Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Dzis oglądałem fiata qubo 1,3 MJ z 2012 roku. Zmiana budżetu na do 25 koła, tu cena nie pamiętam 22 albo 23. Mała pojemność to jak wiemy zalety przy oc. Fiata miałem z 2008roku nie narzekałem ale byl z salonu. Możliwe, ze jutro tego qubo wezmę do znajomego na warsztat niech żuci okiem.

Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaiste, piękny. Jak budka do sprzedaży waty cukrowej. Albo kiosk Ruchu. Bardzo sexy. Super będziesz w nim wyglądał.

A czemu nie jakieś kombi?

Edytowane przez gustaw6666

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja nawet nie wsiądę do niego :-) auto juz jest. I to nawet nie kombi. Zmieniła sie nieco koncepcja. Zara pójdę strzelę fotę...

No i jest:

Jutro test, 700 kilosow na Mazury, kijana tez jedzie i to nie jedna.

Silnik z deka herlawy, 1,6 MJ 105 KM. Stan sprawia bardzo dobre wrażenie, rocznik 2012. Miałem Bravo z 2008, i tak jak to wyglądało góra pierwszy miesiąc.

A wracając do czołga, wczoraj do późnego wieczora walczyłem z tylnym stabilizatorem. Poległem przyznaje, rano auto skończyło u mechanika. Nie przewidziałem, ze wyjecie stabilizatora tylnego wymaga albo odpięcie wału albo podniesienie całego tyłu i zdjęcie obu kół. Nie miałem jak tego zrobić plus brak prądu na ulicy. To była motyka i księżyc przysłowiowy ale jest juz ok. Zaraz idę się pakować, chwila luzu po ciężkim dniu. Tu daje starszy temat z watku o majsterkowaniu. Odpowietrznik tylnego mostu, i odrobina państwowego mienia, znaczy ustnika od ,,balonika". Spokojnie, nie kradziony, dmuchają nas codziennie, jest w czym wybierać.

post-70090-0-14442700-1500054578_thumb.jpg

post-70090-0-42783800-1500055398_thumb.jpg

post-70090-0-52452300-1500055419_thumb.jpg

post-70090-0-03115000-1500055435_thumb.jpg

Edytowane przez albiNOS 01

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fiat voluntas Tua.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trasa S8, za Wrockiem na Warszawę. Pierwsza stówka pekła i poranna przerwa na śniadanie. W oddali czarna kijana szwagra. Konwój na trzy fury.

post-70090-0-35050200-1500094602_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na trasie juz 240km, tak wygląda wskazówka paliwa. Jest ok.

post-70090-0-96896400-1500100617_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile nie jest tak jak np w 2 gen A klasy - najpierw wskazowka stoi a od połowy skali leci jak z procy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na trasie juz 240km, tak wygląda wskazówka paliwa. Jest ok.

A to deska rozdzielcza od Ursusa? :P

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i ta wskazowka od paliwa niech jak najwolniej opada :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesiadka do Fiata. Fiat musi mieć mały zbiornik bo za sto parę złotych tankowalismy i mi chlusnelo. Ale jak dosiadlem to z 4,2 zeszło do3,8na kompie. W kijanie kompa ni mam ale tam wychodzi jakies 7,6 jak klima włączona.

Teraz przerwa 30 km przed Warszawa.

post-70090-0-27804300-1500108561_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie mały zbiornik, tylko diesel, pieni się. Trzeba być cierpliwym :), po chluśnięciu jeszcze z 5 litrów można dopakować. Mój rekord to ponad 11 litrów, ale to w zimie było i trochę trwało. Szerokości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek jest na prawej ręce ☺

Z innej beczki. Właśnie odkryłem, że czarny pięknie komponuje się z żółtym, będzie trzeba pomyśleć o jakiejś letniej gumie i czymś w DLC. No cóż, taka sytuacja.

.

.

.

. na pocieszenie, to nie moja fura dala ciała. Na 150 km od celu. No cóż, czas spać.

post-70090-0-98539100-1500158520_thumb.jpg

Edytowane przez albiNOS 01

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co klękło?

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przerwy za często robili - samochód jak się odpali to gasi się na mecie a nie po 100km kawa siku papierosek

Dobrze że jest assistance bo bez tego koszta.

Compensa od dwóch lat ma fajne bo jako jedyna oferuję 1100km plus cała polska i masz do wykorzystania równowartość 10000 euro a nie tylko dwa holowania jak to jest u innych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z dziećmi inaczej sie nie da. Mówiłem szwagrowi by przed wyjazdem wymienił filtr paliwa. Nie posłuchał bo niby niedawno wymieniał mniej niż dwa lata temu. W tych autach lepiej robić to częściej. Problem łuszczącej się farby w zbiorniku. Do tego co kilka miesięcy czyszczenie filtra w zbiorniku i tyle. Jeśli sie to zaniedba, można zdusic auto przy byle wyprzedzaniu. W gorszych przypadkach przy zbyt niskim ciśnieniu pompa wtryskowa może sie zatrzeć, potem lecą wtrysku i cuda wianki. Do tego jeszcze zerwaliśmy gwint odpowietrznika ręcznej pompy paliwa. Koszt holowania do warsztatu to 150 zl. W mojej okolicy bez ponad 200 za wlozenie na lawetę nie chcą gadać. Na szczęście dojechaliśmy, były jeszcze dwa sprawne auta to sie pomieściliśmy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i klękło... a mieliby bendzyne to by dojachali... Pogoda chociaż ładna?

Edytowane przez kiniol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pogoda super ☺ potem dam jakies fotki. Jestem w swojej rodzinnej wiosce na Mazurach. Jak naprawią druga kijanę to pokażę rodzinie trochę okolicy, objedziemy Kisajno, nie koniecznie po asfalcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak będę wymieniał Skodę to też raczej na benzynę - te nowsze samochody to już niestety nie to co kiedyś - są fajne ale awaryjne niestety 

W benzynie dużo mniej do klęknięcia no i nie ma tych wibracji i terkotania są za to dynamiczniejsze ale ja się nie ścigam więc .... pójdzie w benzynkę raczej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł, nowe benzyny z turbo mają przyjemne kopyto z dołu jak Diesle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem nowego kupował nie będę (kasa  -_- )

Mógłbym zaczaić się na coś nowego ale z dolnej półki a wolę 2-3-4 latka z wyższej czy nawet 5-6 latka z wysokiej 

Mojej żony kuzyn 6 lat temu kupił żonie nową Kugę teraz samochód ma przejechane chyba 60tyś no i tak moja się czai na niego ale to diesel znowu tyle że pewniak 

Edytowane przez Paweł Bury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł, żona pewnie jeździ na krótkich odcinkach, a ten Ford pewnie jest z DPF. Nie będzie się to jej zapychac ?

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł, jak będziesz kupował 2- 4 latka to sporo już będziesz miał do wyboru doładowanych. W zeszłym tygodniu robiłem na gaz Kugę 5 cylindrów.

Edytowane przez gustaw6666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem ciekawie prezentują się też auta marki KIA. Ostatnio coraz częściej zwracam na nie uwagę i na tyłach mają np naklejkę że 7 lat gwarancji. Wiadomo, że przez 7 lat trzeba jeździć na przeglądy gwarancyjne, ale i tak świadczy to o tym, że firma ta jest pewna swoich produktów, bo w przeciwnym razie nie dawałaby takiej gwarancji.

Specyfikację cenową oraz techniczną masz np tutaj: http://www.landcar.pl/

Edytowane przez andm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi