Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

35 tys $ za auto na rynku amerykańskim  to nie jest dużo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna zabawka do jazdy wkolo komina, zakupy, dzieciaki do szkoly itp. Trudno to jednak traktowac jako pelnowartosciowy samochod konkurujacy z trojka, czy c klasa. Gdybym kupowal podstawowy samochod, to nawet nie bralbym go pod uwage, moze jako drugi, ale nadal zasieg 300 km by mnie do tego zniechecal.

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasięgu na pewno dołożą, S potrafi zrobić chyba coś ok 500km. W PL stacji ładowania nie ma za dużo ale ja np patrząc po przebiegach jakie robię swoim autem to teslę ładowałbym raz w tygodniu - jak dla mnie nic strasznego 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjedz tym na wakacje :)

Jadac tym ze Szwajcarii do Polski musialbym to naladowac przynajmniej 5 razy :(

Edytowane przez 70'

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hybryda może być alternatywą, kierowca gdziekolwiek pojedzie to nie będzie uzależniony od  gniazdka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.czyli spada....

Poobserwuj jeszcze.

Może się dotrą.

Kiedys na nowych samochodach i ciagnikach sluzbowych pisano farba olejna "Nie dotarty". Najwyrazniej teraz powinno sie to malowac na oponach :)

Po kolejnych kilometrach wszystko powróciło do normy :)

Dzięki za porady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy przypadek. Fajnie, że go opisałeś.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

,,(...) Auto miało diesla 180KM i automat 6 biegowy. Przyznam, że tak sprawny, że musiałem poczytać w sieci, że to nie jest dwusprzęgłowy… Przyspieszenia, elastyczność więcej niż zadowalające. Dość wyraźne zmiany zachowania przy różnych trybach jazdy. Prowadzi się pewnie, ale czuć że to ciężki i wysoki SUV. Spalanie na dystansie ok 400km średnio 7,8 uważam za bardzo dobre. Bardzo duży plus za wyposażenie w asystentów kierowcy, na dodatek działają w zasadzie tak samo skutecznie jak w autach premium! (...)"

Mój czołg na trasie pali dokładnie tyle samo. O ile nie pruje szybciej niż 130. Przypomnę, że pierwsza generacja jest na ramie, z ciężkim mostem z tyłu. Po zaczipowaniu ma mieć niby 170 kunia ale ile ma naprawdę to nie mam zielonego pojęcia.

Czyli w zużyciu paliwa postęp mamy znikomy.

A jeszcze w ramach edycji. Coś mi się wydaje, że swoim czołgiem bez problemu pociągnął bym tego ajrbusa. Mam reduktor

Edytowane przez albiNOS 01

Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wypadł by Ci dołem :P ...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj nie wydaje mi się. Przy włączonym reduktorze ciężko to utrzymać na hamulcu bez gazu. Z wciśniętym heblem rwie się do jazdy. Jakbym zamontował system TOD, czyli modyfikację sterowania, to mógłbym zablokować sprzęgło międzyosiowe na stałe i mamy ciągłe 4x4 niezależne od warunków. Do tego można zamontować mniejsze koła by zwiększyć siłę i dodać kartufli do bagażnika by trakcja była :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie jest przełożenie reduktora?

W każdym moim trucku jeździłem na 4lo, czyli o tym o czym piszesz i hamulce nie miały problemu z utrzymaniem samochodu na wolnych obrotach :).

Największy silnik to był zmodyfikowany 7.3l turbo diesel, więc ciężko mi uwierzyć że Twoja Kia ma większy moment niż ten silnik

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moich 4x4 przy 4lo zapietym też nigdy jie odczułem jakby auto chciało się wyrwać

Dziwne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj nie, nie pozwolę by doszło do kłótni, że tak powiem racjowej. Wierzę Wam Koledzy, że w Waszych autach tak właśnie było jak napisaliście :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie żadna kłótnia, chodzi mi o to tylko że mój silnik na hamowni, na kołach dał prawie 1200Nm przy 2550 obr/min i hamulce nie miały problemu z trzymaniem samochodu przy paleniu opon, tzn trochę miały ale nie tak żeby na 4lo nie dało się utrzymać w spoczynku

Po prostu zastanawiam się jak u Ciebie może być z tym problem

Bo możliwości chyba są tylko dwie, albo masz zarabiaste przełożenie i bardzo mocny silnik, albo słabe hamulce

Edytowane przez irekm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu napraw sobie hamulce i już ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Luzik, hamulce są ok. Kilka postów wcześniej dałem fotki z naprawy zacisku. Trochę przesadziłem nazywając to problemem. Jaki tam problem, mocniej trza nacisnąć i cała ,,fizolofia'' że tak powiem. Ciekawi mnie bardzo ile palił ten potwór 7,3. To musiał być czołg. Ja mażę o Mercedesie G 4X42. Widziałem nawet takiego na trasie Legnica-Słupsk (chyba okolice Poznania) żółty na tych wielkich kołach i mostach portalowych. Funkiel nówka na lawecie, chyba nawet dwie sztuki. Monstrum jak złoto. A i zwykłą Galendą AMG V12 bym nie pogardził  :) W tym momencie powinienem skasować pytanie o spalanie tego 7,3. Nie było pytania hihi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko, w oryginalnej formie na autostradzie palił około 12l w mieście nie wiem, po małych poprawkach spalanie baaardzo zależało od prawej nogi .

Teraz w modyfikowany benzyniaku mogę zmieniać moc w 6 różnych pozycjach od 365 KM do 500 KM, jeżdżę po tych samych trasach i zużycie paliwa 50:50miasto autostrada wacha się pomiędzy 14-18l w zależności od programu 5f8a2e67f714eec3f78eaadd1ee55898.jpg

Sent from my E6653 using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś polubiłem duże auta, wszystko przez kobitę, a pomyśleć, że ganiałem matizem.

Zmiana tematu. kto wie co to za auto. Taka mini zagadka...

post-70090-0-79719100-1496010618_thumb.jpg

post-70090-0-20048200-1496010656_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kozmo Tomasza Ferdka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:-) Od kilku lat obserwuje i kibicuje projektowi. W końcu coś się ruszyło w temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

. Ja mażę o Mercedesie G 4X42

Widocznie w Polsce władzy wolno więcej.,Mam nadzieje ,że mażesz palcem a nie gwoździem 

Edytowane przez mayor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widocznie w Polsce władzy wolno więcej.,Mam nadzieje ,że mażesz palcem a nie gwoździem 

To nie pierwszy kwiatek, serce z bUlu mnie pęknie :-) Tak to jest jak tuman po nocach telefonem pisze. Masz łapkę ode mnie :-)

Jakby ktoś był ciekawy tematem Kozmo to tutaj macie link do racing forum.

http://www.racingforum.pl/index.php?showtopic=101768

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi