, że Mercedes osiągnął taki poziom perfekcji w komforcie zawieszenia, pracy silnika, bezpieczeństwie biernym oraz wyciszenia wnętrza, że po 140 latach jedyną innowacją są gwiazdki w lampach i zmniejszenie tabletu. Pora umierać… 1 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1667 #50927 Napisano 29 Stycznia 6 godzin temu, Autor1984 napisał(-a): Już jutro... "29 stycznia o godzinie 18:15 oczy całego świata motoryzacji zwrócą się w stronę Stuttgartu. W Muzeum Mercedes-Benz odbędzie się światowa premiera nowej Klasy S, inaugurująca jednocześnie obchody 140 lat innowacji Mercedes-Benz. To właśnie Klasa S od dekad wyznacza standardy luksusu, bezpieczeństwa i technologii – i ponownie pokaże, dokąd zmierza motoryzacja. Ten wieczór to także zapowiedź ekscytującego roku 2026, pełnego premier, które na nowo zdefiniują doświadczenie jazdy." gdzie można to oglądać ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13247 #50928 Napisano 29 Stycznia Godzinę temu, Krakus1 napisał(-a): gdzie można to oglądać ? Możliwe, że tutaj: https://www.mercedes-benz.com/en/vehicles/s-class-livestream/ https://www.youtube.com/mercedesbenztv/live 2 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 81710 #50929 Napisano 29 Stycznia Do SUVa też tak można wsiadać..? 😉 1 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 711 #50930 Napisano 29 Stycznia (edytowane) Już dziś pełna galeria s-klasy - wg mnie gorzej niż było - ukłon w kierunku CLA i E, więcej czerni, więcej grilla, więcej hyperscreenow, podświetlana gwiazda - ale to mój gust: https://autogaleria.pl/mercedes-klasy-s-2027-wjezdza-w-pelnej-chwale-nowego-silnika-v8 Edytowane 29 Stycznia przez StaryWilk 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13247 #50931 Napisano 29 Stycznia (edytowane) 6 minut temu, StaryWilk napisał(-a): Już dziś pełna galeria s-klasy - wg mnie gorzej niż było - ukłon w kierunku CLA, więcej czerni, więcej grilla, więcej hyperscreenow, podświetlana gwiazda - ale to mój gust: https://autogaleria.pl/mercedes-klasy-s-2027-wjezdza-w-pelnej-chwale-nowego-silnika-v8 Własnie miałem wstawić, to dorzucę. https://www.well.pl/life/148/nowe_szaty_krola_mercedes_klasy_s_swietuje_140_urodziny_marki,22838.html Mam mieszane uczucia. Według Oli Kalleniusa model "S" ma 2700 nowych elementów, jednak na razie zauważam jedynie wersję highend "E". Edytowane 29 Stycznia przez Autor1984 3 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sławol 1954 #50932 Napisano 29 Stycznia Obiektywnie trzeba przyznać, że wygląda bardzo okazale i luksusowo, nie ma co gadać. Spory świniak. A że przypomina miejscami "niższe" w hierarchii CLA i klasę E - trudno. Bryła typowa, taka obła, jak w większości ich sedanów od dłuższego czasu; skończyły się chyba czasy długich landar z nieco bardziej kanciastymi maskami i bagażnikami, wszystko teraz grubsze, bardziej zaokrąglone i o różnych kątach nachylenia. Grill wielki, jak w BMW, ta sama ścieżka. Ekrany na desce ładnie wkomponowane, ale to coś sterczącego za kierownicą wygląda kiepsko. Fotele (powiedziałbym nawet, że to leżaki) na pewno wygodne, a z tyłu to można się nawet zdrzemnąć Chyba niewiele da się na tym etapie wycisnąć z projektu, nie wiem... A i nie podobają mi się przyciemniane szyby tylko z tyłu, wolałbym wszystkie jasne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 766 #50933 Napisano 29 Stycznia 6 minut temu, Sławol napisał(-a): Grill wielki, jak w BMW, ta sama ścieżka. ciągle się wszyscy czepiają nerek w BMW... MB idzie ścieżką, którą sobie wyznaczył wiele wiele lat wcześniej niż panowie z Monachium myśleli o produkcji limuzyn 😉 a tak na serio to grill malał do W220 a od w221 zaczął się już znów mocno rozpychać 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sławol 1954 #50934 Napisano 29 Stycznia Zgadzam się z Tobą, ale to, co pokazujesz, to wysoki wagon, a nie płaski samochód i zupełnie inne proporcje. Wielkie koła, wielkie błotniki i grill wcale nie taki duży 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 766 #50935 Napisano 29 Stycznia (edytowane) Edytowane 29 Stycznia przez trollu 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1667 #50936 Napisano 30 Stycznia na pierwszy rzut oka, jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny jak i design w środku S klasę , to wygląda na ewolucję bardziej niż rewolucję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13247 #50937 Napisano 30 Stycznia (edytowane) 2 godziny temu, Krakus1 napisał(-a): na pierwszy rzut oka, jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny jak i design w środku S klasę , to wygląda na ewolucję bardziej niż rewolucję Nadmuchana E klasa, która ogólnie bardzo mi się podoba. Edytowane 30 Stycznia przez Autor1984 2 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9506 #50938 Napisano 30 Stycznia Dla mnie ta nowa klasa S wygląda z zewnątrz dokładnie jak poprzednia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13247 #50939 Napisano 30 Stycznia 21 minut temu, beniowski napisał(-a): Dla mnie ta nowa klasa S wygląda z zewnątrz dokładnie jak poprzednia. Bo to lifting. Generacja nadal ta sama (VII): oznaczenie W223/V223. Mimo wszystko to duży projekt, o ogromnym zakresie modernizacyjnym. Z relacji wynika, że 50% samochodu to nowe lub zmodernizowane elementy. Media motoryzacyjne nazywają to superliftingiem. Auto koresponduje teraz z całą linią limuzyn produkowanych w Stuttgarcie. Pozytywnie zaskoczyła cena, która nie wzrosła, a wręcz zmalała w stosunku do modelu przed liftem (rynek niemiecki). Zobaczymy, jak to będzie u nas wyglądało... 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9506 #50940 Napisano 30 Stycznia (edytowane) W dniu 28.01.2026 o 23:58, meXy napisał(-a): Rozumiem, że Mercedes osiągnął taki poziom perfekcji w komforcie zawieszenia, pracy silnika, bezpieczeństwie biernym oraz wyciszenia wnętrza, że po 140 latach jedyną innowacją są gwiazdki w lampach i zmniejszenie tabletu. Pora umierać… Ja już kilka razy pisałem o klasie S że wygląda to wszystko jak choinka lub wiejska dyskoteka z lat 90-tych - gra, świeci i błyszczy coraz bardziej. No ale ja nie nie jestem ich potencjalnym klientem i skoro to się sprzedaje, to musi się ludziom podobać. Edytowane 30 Stycznia przez beniowski 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13247 #50941 Napisano 30 Stycznia 16 minut temu, beniowski napisał(-a): Ja już kilka razy pisałem o klasie S że wygląda to wszystko jak choinka lub wiejska dyskoteka z lat 90-tych - gra, świeci i błyszczy coraz bardziej. Nie przesadzaj z tą dyskoteką. Postępu nie zatrzymasz, gadżeciarstwa również. Cytat No ale ja nie nie jestem ich potencjalnym klientem i skoro to się spredaje, to musi się ludziom podobać. Nigdy nie mów nigdy. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 367 #50942 Napisano 30 Stycznia S - class ? Ja bym chciał przełom w parkowaniu... czyli wszystkie koła skrętne w tym samym kierunku, o co najmniej 45 stopni. O ile Maybachem to z założenia parkuje kierowca o tyle w S - class, powinno pojawić się jakieś ułatwienie. Skoro to ten samochód wyznacza trendy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 6163 #50943 Napisano 30 Stycznia 6 godzin temu, Autor1984 napisał(-a): Nadmuchana E klasa, która ogólnie bardzo mi się podoba. Podzielam opinię. Fantastyczne auto, jednak dla mnie E jest sweet spotem. Byłem bliski zakupu kilka tyg. temu, ale zmieniłem zdanie. A z innej beczki - czy ja przegapiłem gdzieś prezentację Twojego nowego fun caru, którego zapowiadałeś jakiś czas temu? 🤔 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13247 #50944 Napisano 30 Stycznia 39 minut temu, Valygaar napisał(-a): Podzielam opinię. Fantastyczne auto, jednak dla mnie E jest sweet spotem. Byłem bliski zakupu kilka tyg. temu, ale zmieniłem zdanie. A z innej beczki - czy ja przegapiłem gdzieś prezentację Twojego nowego fun caru, którego zapowiadałeś jakiś czas temu? 🤔 Prosiaczka? W Bydgoszczy powstaje salon (pierwszy w regionie). Otwarcie ma nastąpić pod koniec bieżącego roku. Jestem już tak leniwy, że nie chce mi się d*py zawlekać do Poznania, Gdańska, Warszawy czy Katowic. Na razie jestem pozytywnie nastawiony (S lub GTS). W mojej głowie tworzą się różne koncepcje. Być może pójdę o klasę wyżej niż "7" - bo też nad tym główkuję. Mam jeszcze trochę czasu. Jedno auto ma półtora roku, drugie w maju rok. Wszystko jest również zalezne od efektywności pracy i zdrowia. Wracając do S i E. Na pewno pojawię się w salonie, bo za każdym razem, gdy widzę nową E klasę - odprowadzam ją wzrokiem. Nie ukrywam, że S wzbudziła moją ciekawosć i siłą rzeczy chcę zajrzeć do środka. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sławol 1954 #50945 Napisano 30 Stycznia 15 godzin temu, trollu napisał(-a): Piękny zestaw. Obydwa piękne i mają odpowiednie proporcje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 6163 #50946 Napisano 30 Stycznia 15 minut temu, Autor1984 napisał(-a): Prosiaczka? W Bydgoszczy powstaje salon (pierwszy w regionie). Otwarcie ma nastąpić pod koniec bieżącego roku. Jestem już tak leniwy, że nie chce mi się d*py zawlekać do Poznania, Gdańska, Warszawy czy Katowic. Na razie jestem pozytywnie nastawiony (S lub GTS). W mojej głowie tworzą się różne koncepcje. Być może pójdę o klasę wyżej niż "7" - bo też nad tym główkuję. Mam jeszcze trochę czasu. Jedno auto ma półtora roku, drugie w maju rok. Wszystko jest również zalezne od efektywności pracy i zdrowia. Wracając do S i E. Na pewno pojawię się w salonie, bo za każdym razem, gdy widzę nową E klasę - odprowadzam ją wzrokiem. Nie ukrywam, że S wzbudziła moją ciekawosć i siłą rzeczy chcę zajrzeć do środka. Nie wiem co miałeś na myśli, bo byłeś bardzo tajemniczy wówczas. Jeśli 911 to nie mam pytań tylko czekam na dyskusje o konfigu mam natomiast wątpliwości czy Panamera (jeśli o niej mówisz) to klasa wyżej od 7? Szczerze to jedynie Turbo by mnie przekonało, pod każdym innym wolałbym 7er. Co do MB to na koniec roku zostały budy estate tylko w PHEV. G e n i a l n e auto, ale niedopasowanie płyty do baterii i karykatura w bagażniku przekreśliły projekt. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13247 #50947 Napisano 30 Stycznia 2 minuty temu, Valygaar napisał(-a): Nie wiem co miałeś na myśli, bo byłeś bardzo tajemniczy wówczas. Jeśli 911 to nie mam pytań tylko czekam na dyskusje o konfigu mam natomiast wątpliwości czy Panamera (jeśli o niej mówisz) to klasa wyżej od 7? Szczerze to jedynie Turbo by mnie przekonało, pod każdym innym wolałbym 7er. Co do MB to na koniec roku zostały budy estate tylko w PHEV. G e n i a l n e auto, ale niedopasowanie płyty do baterii i karykatura w bagażniku przekreśliły projekt. 911 to raczej fanaberia, która zrodziła się w momencie zakupu 911 GTS przez bardzo bliską mi osobę. Obłędny samochód - robi totalne pranie mózgu. Myśli z głowy ciężko wyrzucić. To auto, które zostawia trwały ślad. Mówiąc o klasie wyżej niż 7, na pewno nie miałem na myśli Panamery. Jeśli już iść w tym kierunku, to raczej segment stricte luksusowych limuzyn. 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9506 #50948 Napisano 30 Stycznia 10 minut temu, Autor1984 napisał(-a): 911 to raczej fanaberia, która zrodziła się w momencie zakupu 911 GTS przez bardzo bliską mi osobę. Obłędny samochód - robi totalne pranie mózgu. Myśli z głowy ciężko wyrzucić. To auto, które zostawia trwały ślad. Mówiąc o klasie wyżej niż 7, na pewno nie miałem na myśli Panamery. Jeśli już iść w tym kierunku, to raczej segment stricte luksusowych limuzyn. A ja myślę że powyżej serii 7 to będzie Bentley lub może nawet Rolls-Royce. No bo co innego zostaje do wyboru? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Londek 50332 #50949 Napisano 30 Stycznia 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 766 #50950 Napisano 30 Stycznia można dyskutować o wyższości wersji "S-klasy" nad 7er. Idąc tym tokiem - o ile dobrze wiem mają niedługo pokazać nową Alpinę B7 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach