Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
facecik

Singer Reimagined

Rekomendowane odpowiedzi

No to Kolega pozamiatał na dziś. Gratulacje!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, zapomniałem w ferworze emocji, wielkie dzięki dla Kolegi Waldemara @beniowski za pomoc w dokonaniu wyboru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Waldemar ogladal zegarki "dla kolegi z forum" to podejrzewałem ze może chodzić o Ciebie. Gratulacje, nietuzinkowy wybór!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cześć!
Nie znalazłem wątku poświęconego tym zegarkom. Wczoraj przyszła paczka. Jest to coś nieco innego niż miałem do tej pory. Zdjęcia robione przeze mnie tradycyjnie są słabe. Nie oddają tego jak spektakularnie wygląda ten zegarek na żywo, np. tarcza piano black i złote zdobienia, jak to współgra ze sobą. A jeśli ktoś jest fanem lewitujących uszu / uch, to gorąco polecam Na moim płaskim nadgarstku leży bardzo dobrze.
IMG_3434.thumb.jpeg.56649fc69c918dc74b2cd995b5fb8dfe.jpeg
IMG_3436.thumb.jpeg.b5b724cfcff86817e5be7f9193ff00b3.jpeg
IMG_3439.thumb.jpeg.0f94f9469c8befd831bd1b899c916fe4.jpeg
IMG_3451.thumb.jpeg.79ec9cd5682c7de645bc2c40d75b247d.jpeg

Gratulacje zakupu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 25.02.2026 o 13:05, facecik napisał(-a):

Cześć!

Nie znalazłem wątku poświęconego tym zegarkom. Wczoraj przyszła paczka. Jest to coś nieco innego niż miałem do tej pory. Zdjęcia robione przeze mnie tradycyjnie są słabe. Nie oddają tego jak spektakularnie wygląda ten zegarek na żywo, np. tarcza piano black i złote zdobienia, jak to współgra ze sobą. A jeśli ktoś jest fanem lewitujących uszu / uch, to gorąco polecam😉 Na moim płaskim nadgarstku leży bardzo dobrze.

Gratuluję Hubert!

Ciężko chodzić w jednym bucie - do pary przydałby się:

Singer.thumb.jpg.1c71e01b4c8ca564010715230a535e1f.jpg

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

Gratuluję Hubert!

Ciężko chodzić w jednym bucie - do pary przydałby się:

Singer.thumb.jpg.1c71e01b4c8ca564010715230a535e1f.jpg

🙂 Fajnie by było, ale już wydałem całą kasę jaką miałem na zegarki😆 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć!

Nie znalazłem wątku poświęconego tym zegarkom. Wczoraj przyszła paczka. Jest to coś nieco innego niż miałem do tej pory. Zdjęcia robione przeze mnie tradycyjnie są słabe. Nie oddają tego jak spektakularnie wygląda ten zegarek na żywo, np. tarcza piano black i złote zdobienia, jak to współgra ze sobą. A jeśli ktoś jest fanem lewitujących uszu / uch, to gorąco polecam😉 Na moim płaskim nadgarstku leży bardzo dobrze.

Gratuluję ciekawego zakupu 😎

Zawsze podziwiałem tych "odważnych", co decydują się na nietuzinkowe i mało oczywiste wybory.

Sam zegar ciekawy. Kolorki idealne i moje ulubione, a mechanizm równie intrygujący i taki industrialny - całość na plus.

Powiem szczerze i nie będę ukrywać, że marka mi obca i nic o niej do tej pory nie wiedziałem, stąd bardzo chętnie bym zobaczył na żywo, bo ze zdjęć, to ciężko ocenić "czy warto" 😉

ps

A z ciekawości - co skłoniło Cię do zakupu tego zegarka/modelu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć!

Grubo Hubercie poszedłeś !.Gratuluję.Sam zegar bardzo nietuzinkowy , wykonie z tego co widzę również top.Mechanizm manualny , wygląda obłędnie😎.Mógłbyś porównać do Patka smaczki , detale  etc.? 

PS.przeglądam wlaśnie ich ofertę i do mnie gada najmocniej ten Heritage SR601.I ten VJ236 w kosmicznej odsłonie !😍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, artme napisał(-a):

Gratuluję ciekawego zakupu 😎

Zawsze podziwiałem tych "odważnych", co decydują się na nietuzinkowe i mało oczywiste wybory.

Sam zegar ciekawy. Kolorki idealne i moje ulubione, a mechanizm równie intrygujący i taki industrialny - całość na plus.

Powiem szczerze i nie będę ukrywać, że marka mi obca i nic o niej do tej pory nie wiedziałem, stąd bardzo chętnie bym zobaczył na żywo, bo ze zdjęć, to ciężko ocenić "czy warto" 😉

ps

A z ciekawości - co skłoniło Cię do zakupu tego zegarka/modelu?

Szczerze mówiąc, to już nie pamiętam kiedy po raz pierwszy usłyszałem o tej marce. To musiało być dawno. Mieli wtedy w ofercie takie dziwne "chronografy" - telemetry, pulsometry, barista, itp. Zaintrygowało mnie to. Zegarki były poza moim zasięgiem. W zeszłym roku wyszła nowość, właśnie ten model. Cena już nie jest taka odrzucająca i po redukcji tego co mam potencjalnie było mnie na niego stać. Na początku mi się nie podobał przez te dziury w tarczy, ale nie dawał mi spokoju i ciągle do niego wracałem. Ostatecznie przekonał mnie ten projekt jako całokształt. Zaryzykowałem i jest.

Ja to już chyba generalnie mam wszystko jeśli chodzi o zegarki głównego nurtu, nic typowego mnie nie emocjonuje. Kolejny Rolex? Bez sensu, wszystkie są podobne do siebie, jedynie LD odstaje i już go mam. Omega? Panerai? Zenith? GS? Miałem albo mam i zero emocji. PP - mam i wystarczy. VC? JLC? Nuda. L&S? O, to może w przyszłości. Może jakiś Moser? Zastanawiałem nad Endeavour Vantablack jako alternatywą, ale zależało mi na ręcznym naciągu.

Fascynuje mnie ostatnio świat mikrobrandów - tam są ciekawe projekty. Właśnie zapisałem się na Yemę Wristmaster w kamuflażu. Niby nic nowego ale - wykończenie całości, mikrorotor, fajne wymiary - to do mnie gada w tym zegarku. No i 1/10 ceny tego powyżej. Będzie w czerwcu. Czekam i to powoduje że pojawiają się emocje (gonienie króliczka).

Edytowane przez facecik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odważnie- ja jeszcze chyba "karmie się klasyką" .......może kiedyś.

Ale najważniejsze że Ty jesteś zadowlony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Genovese_ napisał(-a):

Grubo Hubercie poszedłeś !.Gratuluję.Sam zegar bardzo nietuzinkowy , wykonie z tego co widzę również top.Mechanizm manualny , wygląda obłędnie😎.Mógłbyś porównać do Patka smaczki , detale  etc.? 

PS.przeglądam wlaśnie ich ofertę i do mnie gada najmocniej ten Heritage SR601.I ten VJ236 w kosmicznej odsłonie !😍

Co do koperty, to uważam że jakość wykonania jest przeciętna - poziom Longines / Omega / Rolex. W sumie jest to prosty zegar i nie było pola do popisu. Tarcza lakierowana - "piano black" jest całkiem fajna, wskazówki to trochę grubsza blaszka, ale za to mają nietuzinkowy kształt. Do PP to wszystko się nie umywa, niestety, nawet biorąc pod uwagę fakt, że wykonanie PP to nie jest top of the tops. Za to mechanizm jest fantastyczny, to dopiero robi robotę. I jak się go nakręca, to wszystkie cztery bębny zaczynają się obracać. Patrzenie na to naprawdę sprawia radochę.

Złoty ring pod szkłem, logo, pomarańczowa wskazówka sekundowa + tarcza - to jako całość robi super robotę w połączeniu ze światłem, ale nie tylko. Po prostu zaprojektowano to ze smakiem. W tym jest siła tego zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, facecik napisał(-a):

Szczerze mówiąc, to już nie pamiętam kiedy po raz pierwszy usłyszałem o tej marce. To musiało być dawno. Mieli wtedy w ofercie takie dziwne "chronografy" - telemetry, pulsometry, barista, itp. Zaintrygowało mnie to. Zegarki były poza moim zasięgiem. W zeszłym roku wyszła nowość, właśnie ten model. Cena już nie jest taka odrzucająca i po redukcji tego co mam potencjalnie było mnie na niego stać. Na początku mi się nie podobał przez te dziury w tarczy, ale nie dawał mi spokoju i ciągle do niego wracałem. Ostatecznie przekonał mnie ten projekt jako całokształt. Zaryzykowałem i jest.

Ja to już chyba generalnie mam wszystko jeśli chodzi o zegarki głównego nurtu, nic typowego mnie nie emocjonuje. Kolejny Rolex? Bez sensu, wszystkie są podobne do siebie, jedynie LD odstaje i już go mam. Omega? Panerai? Zenith? GS? Miałem albo mam i zero emocji. PP - mam i wystarczy. VC? JLC? Nuda. L&S? O, to może w przyszłości. Może jakiś Moser? Zastanawiałem nad Endeavour Vantablack jako alternatywą, ale zależało mi na ręcznym naciągu.

Fascynuje mnie ostatnio świat mikrobrandów - tam są ciekawe projekty. Właśnie zapisałem się na Yemę Wristmaster w kamuflażu. Niby nic nowego ale - wykończenie całości, mikrorotor, fajne wymiary - to do mnie gada w tym zegarku. No i 1/10 ceny tego powyżej. Będzie w czerwcu. Czekam i to powoduje że pojawiają się emocje (gonienie króliczka).

Dzięki za odpowiedź.

Mnie osobiście najbardziej podoba się model Singer Reimagined 1969 Sunray Grey Chronograph. W zasadzie wszystko mi się w nim podoba, jednak cena trochę mnie zwaliła z nóg 😉 W tym budżecie, to już można zdecydowanie przebierać i chyba byłoby mi ciężko się zdecydować... Cóż - dobrze, że obecnie nie mam tego problemu 😂

Screenshot 2026-02-28 at 09.18.31.png

Screenshot 2026-02-28 at 09.15.01.png

Screenshot 2026-02-28 at 09.18.46.png

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi