pitzmaker 2 #10826 Napisano 31 Października 2014 Wracając do najbardziej interesującego obecnie auta na rynku, czyli do Citroena Cactusa - najlepszy polski test tego auta poniżej! najlepszy polski test? mysle ze powinni obrac inna metode. ile cementu sie zmiesci, ile ludzi sie zmiesci, jak trzyma sie na polnej drodze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
il Dottore 31 #10827 Napisano 31 Października 2014 najlepszy polski test? mysle ze powinni obrac inna metode. ile cementu sie zmiesci, ile ludzi sie zmiesci, jak trzyma sie na polnej drodze Uratował wódkę - to najważniejsze! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 303 #10828 Napisano 1 Listopada 2014 Jak widziałem deski rozdzielcze w ciut starszych Cytrynach np.C4 gdzie przed kierowcą jest wyświetlacz jak z roweru a na środku w jakiejś szczelinie następny to brało mnie na... W erze designu deski rozdzielczej jaki zaproponowała np. Honda w poprzednim modelu Civic to design cytryny po prostu wykrzywiał. Wysłane z Tapatalk przez A1457 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
il Dottore 31 #10829 Napisano 1 Listopada 2014 W erze designu deski rozdzielczej jaki zaproponowała np. Honda w poprzednim modelu Civic Manieczki! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
parigot 1 #10830 Napisano 1 Listopada 2014 Ja tez zdecydowalem sie na tuning w moim aucie - dokupilem relingi "et voila" efekt: Ps: Auto zyskalo od razu duzo w oczach mojej zony + wieksze przyspieszenie pod gorke i mniejsze spalanie podczas postoju na parkingu 0 Parisien - tête de chien! - Parigot - tête de veau! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
il Dottore 31 #10831 Napisano 4 Listopada 2014 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-3 244 #10832 Napisano 10 Listopada 2014 (edytowane) Kilka miesięcy oczekiwania i jest. A już niedługo stage 2 i ......... Edytowane 10 Listopada 2014 przez S-3 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #10833 Napisano 10 Listopada 2014 328 KM i 465 Nm ?? Poproszę o szczegóły bo samym chiptuningiem tego nie zrobiłeś 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 290 #10834 Napisano 10 Listopada 2014 Kilka miesięcy oczekiwania i jest. A już niedługo stage 2 i .........Robi wrażenie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #10835 Napisano 10 Listopada 2014 328 KM i 465 Nm ??Poproszę o szczegóły bo samym chiptuningiem tego nie zrobiłeś Ja zrozumialem ze kolega dopiero planuje stage 2 zainstalowac w samochodzie . Mysle ze poza nowym ECU , bez nowych wytryskow , intercoolera , pelnego " intake" i wydechu sie nie obejdzie 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #10836 Napisano 10 Listopada 2014 (edytowane) Ja zrozumialem ze kolega dopiero planuje stage 2 zainstalowac w samochodzie . Mysle ze poza nowym ECU , bez nowych wytryskow , intercoolera , pelnego " intake" i wydechu sie nie obejdzie Chyba masz rację , zasugerowałem się że jak wrzucił wykres to dotyczy jego auta a nie zauważyłem małego dopisku powyżej . Miałem w A5 quattro ten silnik i u mnie po wstawieniu wydajniejszego IC od A7 BiTDi , zrobieniu kompletnego wydechu ze sportkatem i wgraniu softu hamownia pokazała 300 KM i 440 Nm . Edytowane 10 Listopada 2014 przez Drake 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #10837 Napisano 10 Listopada 2014 Pamiętasz może jakie cisnienie wtedy turbo podawalo ? Mnie się wydaje ze seryjna " suszarka " będzie za mało wydajna, dodatkowe 30KM ( w porównaniu do Twojego przypadku) to byłoby dodatkowe około 5psi podane przez turbo 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #10838 Napisano 10 Listopada 2014 Pamiętasz może jakie cisnienie wtedy turbo podawalo ? Mnie się wydaje ze seryjna " suszarka " będzie za mało wydajna, dodatkowe 30KM ( w porównaniu do Twojego przypadku) to byłoby dodatkowe około 5psi podane przez turbo Nie pamietam , co nie znaczy ze się nie mogę dowiedzieć Pamietam tylko , ze tuner stwierdził ze jest to jedna z najmocniejszych w kraju A5 2.0 TFSI na fabrycznej sprężarce . Także wynik z hamowni który mamy wyżej jest możliwy tylko i wyłącznie w oparciu o wymianę na wydajniejsze turbo np.K04 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #10839 Napisano 10 Listopada 2014 Seryjnie to k03? Ja mialem.kiedys volvo 850t, seryjne turbo mitsubishi, nie pamiętam teraz jaki model ale fabrycznie podawalo troszkę poniżej 9psi, po tuningu turbo podawalo 18psi z dodatkowym manualnym "boost controller ", w szczytowym momencie było w stanie podać nawet 21psi ale nie był kompresor w stanie wydolic i ciśnienie spadło do 17-18 psi a i tak czasami i to było za dużo i turbo zaczynałowariowac. Najprostszym sposobem na rozwiązania problemu byka wymiana sprężarki na garret t04. Sam silnik byk w stanie wytrzymać z wtryskiem wody ciągły boost około 24psi . Wiem ze VW " bottom end " jest bardzo wytrzymały i mechanicznie te silniki z pewnymi modyfiakcjami wytrzymują dużo większe obciążenia. Ja kiedyś zajmowałem się takimi rzeczami jako hobby z naszymi tutejszymi ropniakami czyli pickup truck. Ale to silniki "trochę " większe i moce osiągalne tez. Zabawa fajna ale może być strasznie kosztowna, jedna pomyłka i kilkanaście tysięcy lub więcej wyrzucone do śmieci. 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #10840 Napisano 11 Listopada 2014 Tak , fabryczne turbo w 2.0 TFSI ma oznaczenie K03 a produkuje je IHI .Na stronie Compsportu , tunera uznawanego w PL za najlepiej ogarniającego te silniki jest więcej info na temat kuracji wzmacniających aż do ekstremalnych 425 KM i 510 Nm , także jak widać te silniki maja niesamowita podatność na tuning . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dasiek7 16 #10841 Napisano 11 Listopada 2014 Kolego S-3 wrzuc wiecej fotek tej Skody w tym kolorze......ostatnio mam parcie na takie kolory i uważam, że to najmodniejszy w tym momencie na rynku 0 " tylko Seiko " Damian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tombla 1847 #10842 Napisano 13 Listopada 2014 Piękne wykresiki @S-3Ciekawe co ten pocisk zatrzymuje.Fabryczny zestaw daje radę ? Pełen szacunek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
igory76 42 #10843 Napisano 13 Listopada 2014 od ostatnich 3 lat poruszam się najlpeszą marką samochodu jaka może być ŚŁUŻBOWY zaczęło się od Avensis'a 2006 rok 2,2 diesel jeden z najlepszych samochodów jaki miałem (jak na ten rocznik oczywiście)po tym był Quashqai z 2012 roku 1,6 diesel 130 koni, miałem od nowości, zrobiłem w półtora roku więcej niż 75000km i nic się nie działo generalnie jak by ktoś się zastanawiał to polecama teraz od września Golf 6 2.0 tdi i zaraz będzie zmiana na golf 7 w jakiej opcji jeszcze nie wiem, może sportsvanale nówka zdjęć nie robiłem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tombla 1847 #10844 Napisano 13 Listopada 2014 Mazda Premacy 2002 2,0 z podtlenkiem gazu... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #10845 Napisano 13 Listopada 2014 (edytowane) Zmieniałes coś jeszcze czy tylko dodałes "śmieszny gaz"? ile gazu i jaki silnik jeżeli można wiedzieć Edytowane 13 Listopada 2014 przez irekm 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarloa12 527 #10846 Napisano 13 Listopada 2014 Służbowo Volkswagen Up z w wykrzyknikiem a prywatnie Fiat Punto II. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tombla 1847 #10847 Napisano 14 Listopada 2014 Zmieniałes coś jeszcze czy tylko dodałes "śmieszny gaz"? ile gazu i jaki silnik jeżeli można wiedzieć to jest Polska rzeczywistość... nie NOS tylko instalacja LPGsilnik FS 2,0 wersja Sportiva. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ded 1 #10848 Napisano 14 Listopada 2014 Miał ktoś z was kontakt z Insignią 2.8t z28net 260km. Interesuje mnie wersja 4x4, manual i kombi. Wiem że rozrząd drogi i kłopotliwy w wymianie. Znalazłem też info o problemach z tylnym napędem. Coś jeszcze z droższych niespodzianek? 0 Obecnie na nadgarstku Orient Star SDK05003W0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzalonyJackPirat 53 #10849 Napisano 14 Listopada 2014 Ford Fiesta mk6, 02r. Piekielnie tani w utrzymaniu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniels36 21 #10850 Napisano 15 Listopada 2014 nie wiem co to za auto i kto nim jezdzi ale na pewno ma sporo w nim do roboty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach