karolinazz 0 #1751 Napisano 29 Czerwca 2017 "Blaszany bębenek" Grassa Również to czytam. Już drugi raz. Uwielbiam tę książkę Gruba ale niesamowicie wciąga. Z nowszych ksiazek polecam biografię Georga Michaela. Ciekawie napisana, zabrałam się za nią bo koleżanka mi ją poleciła. I ksiązka wyjaśnia wiele spraw. Poza tym dobrze i szybko się ją czyta. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
metius 14 #1752 Napisano 2 Lipca 2017 "Wojna i pokój" - na urlop w sam raz Niestety urlop dobiegł końca i lektura również, a tu miła niespodzianka - wznowiono wydanie "Teatru Sabata" Philipa Rotha. Książka już kupiona i pochłaniana.Ogólnie polecam książki Rotha, którego twórczość głupio próbuje się wykastrować tylko do "Kompleksu Portnoya", bo to naprawdę nietuzinkowy pisarz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qniczynka 95 #1753 Napisano 3 Lipca 2017 Zakończyłem pierwszy tom Pana Lodowego Ogrodu. Wiało Wiedźminem. Ale jakoś tak świeżo... Drugi tom rozpoczęty. Jestem w momencie kiedy pojawią się " Cyfral", wróżka się znaczy. Ciekawie...Świetna seria. Miłej lektury 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6286 #1754 Napisano 3 Lipca 2017 A będzie tylko ciekawiej Ja po jakichś 2-3 latach przerwy od Fantasy odpaliłem właśnie Pana Lodowego Ogrodu i w sumie w tydzień pękły wszystkie części. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smycel 4773 #1755 Napisano 3 Lipca 2017 Szukam jakiejś lektury na wakacje - właśnie kończę ostatnią nieprzeczytaną jeszcze książkę Nesbo. Co możecie polecić - jakieś dobre fantasy? Czy Mroczna Wieża Kinga to takie klimaty? 0 Instagram WIS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6286 #1756 Napisano 3 Lipca 2017 Kinga czytaj jak uwielbiasz opisy, dla mnie generalnie King na wakacje nie bardzo. Cykl Inkwizytorski - Jacek Piekara - nie tyle długa książka co wiele tomów po kilka opowiadań każde. Na wakacje idealnie, można się pośmiać, fajnie pisane. Terry Pratchett - cokolwiek ze świata dysku, Fantasy z angielskim humorem w najlepszym wydaniu Wspominany wyżej Pan Lodowego ogrodu wchodzi jak złoto. No i jeden z moich ulubionych cyklów "Miecz prawdy" Terrego Goodkind-a. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 779 #1757 Napisano 3 Lipca 2017 (edytowane) Kończę właśnie drugi tom Pana Lodowego Ogrodu. Polecam. Polecam także Ziemiomorze, klasyk absolutny. Lub inną ciekawą pozycję z naszego podwórka. Trylogia Hucycka ( Narrenturm, Boży Bojownicy, Lux Perpetua)Wiele innych też mogę polecić Edytowane 3 Lipca 2017 przez egzo18 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M@rkOus 0 #1758 Napisano 3 Lipca 2017 Zastanawiałem się co by tu przeczytać. Po pracy idę do biblioteki po Pana Lodowego Ogrodu.Dzięki:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smycel 4773 #1759 Napisano 3 Lipca 2017 Kinga czytaj jak uwielbiasz opisy, dla mnie generalnie King na wakacje nie bardzo. Cykl Inkwizytorski - Jacek Piekara - nie tyle długa książka co wiele tomów po kilka opowiadań każde. Na wakacje idealnie, można się pośmiać, fajnie pisane. Terry Pratchett - cokolwiek ze świata dysku, Fantasy z angielskim humorem w najlepszym wydaniu Wspominany wyżej Pan Lodowego ogrodu wchodzi jak złoto. No i jeden z moich ulubionych cyklów "Miecz prawdy" Terrego Goodkind-a.Pana Lodowego Ogrodu zaliczyłem dwa lata temu Fajny, ale im dalej tym coś mniej mi się widziało. Świat Dysku próbowałem - nie podeszło mi Ten cykl Piekary to tylko opowiadania, czy ma tez cis w stylu powieści ? 0 Instagram WIS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yary12 15 #1760 Napisano 3 Lipca 2017 @upOpowiadania, które tworzą całość. Ja też bardzo polecam. Lekkie, przyjemne, super humor i zaskakujące pomysły. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6286 #1761 Napisano 4 Lipca 2017 To są luźno połączone historie. Masz postacie, które przeplatają się w historii, ale gdybyś zaczął czytać od środka książkę też dałbyś radę. Generalnie, bohater daje się lubić, napisane jest mocno i z jajem, pamiętam, że dwie pierwsze książki połknąłem w moment. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 208 #1762 Napisano 4 Lipca 2017 Jakub Żulczyk - Instytut - polecam - fajny 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaha 22 #1763 Napisano 6 Lipca 2017 Lema Opowieści o pilocie Pirxsie, Niezwyciężony. 2001 Odyseja kosmiczna Clarka. Po latach super do przypomnienia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zer0 17 #1764 Napisano 6 Lipca 2017 Atlas Zbuntowany - Ayn Rand. Niesamowity klimat. 0 just can't get enough Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7407 #1765 Napisano 26 Lipca 2017 Blondynka nad Gangesem Beaty Pawlikowskiej http://lubimyczytac.pl/ksiazka/272560/blondynka-nad-gangesem Książkę polecam jedynie fanatykom. Mnie rozwalił opis przez blisko połowę książki pobytu na kursie medytacji... nota bene nie skończonym. Mało tam opisów podróżowania, a te które są pokazują, że wybrała się autorka kompletnie nie przygotowana. Generalnie strata czasu na tą podróżniczą pozycję. Niestety. 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teston 7215 #1766 Napisano 26 Lipca 2017 Ostatnio łyknąłem 2 kolejne książki Pilipiuka: "Zaginiona" i "Wilcze leże". 0 PozdrawiamTomeK (Teston) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 779 #1767 Napisano 26 Lipca 2017 Kończę Pana Lodowego Ogrodu. I międzyczasie leci Historia bez cenzury 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zeyomad 25 #1768 Napisano 27 Lipca 2017 Szukam jakiejś lektury na wakacje - właśnie kończę ostatnią nieprzeczytaną jeszcze książkę Nesbo. Co możecie polecić - jakieś dobre fantasy? Czy Mroczna Wieża Kinga to takie klimaty?Z opóźnieniem zobaczyłem wpis, ale polecam trylogię magów prochowych Brian-a McClellan-a. Fajnie zarysowany świat gdzie wydarzenia rozgrywają się w czasach podobnych do napoleońskich. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7407 #1769 Napisano 5 Sierpnia 2017 Jestem w trakcie powieści: NIEZWYCIĘŻONY Stanisława Lema. Książka z lat '60 XXw i nadal budzi zachwyt... POLECAM opis np. tutaj:http://lubimyczytac.pl/ksiazka/270528/niezwyciezonyhttps://pl.wikipedia.org/wiki/Niezwyci%C4%99%C5%BCony 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #1770 Napisano 5 Sierpnia 2017 (edytowane) Jestem w trakcie powieści: NIEZWYCIĘŻONY Stanisława Lema. @pk_kamil Świetna książka!! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 5 Sierpnia 2017 przez Szyszkops 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymon. 8905 #1771 Napisano 5 Sierpnia 2017 (edytowane) Edytowane 5 Sierpnia 2017 przez Szymon. 0 Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74, Zenith Defy Surf, Baltic MR-01 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 779 #1772 Napisano 5 Sierpnia 2017 Polecicie coś po Lodowym Ogrodzie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 22928 #1773 Napisano 6 Sierpnia 2017 Macierewicz i jego tajemnice. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zeyomad 25 #1774 Napisano 6 Sierpnia 2017 Polecicie coś po Lodowym Ogrodzie? Trylogia magów prochowych. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
metius 14 #1775 Napisano 6 Sierpnia 2017 Perfekcyjna niedoskonałość - Jacek Dukaj.Do książek Dukaja zawsze zabieram się jak pies do jeża, ale po kilku stronach wsiąkam i całkowicie rozpływam się w lekturze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach