Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno oglądałem Forda Kugę, krajowy dwuletni, skóra na fotelach podobnie sie marszczy. Z perspektywy czasu lepszym wyborem byłaby  półskóra /Titanium

post-95072-0-56146300-1491912183_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@overrange - pięknie masz utrzymaną tą skórę. Znajomy ma Lexusa RX z jasną skórą i jego fotel po 60 tys. km jest granatowy, za bardzo lubi jeansy :)

Jeansy to zmora jasnych foteli .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary wilku, Twoje auta czy odpicowane na sprzedaż? :)

odpicowane na sprzedaż - wkleiłem kilka zdjęć przykładowych z ogłoszeń, podobnie to wygląda na innych egzemplarzach. Moje e39 ma 450 kkm, 15 lat i nic nie picowane, wrecz zaniedbane i drobne otarcia na fotelu kierowcy oczywiscie są, ale skóra cała (bez głebokich przetarć czy dziur). fotel pasazera i kanapa bdb, na kierce oryginalna skóra od nowości, wiadomo wybłyszczona ale nigdzie nie przetarta i szwy nie puściły. Natomiast nic nie trzeszczy ani nie stuka we wnętrzu jadąc na kostce czy nierównosciach.

Edytowane przez StaryWilk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odpicowane na sprzedaż - wkleiłem kilka zdjęć przykładowych z ogłoszeń, podobnie to wygląda na innych egzemplarzach. Moje e39 ma 450 kkm, 15 lat i nic nie picowane, wrecz zaniedbane i drobne otarcia na fotelu kierowcy oczywiscie są, ale skóra cała (bez głebokich przetarć czy dziur). fotel pasazera i kanapa bdb, na kierce oryginalna skóra od nowości, wiadomo wybłyszczona ale nigdzie nie przetarta i szwy nie puściły. Natomiast nic nie trzeszczy ani nie stuka we wnętrzu jadąc na kostce czy nierównosciach.

Hej StaryWilk-u

a możesz podac linki do ogłoszeń ???

Pozdrawiam

Seiko_BM + GW-9200 + GW-M5610 + Citizen_CB0011-18E + DAMASKO_DC_56 = WNM :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jasne, tylko nie pamiętam z których akurat kopiowałem, pełno tego jest - parametry wyszykiwania merc E, bmw 5, min. 350 kkm, min. 2010 rok:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.html?damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&scopeId=C&minMileage=350000&minFirstRegistrationDate=2010-01-01&makeModelVariant1.makeId=17200&makeModelVariant1.modelId=47%2C48%2C49%2C50%2C51%2C52%2C53%2C54%2C55%2C56%2C57%2C58%2C59%2C60%2C61%2C62%2C272%2C177%2C64%2C178%2C66%2C179&makeModelVariant1.modelGroupId=11&makeModelVariant2.makeId=3500&makeModelVariant2.modelId=16%2C17%2C74%2C18%2C19%2C20%2C21%2C22%2C65%2C23%2C66%2C24%2C25%2C26%2C67%2C70&makeModelVariant2.modelGroupId=22&isSearchRequest=true&sortOption.sortBy=specifics.mileage&sortOption.sortOrder=DESCENDING

beemki łatwiej znajde, bo jest mało, merców duzo wiecej w tych kryteriach:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=240245039&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&sortOption.sortOrder=DESCENDING&sortOption.sortBy=specifics.mileage&isSearchRequest=true&scopeId=C&minMileage=350000&minFirstRegistrationDate=2010-01-01&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=16%2C17%2C74%2C18%2C19%2C20%2C21%2C22%2C65%2C23%2C66%2C24%2C25%2C26%2C67%2C70&makeModelVariant1.modelGroupId=22&pageNumber=1

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=231464205&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&sortOption.sortOrder=DESCENDING&sortOption.sortBy=specifics.mileage&isSearchRequest=true&scopeId=C&minMileage=350000&minFirstRegistrationDate=2010-01-01&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=16%2C17%2C74%2C18%2C19%2C20%2C21%2C22%2C65%2C23%2C66%2C24%2C25%2C26%2C67%2C70&makeModelVariant1.modelGroupId=22&pageNumber=1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeansy to zmora jasnych foteli .

To chyba nie tylko jeans. Nie mam jeansowej kurtki, ani koszuli, a oparcie jest niebieskie

post-60090-0-56447700-1491934727_thumb.jpg

Nie bardzo, wiem czym to wyczyścić. Jaguar dodaje specjalny odplamiacz do skóry, ale na te przebarwienia to nie dziala.

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się poddałem - zostają niebieskie przebarwienia mimo że czyszczę raz w miesiącu (samochód mojej małżonki - ja mam czarny materiał :-)). Ze skóry mogłem usunąć ale z przeszyciem nie dałem rady i pozostaje ciemniejszy na niższych partiach.

nie spiesz się ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam regularnie niebiesko na prawie białej skórze. Na szczęście Gliptone raz w miesiącu i złazi. Co ciekawe czarne jeansy nie zostawiają śladów....

Edytowane przez Adi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ktoś zna jakiegoś detailera godnego polecenia w Warszawie ? Wiem że jest dużo ale nie korzystałem i nie znam nikogo więc byłbym wdzięczny za wskazówkę

nie spiesz się ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darek zaglądałeś z tym do clinic car w Elblagu?

Nie myslalem o tym, dziekuje. Jak bede w Elblagu, to zajade tam, moze cos z tym zrobia :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja po niespełna miesiącu jazdy hybryda też oczywiście jasne skóry i szmaty musiałem pianką czyścić na fotelu kierowcy.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeep wypuscil  Grand Cherokee 0-100km/h około 3.5s.  Ciekawe kiedy ten silnik pojawi sie w jakims Fiacie, np 500 :) 

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to ten 6.4 l V8 po modyfikacjach czy coś nowego?

nie spiesz się ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten sam silnik co jest w Hellcat, czyli 6.2 supercharged V8, dobra sprawdzona amerykańska technika. Żeliwo, stal, 2zawory, wałek w kadłubie, trochę aluminium i duuzy kompresor :).

ecaabf2b9d2374c551198a692515e40f.jpg

b810f25db35dcfcec493204931a263c1.jpg

Edytowane przez irekm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale potwór i pomyslec ze sie tak ekologią przejmują :-)

Edytowane przez QuadrifoglioVerde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)

Mój znajomy ma rejestracje " Lol MPG"

na swoim samochodzie. Grand cherokee srt8

Edytowane przez irekm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po latach rozwijania własnej działalności , przeprowadzania do własnego domu przyszedł czas na wymianę wysłużonego ale całkiem niezłego  Fiata Stilo Kombi 115KM JTD na coś świeższego, bardziej komfortowego i mocniejszego. Dopuszczamy zakup auta z salonu.Byłem na jeździe próbnej Skody Superb 2l benzyna 280KM ale specjalnie nas nie urzekł a kosztuje ponad 160tys. Mazda 6 z wolnossącą 2l benzyną  jest przyjemna ale głośna przy wyższych prędkościach. Najwięcej frajdy i najlepsze wrażenia z jazdy mam prowadząc Bmw  F10 3l benzyna xdrive. Kumpel ma taka i najczęściej wracając z nart na Słowacji rozsiada się wygodnie na siedzeniu pasażera.  W tym roku wychodzi też kilka ciekawych premier m in. Insignia z napędem na 4 koła, niedługo ma być nowy Peugeot 508. Zastanawiam się czy kupić teraz coś na przetrzymanie na około 2 lata  np kilkuletniego Peugota 508 kombi chociaż znalezienie 3-4 latka w niezłym stanie graniczy z cudem i poczekać co rynek zaoferuje w niedługim czasie czy .. No właśnie co kupić.  

Na lokalnym rynku pojawił się do sprzedaży Subaru Tribeca 3,6 z pewnych rąk za około 50tys pln. Jako samochód rodzinny się pewnie sprawdzi chociaż boję się , że taki wielgas nie będzie np na autostradzie  do Chorwacji tak komfortowy jak samochód typu kombi - większe  szumy przy dużych prędkościach no i wiry w baku. Ale ponoć przy dobrej instalacji gazowej nie ma problemów z tymi motorami.  No i niby ma 260KM, sporo pali  ale dynamikę oferuje na poziomie Peugota 508 z dwulitrowym HDi , bardzo udanym i wąchającym paliwo silnikiem. 

Ale do rzeczy poszukuję rodzinnego kombi z pazurem z sensownym silnikiem z mocą około 200 KM i ceną do około 150 tys. Nie musi być mega oszczędny ale nie chciałbym czegoś co będzie ostro rujnowała portfel :) Używanej BMki trochę się boje ze względu na wysokie koszty utrzymania i ewentualnych napraw. Ponoć taki samochód powinno się mieć dopóki jest na niego gwarancja . Kusi też A6 kombi z 3l dieslem ale generalnie tego typu auta kilkuletnie mają ogromne przebiegi. Co koledzy mogą podpowiedzieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mimo wszystko spróbowałbym jeszcze raz Mazdy 6 z 2,5 litrową benzyną. Jeśli jechałeś wersją z poprzedniego roku, to podobno w tegorocznej sporo się zmieniło na plus w kwestii wyciszenia wnętrza.

Używane auto klasy premium z przebiegiem 150+ to rzeczywiście proszenie się o kłopoty, naprawy pogwarancyjne potrafią być horrendalnie drogie. Natomiast rzeczywiście jakość jazdy A6 z 3l dieslem jest nieporównywalna do Mazdy 6, ale coś za coś. Za 150 tys. kupisz dobrze wyposażonego 3-4 latka z przebiegiem 100-150 tys., czyli albo na końcu gwarancji, albo już po. Ja sprzedałem swojego 3,5 roku z przebiegiem 99 tys. za 165, ale to była wersja maksymalnie wyposażona. Niestety miała tylko tysiąc kilometrów gwarancji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam regularnie niebiesko na prawie białej skórze. Na szczęście Gliptone raz w miesiącu i złazi. Co ciekawe czarne jeansy nie zostawiają śladów....

Ja mogę polecić środek z IKEA do skór. Kremowa skóra na fotelach wygląda jak nowa, szczególnie po nałożeniu preparatu konserwującego z tej samej paczki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi