Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Edmund Exley

Mistrzostwa Świata - Kanada, Meksyk, USA 2026

Rekomendowane odpowiedzi

Argentyna gra bardzo dobrze, ale też mam wrażenie, że sędziowie nie analizują ich kontrowersji tak skrupulatnie jak w przypadku choćby Egiptu. 

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanse Argentyny na zwyciestwo wyraznie wzrosly. Final bedzie sedziowal niejaki Slavko Vincic ze Slowenii...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tym razem nie obstawiam kto kogo pogrąży, po prostu niech wygra lepszy tzn Hiszpania 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, piku napisał(-a):

Szanse Argentyny na zwyciestwo wyraznie wzrosly. Final bedzie sedziowal niejaki Slavko Vincic ze Slowenii...

Przeciez Marciniak miał sędziować. Przecież spekulowali, że skoro nie dostał ćwierćfinału ani półfinału to trzymają go na finał, w ostateczności mecz o III miejsce. Ale chyba jednak po prostu wypadł z obiegu po drodze... 

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, pmwas napisał(-a):

Przeciez Marciniak miał sędziować. Przecież spekulowali, że skoro nie dostał ćwierćfinału ani półfinału to trzymają go na finał, w ostateczności mecz o III miejsce. Ale chyba jednak po prostu wypadł z obiegu po drodze... 

Wg teorii spiskowych prezent od FIFA dla słoweńskiego prezesa UEFA Ceferina

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Rebrov napisał(-a):

Wg teorii spiskowych prezent od FIFA dla słoweńskiego prezesa UEFA Ceferina

A może i tak, a może i nie. FIFA to wielkie pieniądze, a gdzie pieniądze tam układy i prezenty. W sumie co to kogo obchodzi, wszak to tylko rozrywka. Tylko bardzo dochodowa. 

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Screenshot_20260717_174607_Instagram.jpg

Screenshot_20260717_184712_Samsung Browser.jpg

Edytowane przez GostRado

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 15.07.2026 o 20:33, Edmund Exley napisał(-a):

Ale Ty, kibic Barcelony?... ;) Żartuje, wiem, jak jest - kluby i kadry to inne narracje. Ja chcę, by obaj bramkarze byli chwaleni. Chciałbym wygraną Argentyny, ale obawiam się, że Anglia może bezlitośnie wypunktować słabsze strony obrońców tytułu.

No tak, jestem fanem Barcy, ale poza FCB właściwie wcale nie oglądam La Liga. Najchętniej oglądam Premier League jako bezstronny obserwator i pewnie stąd wzięło się to kibicowanie Anglii. No jak widać pomyliłem się całkowicie w moich typowaniach. Na finał typowałem mecz, który będzie o trzecie miejsce. No ale finał Hiszpania vs Argentyna też jest super. Nie ma tu przypadkowych drużyn. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 16.07.2026 o 17:16, GostRado napisał(-a):

Relatywizujesz boiskową bandyterkę:

https://www.instagram.com/reel/DaYJyOVS29J/?igsh=azI4MHpwYXg0NDJr

https://www.instagram.com/reel/Da2cSbCNunD/?igsh=MXRzajB5eGQ2b2h5aA==

Hiszpanom strach zajrzał w oczy, jak zobaczyli wczorajszy mecz. Przecież to będzie pojedynek baletnic z rzeźnikami 😁 a Ramosa nie ma. Chyba że Argentyna zrozumie, dlaczego wczoraj wygrała.

Screenshot_20260716_174352_Instagram.jpg

Screenshot_20260716_102236_Instagram.jpg

Pod koniec 2025 roku zrezygnowałem z instagrama, męczyło mi to głowę, ale przede wszystkim dlatego, że nie lubię być manipulowany. Instagram jest pełen manipulacji. Twój screen zdjęcie Messiego robiącego stempel jest fejkowe niestety i żywi ta hejtowa narrację. 

Edytowane przez pepepatryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nie piszę ani o Tobie,  ani o mnie. Jaka jest różnica między fanem a fanatykiem piłkarskim? Fan woli, aby jego drużyna sprawiedliwe przegrała niż nieuczciwe wygrała, a fanatyk? No właśnie. Wg mnie Argentyna uczciwie nie wygrywa i Fifa jest stronnicza, od samego losowania grup, wystarczy obejrzeć losowanie.  

Screenshot_20260717_180920_Instagram.jpg

Edytowane przez GostRado

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No kto by się tego spodziewał... Na razie jest dokładnie tak jak w meczu Szwecja-Bułgaria w 1994: do przerwy 4:0.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 17.07.2026 o 14:36, pmwas napisał(-a):

Mnie chodziło o to, że Słoweniec jest po prostu słabym sędzią, który często nie potrafi zapanować nad sytuacją na boisku. Zdarza mu się zobaczyć faule, których nie ma lub nie widzieć oczywistych przewinień. W LM kilka razy kompletnie się pogubił. Mam nadzieję, że finał dobrze posędziuje. Niemniej jednak myślałem, że FIFA wyznaczy lepszego sędziego. Może rzeczywiście zadecydowały układy... A Marciniak już sędziował finał. Niestety sam się wyeliminował brakiem kary dla Messiego. I wydawało się, że w wypadku finału z udziałem Argentyny nie dostanie on tego meczu. 

A Francja oddała mecz o trzecie miejsce. Wydawało się, że będą bardziej zmobilizowani od Anglików, a tutaj odwrotnie. Fajne akcje Anglików, którym bardziej się chciało. 4:0 do przerwy. Fiu, giu... ale defensywa Francuzów dramatyczna. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo o co tu grać? O jakiś brąz. Ja myślę, że wygranym powinno wręczać się brąz, a przegranym gów*o, to motywacja by była większa... 

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość XAVIER7
Napisano (edytowane)

😜

Edytowane przez XAVIER7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nic Panoramix wrócił 

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

ooo, Francuzom się zachciało. Chyba jakaś ustawka, a u buków pewnie ciekawe kursy były w przerwie 😎

Edytowane przez piku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

było stawiać na wygraną FRA po pierwszej połowie ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@GostRado Masz swoje zdanie, rozumiem to i masz do tego prawo. 

Mnie osobiście dziwi niekonsekwencja ludzi… bo jeśli Messi w biegu nadepnie na łydkę przeciwnika to cały internet huczy, wiesza na nim psy i dorabiają teorie spiskowe (chodź mogło to się żółcią skończyć). Gdy Olise wjeżdża wyprostowaną nogą w kostkę nogi postawnej Rodriemu, gdzie mogło to się skończyć straszna kontuzja, internet milczy, nikt nie mówi, że sędzia pomógł Francji nie wyrzucając Olise z boiska. Uważam to za wielce niesprawiedliwe. U jednych coś przechodzi bez hałasu, a u drugich ludzie się rozpisują o faworyzowaniu, siedzą zdjęcia przerabiają w necie tylko po to żeby kontynuować ten hejt. Dlatego się udzielam, chodź największym fanem tej drużyny nigdy nie byłem.

Edytowane przez pepepatryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ale się tłuką :)

Edit: 6:4 :D

Edytowane przez Sławol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6:4. Przynajmniej chłopaki sobie postrzelali. A tyle było narzekania przed meczem o trzecie miejsce 😉😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, że chłopaki rozluźnili poślady. Gdyby był to mecz o stawkę wygladałby on pewnie inaczej (dziwnie to brzmi odnosząc się do meczu o 3 m-ce MŚ gdzie inne repki brałyby taki mecz w ciemno. Dobrze się ten spektakl ogladało - zwłaszcza w drugiej połowie. Oby finał był równie emocjonujący :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żaden zespół nie bardzo chciał uczestniczyć w "meczu o pietruszkę", wyszło, jak to bywa kiedy gra się z czystą głową, dużo otwartego futbolu i mało kunktatorstwa. Anglia niech pluje sobie teraz w brodę, po tym to co zrobili po strzeleniu gola Argentynie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
17 godzin temu, pepepatryk napisał(-a):

jednych coś przechodzi bez hałasu, a u drugich ludzie się rozpisują o faworyzowaniu, siedzą zdjęcia przerabiają w necie tylko po to żeby kontynuować ten hejt.

Jeśli widzisz w graniu Argentyny piękną sportową grę, masz prawo do takiej oceny, ja widzę bezczelne, cyniczne zniszczenie przeciwnika, atakowanie i celowe faulowanie bez piłki, by zrobić komuś krzywdę. Mnie taka piłka się nie podoba. 

Screenshot_20260716_182548_Instagram.jpg

Screenshot_20260716_182551_Instagram.jpg

Screenshot_20260716_182555_Instagram.jpg

Screenshot_20260716_182558_Instagram.jpg

...  ... ... 

👍👌👍👌

https://www.instagram.com/reel/Da9TJztuJN2/?igsh=MTN1bnF2NXg0NGN1ZQ==

Screenshot_20260719_175246_Instagram.jpg

Screenshot_20260719_180205_Instagram.jpg

Edytowane przez GostRado

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podcast z Rafałem Stecem. Głównie o mundialu, ale i o polskiej piłce oraz Lewandowskim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi