Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

W temacie samochodów właśnie oglądam Comedians in cars getting coffee. Piękne samochody, właśnie zobaczyłem BMW 507 wow

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drobnymi usterkami. Po części wynika to z róznic w wyposazeniu, Skody są gołe jak święty turecki, a VW stukajacy szyberdach, awaryjne webasto, przepalajace sie ksenony itp.

Dla mnie Skoda to taka czeska Dacia, ale ćwierć miliona Fabii bez jednej nawet usterki robi na mnie duze wrażenie.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qashqai 2.0 benzyna "4x4" palił 9,5-10.

Rav4 również.

Szacun za wynik dla Ravki, moja po mieście paliła 14-15l Pb.

W trasie spokojnie dało radę zejść poniżej dychy.

No ale u mnie był stały napęd na 4 koła.

Teraz mam 3 litrowego diesla i średnia wychodzi około 10l w cyklu mieszanym (~70 miasto/30 trasa)

Wcześniej miałem 3 różne auta z silnikiem diesla 2.5 i paliły po mieście różnie: od 9l (i to przy największej budzie i masie, bo to był VW T4) poprzez 12l aż do 15-16l (i te dwa to były SUVy).

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drobnymi usterkami. Po części wynika to z róznic w wyposazeniu, Skody są gołe jak święty turecki, a VW stukajacy szyberdach, awaryjne webasto, przepalajace sie ksenony itp.

Dla mnie Skoda to taka czeska Dacia, ale ćwierć miliona Fabii bez jednej nawet usterki robi na mnie duze wrażenie.

Tutaj trochę szafujesz, jednak Skoda wypada zdecydowanie lepiej niż Dacia i to nie tylko marketingowo. Razem z Seatem zrobili kiedyś bardzo dobry krok wchodząc do VW. Z resztą mieliśmy w rodzinie Favoritkę i złego słowa nie można było na nią powiedzieć. Parę lat temu kolega kupił Octavię RS 240 KM i drugi jak ją w środku zobaczył to żałował, że dopłacił za Passata  :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wciągnęło 66,4l, czyli średnio wyszło 85 l/100 km.

Dodatkowo po 3 takich dniach na torze właściciel musiał wyrzucić nowe Micheliny Sport Cup 2, za które zapłacił ok. 12k. PLN

ale fun'u który przez te 3 dni miał na pieniądze się nie da przeliczyć;-)

a tak prawdę mówiąc, to pewnie większość z naszych aut wzięta na tor i odpowiednio tam potraktowana zaskoczyła by spalaniem, bo to że gumy byłyby do wymiany to jestem niemal pewny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w niedzielę stojąc w mega korku zafundowanym przez maraton w Łodzi wrzeszczy do mnie z przeciwległego pasa oddzielnego torowiskiem taksówkarz z jakiejś fabii chyba "W korku ile pali?" 9e2d8ff6e824ffd15c49844fe2c8a9fc.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle ile wleję... 

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojezdziłem ostatnio Stingerami i jednym Pro Ceed'em i mi się z lekka system przewartościował.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki model, w jakiej wersji będziesz testował?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojezdziłem ostatnio Stingerami i jednym Pro Ceed'em i mi się z lekka system przewartościował.

Co masz na myśli?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki model, w jakiej wersji będziesz testował?

Wersję 3.3L 370KM bodajże z 4x4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rezygnować. Chyba, że szukasz oszczędnego wozu. Ale przejechać się i tak warto.

Co masz na myśli?

Są dużo lepsze niż myślałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szacun za wynik dla Ravki, moja po mieście paliła 14-15l Pb.

W trasie spokojnie dało radę zejść poniżej dychy.

No ale u mnie był stały napęd na 4 koła.

Teraz mam 3 litrowego diesla i średnia wychodzi około 10l w cyklu mieszanym (~70 miasto/30 trasa)

Wcześniej miałem 3 różne auta z silnikiem diesla 2.5 i paliły po mieście różnie: od 9l (i to przy największej budzie i masie, bo to był VW T4) poprzez 12l aż do 15-16l (i te dwa to były SUVy).

Jak ja jezdzilem ravka 2.0pb to tez mialem takie spalanie jak Ty. Na codzien jezdzony przez kobiete z bardzo lekka noga srednie ok 10l. To jest jak dla mnie duze spalanie biorac pod uwage osiagi auta ;)

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Wciągnęło 66,4l, czyli średnio wyszło 85 l/100 km.

Dodatkowo po 3 takich dniach na torze właściciel musiał wyrzucić nowe Micheliny Sport Cup 2, za które zapłacił ok. 12k. PLN

To są już zabawki dla dużych chłopców ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ja jezdzilem ravka 2.0pb to tez mialem takie spalanie jak Ty. Na codzien jezdzony przez kobiete z bardzo lekka noga srednie ok 10l. To jest jak dla mnie duze spalanie biorac pod uwage osiagi auta ;)

RAVką jeździ Żonka. "Lekkiej" nogi nie ma. Ostatnio tyle pokazywał komputer. A jeździ głównie po mieście.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RAVką jeździ Żonka. "Lekkiej" nogi nie ma. Ostatnio tyle pokazywał komputer. A jeździ głównie po mieście.

Moja nie miała komputera i jeździłem nią ja, bo żonka się wtedy bała :) To była pierwsza edycja Ravki, małe, lekkie, zwinne i szybkie autko, paliło jak smok, ale i tak bardzo mile je wspominam.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiłem Scalę, tzn. zaliczka do zwrotu, jak by się auto nie spodobało. Jedyne co się udało wytargować to: 6,8%, przeglądy w cenie. Zobaczymy, ma się pojawić za kilka tygodni do jazdy próbnej więc dam znać jakie wrażenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mi się podoba, tylko żeby bagażnik był w miarę i dużo miejsca z tyłu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mi się podoba, tylko żeby bagażnik był w miarę i dużo miejsca z tyłu.

Czyli fajna ta Scala, ale żeby była jak Octavia ;) Mi też się widzi, zapowiada się ciekawe autko

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha, jak Octavia, to byłby ideał :). Jest 30 cm krótsza i ma 123 l mniejszy bagażnik od wyżej wymienionej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha, jak Octavia, to byłby ideał :). Jest 30 cm krótsza i ma 123 l mniejszy bagażnik od wyżej wymienionej. 

Będzie nowa Octavia .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 generation... Wierząc fotką w sieci. Wygląda świetnie, design 10/10

Fotkom naturalnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi