Mikołaj N 388 #12201 Napisano 2 Sierpnia 2015 2.0 160 KM i zawieszenie sport - żółte amortyzatory Bilsteina. W tej wersji trochę pazura jej zostało. Dach twardy.Ale sprężyny chyba z serii bo dość wysoko siedzi. Tomek - daj ją na glebę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #12202 Napisano 2 Sierpnia 2015 Przede wszystkim należy sprawdzić szczelność całego układu. Majster ściąga cały czynnik, następnie wypełnia układ azotem ze znacznikiem UV i wtedy widzi wszelkie nieszczelności. Potem ściąga azot i wypełnia układ czynnikiem ze środkiem smarującym. W trakcie testu sprawdza temperaturę w kratkach nawiewu i działanie wentylatora chłodzącego skraplacz oraz nawiewu w kabinie. I teraz... są różnego rodzaju urządzenia obsługujące układy klimatyzacji. Jedne z nich, te prostsze, umożliwiają dopełnienie czynnika bez przechodzenia całej procedury napełniania, bardziej skomplikowane muszą wykonać wszystkie czynności serwisowe po kolei, i to chyba kosztuje właśnie 180zł.W Poznaniu napełnienie klimy w aucie typu compact kosztuje coś ok.100 zł.Zależy ile gram czynnika "wchodzi"do Twojego auta... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #12203 Napisano 2 Sierpnia 2015 procedura chyba jest taka sama, spuszczą i nabiją od nowa. skoro niedawno miałeś odgrzybianie to teraz bym go już nie robił, cena powinna być mniejsza, zależy w jakim zakładzie ale powinieneś zapłacić tylko za ilość czynnika, który dobiją 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #12204 Napisano 2 Sierpnia 2015 (edytowane) Skoda superb - z tego co pamiętam 608grPoczytałem sobie na google i też wszyscy piszą o ponownym całym cyklu Edytowane 2 Sierpnia 2015 przez Paweł Bury. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2406 #12205 Napisano 2 Sierpnia 2015 Ale sprężyny chyba z serii bo dość wysoko siedzi. Tomek - daj ją na glebę Sprężyny są twardsze, ale standardowej długości. Na dziurawej drodze nie jest zbyt komfortowo, ale za to jakie ma pokłady przyczepności w zakrętach... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #12206 Napisano 2 Sierpnia 2015 (edytowane) Skoda superb - z tego co pamiętam 608grPoczytałem sobie na google i też wszyscy piszą o ponownym całym cyklu Ale niech dokładnie sprawdzą szczelność układu. Skoda Superb ma listwę CAN i działanie poszczególnych podzespołów można sprawdzić niezależnie urządzeniem diagnostycznym np. mega mac. Wtedy będziesz pewien, że wszystkie podzespoły hulają na tiptop. Edytowane 2 Sierpnia 2015 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #12207 Napisano 2 Sierpnia 2015 Jutro podjadę zobaczę co powiedzą bo urlopu tuż tuż 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #12208 Napisano 2 Sierpnia 2015 Aaa, bo Ty się do Cro wybierasz? To faktycznie bez klimy ani rusz. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
38mln 0 #12209 Napisano 2 Sierpnia 2015 (edytowane) sprinterem/małym smartem Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez 38mln 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #12210 Napisano 2 Sierpnia 2015 Aaa, bo Ty się do Cro wybierasz? To faktycznie bez klimy ani rusz.Tak piętnastego sierpnia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #12211 Napisano 3 Sierpnia 2015 Jutro podjadę zobaczę co powiedzą bo urlopu tuż tużByłem dzisiaj w serwisie klimy - na wylotach mam wszędzie 6 stopni przy maksymalnym chłodzeniu - powiedział że to chyba ze mną jest coś nie tak bo dmucha jak trzeba - nic nie wzięli za diagnostykęNo i po tej diagnozie chyba nawet chłodniej mi się zrobiło - sam już nie wiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #12212 Napisano 3 Sierpnia 2015 Bo na zewnątrz jest strasznie gorąco i auto nagrzewa się niemiłosiernie. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #12213 Napisano 3 Sierpnia 2015 Teraz jak i u nas w Polsce temperatury grubo ponad 30 stopni nie są niczym nadzwyczajnym klima nie ma tak prosto, aby schłodzić całe auto. Dlatego ja najczęściej w mieście w ogóle klimy nie włączam. A jak wraca się z trasy, to po otwarciu drzwi często uderzenie gorąca pokazuje, że jednak klimatyzacja lepiej działa niż może nam się wydawać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidowo 4 #12214 Napisano 3 Sierpnia 2015 co do kilmy to ostatnio czytalem ze klime powinno sie wlaczac pare minut po odpalenia auta w upalne dni. chodzi o benzen.http://lifehacking.pl/nigdy-nie-wlaczajcie-klimatyzacji-tuz-po-wejsciu-do-auta/sciema czy nie ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #12215 Napisano 3 Sierpnia 2015 Ja mam włączoną cały czas... i ustawioną na 22 stopnie. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #12216 Napisano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) A ja juz do mojej nie mam sily.W czerwcu odgrzybialem klime w polecanym zakladzie i nawet dla pewnosci poprawilem jeszcze raz bo mialem wrazenie ze cos mi tam wania. Wszystko ladnie, lecialo pieknie czyste powietrze az do wczoraj..gdy wylaczylem klime a z nawiewow znowu zaczelo walić trupem...Nie wiem juz co z tym począć i gdzie sie udac. Dodam że zawsze staram sie pamietac o osuszeniu kanalow przed zgaszeniem silnika samym nawiewem. Tapnięte z fona. Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez Diego04 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #12217 Napisano 3 Sierpnia 2015 Trupem Ale co ?? nagle zaczęło śmierdzieć?? Może coś zdechło w tunelach - mała kuna jakaś - bo tak nagle to dziwne jakieś Kup sobie piankę o zapachu świerka i po trochę w każdy wylot - ale po trochę - resztę wywal w chodzący nawiew od strony maski tylko filtr wyjmij - będzie ładnie pachniało jakiś czas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #12218 Napisano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) Odnosnie klimy mam takie swoje obserwacje: Brzydki zapach z klimy to w wiekszosci przypadkow grzybki i drobnoustroje ktore sie zagniezdzily w ukladzie.Wymienic filtr kabinowy na lepszy np z weglem aktywnym,zrobic ozonowanie w warsztacie,unikac przerw w uzywaniu klimy dluzszych niz dwa tygodnie.Jak sytuacja sie powtarza czesto to tak juz bedzie -to sa wady niektorych ukladow-wymieniac filtr kabinowy czesciej.Przez 5 lat robilem po 150 000-170 000 km rocznie przez 1,5 roku ,uzywalem klimy zle ,nie odgrzybialem,nabawilem sie niezytu i innych dolegliwosci.Dobrze jest samemu co jakis czas wpusci aerozol przy wlaczonych nawiewach i zamknietym aucie.Nawet dwa razy czesciej niz zalecaja.Odswierzacze powietrza wywalilem z auta bo przy duzych kilometrach problemy z koncentracja ,bol glowy itp.Nie ma nic gorszego niz brak dobrej klimy na Lazurowym Wybrzezu latem przy 38 stopniach non stop.Jezeli pomimo tych zabiegow brzydki zapach wystepuje to zdemontowac plastikowe podszybie wycieraczek,tam sie gromadzi woda deszczowa ,syfy z drzew i inne dziadostwo niedaleko jest tam wlot powietrza i układ dolotowy filtra kabinowego. Edytowane 4 Sierpnia 2015 przez janekp 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4492 #12219 Napisano 6 Sierpnia 2015 Dobra, sam opis może niewiele wnieść, więc strzeliłem kilka fotek dotyczących problemu. Czekam cierpliwie na propozycję jego rozwiązania :-)o co caman ? przecież to zdjęcie resoraka a post z 1 sierpnia a nie kwietnia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 290 #12220 Napisano 7 Sierpnia 2015 Też się nad tym zastanawiałem, może to zdjęcia poglądowe? :-? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jakuber85 5 #12221 Napisano 11 Sierpnia 2015 Jak byłem "mały" to taki miałem Chętnie bym wrócił do "tematu"..... Mój ojciec miał swego czasu Mantę B w oryginalny pakiecie Irmschera. Kolor pomarańcz z czarnym. Nie było człowieka, który by się za tym samochodem nie obejrzał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41819 #12222 Napisano 16 Sierpnia 2015 Moje dwie zabawki. photo uploader 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2406 #12223 Napisano 16 Sierpnia 2015 Moje dwie zabawki. photo uploader Ale jakiś męski pojazd też posiadasz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41819 #12224 Napisano 16 Sierpnia 2015 Ale jakiś męski pojazd też posiadasz? Rower gorski z męską ramą. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 3889 #12225 Napisano 16 Sierpnia 2015 Dorian ale czarną Vespę ? Dlaczego ? One super wyglądają w czerwieni i beżu :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach