egzo18 786 #2351 Napisano 27 Sierpnia 2019 Ja aktualnie to Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaha 22 #2352 Napisano 28 Sierpnia 2019 Myślę że można pochylić się nad cyklem Głębia, Podlewskiego. Cykl to 4 tomy, każdy po około 700 stron, jak podejdzie to jest co czytać. Ciekawa SF, jednak nie ma takiej lekkości. Moim zdaniem. Mimo to kupiłem i czytam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6286 #2353 Napisano 28 Sierpnia 2019 Jak w liceum zaczytywałem się w sumie tylko w fantasy, to jedną z moich ulubionych serii był cykl "Miecz prawdy" Terrego Goodkind-a. Książek jest kilka w serii, fajnie wykreowany świat, wciąga jak bagno (przynajmniej mnie). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smycel 4773 #2354 Napisano 28 Sierpnia 2019 Dzięki za sugestie - wczoraj kupiłem pierwszy tom Mrocznej Wieży i zobaczymy jak mi podejdzie. I oczywiście chodziło o Pana Lodowego a nie Zimowego Ogrodu Jest całkiem przyjemny, ale moim zdaniem niestety początek zapowiada się lepiej niż się rozwinęła seria. A ostatni tom mnie trochę rozczarował. 0 Instagram WIS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zolw 1268 #2355 Napisano 28 Sierpnia 2019 (edytowane) Przed chwilą przyszła paczka z książkami i komiksami od razu zabrałem się za Przykładowa strona. Fajna kreska Edytowane 28 Sierpnia 2019 przez Zolw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 184 #2356 Napisano 28 Sierpnia 2019 Cieszę się, że są wśród nas fani dobrego komiksu Sam kupuję kilka tytułów co jakiś czas, i powoli półka z komiksami robi się za krótka. Tapatalk@OnePlus A6000 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość norbie #2357 Napisano 28 Sierpnia 2019 Co byście polecili z szeroko rozumianej fantasy? Klasykę mam zaliczoną i szukam czegoś wciągającego - najlepiej kilku tomowego.A czytałeś Poula Andersona "Trzy serca, trzy lwy"? Powieść uważana jest za jedną z najważniejszych powieści fantasy. Bardzo przyjemna, relaksująca literatura Z wielotomowych może trylogia husycka Sapkowskiego, jeżeli jeszcze nie czytałeś. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 786 #2358 Napisano 28 Sierpnia 2019 Ooo.Trylogia Husucka bardzo fajna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smycel 4773 #2359 Napisano 28 Sierpnia 2019 (edytowane) Jak pisałem o przeczytaniu Sapkowskiego to miałem też na myśli tę trylogię Trzy serca, trzy lwy? Chyba coś obiło mi się o uszy - zapamiętam sobie - dzięki. Edytowane 28 Sierpnia 2019 przez Smycel 0 Instagram WIS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #2360 Napisano 29 Sierpnia 2019 Co byście polecili z szeroko rozumianej fantasy? Klasykę mam zaliczoną i szukam czegoś wciągającego - najlepiej kilku tomowego.Właśnie na łódce lecę z "Dzieckiem Odyna". Dawno nic tak świeżego nie czytałem, polecam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 786 #2361 Napisano 29 Sierpnia 2019 Jeszcze polecam Mitologie nordycką Gaimana. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marrone 34 #2362 Napisano 31 Sierpnia 2019 Ooo.Trylogia Husucka bardzo fajnaTeż chciałem polecić ale kolega mnie ubiegł. Może Metro 2033? I troche nie na temat bo S-F, ale Fundacje polecam gorąco (w ogóle moja książka nr 1) i Kroniki Marsjańskie. No i Dzienniki Gwiazdowe Lema, ale to czytałem 20 lat temu i zastanawiam się jak teraz bym je odebrał? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 786 #2363 Napisano 1 Września 2019 Metro to lipa według mnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marrone 34 #2364 Napisano 1 Września 2019 Metro 2033 wciągnąłem na jednym wdechu ale Metra 2035 już nie przebrnąłem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 786 #2365 Napisano 1 Września 2019 33 jeszcze idzie czytać. Kolejne to jest tragedia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smycel 4773 #2366 Napisano 1 Września 2019 Metro 35 przeczytałem - pomysł całkiem ciekawy, ale ogólnie jakoś mnie nie zachwycił. Faktem jest, że wcześniejszych części nie czytałem. 0 Instagram WIS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 786 #2367 Napisano 1 Września 2019 35 uważam za najgorszą część. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4066 #2368 Napisano 2 Września 2019 Zgadzam się z przedmówcami Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zolw 1268 #2369 Napisano 3 Września 2019 Tym razem nadrabiam zaległości i 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oski124 4 #2370 Napisano 3 Września 2019 Szybkość bezpieczna autorstwa Sobiesława Zasady, polecam ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek16 49 #2371 Napisano 7 Września 2019 Ja czytam Kwantechizm, czyli klatka na ludzi, doktora Andrzeja Dragana. Książka ciekawa,napisana w dziwny sposób. Oglądając filmy z jego wykładów na Youtube, spodziewałem się że więcej fizyki i faktów, natomiast jest napisana w przystępny sposób i nie tylko fizyki sie tyczy. Polecam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krathor 677 #2372 Napisano 10 Września 2019 W czasie urlopu zacząłem zmagania z "Olimpem" Dana Simmonsa. Polecam tego autora. Oczywiście Hyperion/Upadek Hyperiona to podstawa jego twórczości ale czytanie Ilionu (którego Olimp jest kontynuacją) na początku stawia czytelnika przed dużym wyzwaniem. Bardzo polecam tym którzy chcą się zmierzyć z czymś nietuzinkowym. Żeby było zgodnie z tematyką forum zmieściłem również nadgarstek w zdjęciu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zolw 1268 #2373 Napisano 10 Września 2019 Taką książkę dorwałem ciekawe historie przemytników 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1954 #2374 Napisano 10 Września 2019 Podobali mi się przesłuchani niedawno Amerykańscy bogowie Neila Gaimana, więc dziś w drodze zabrałem się za Nigdziebądź. Polecacie? Opinie widzę dość entuzjastyczne. Wczoraj skończyłem natomiast słuchać Al Pacino. Rozmowy Lawrence'a Grobela. O ile można się dowiedzieć kilku ciekawych rzeczy o słynnym aktorze, to wystarczy dobrnąć do połowy. Później maglują już z grubsza te same tematy, bo to zbiór wywiadów tego przeprowadzonych na przestrzeni lat przez tego samego autora. Gdyby to był wywiad-rzeka, na pewno byłoby ciekawiej. No i zdecydowanie nie polecam audiobooka - jakoś tak nienaturalnie to przeaktorzone. A słuchanie nieustannie okaleczanych na różne sposoby przez Sławomira Hollanda anglojęzycznych nazw i nazwisk (padają dość często) jest mniej więcej tak przyjemne, jak czyszczenie sobie uszu drutem kolczastym. :| 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kingcrimson 20033 #2375 Napisano 10 Września 2019 U mnie teraz Czarodziejska góra Manna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach