nav 15241 #2326 Napisano 31 Maja 2014 "100 sposobów jak umrzeć na Zachodzie"- gniot, szkoda czasu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 17 #2327 Napisano 31 Maja 2014 Hiszpański, gangsterski (drobni gangsterzy, skorumpowana Policja), niezależny=tani, o miłości i kasie. Dobre kino, jak ktoś lubi ten klimat.Ja lubię Julek, przeczytaj sobie "Gomorra" Roberto Saviano oraz "Gangsterzy" Mierzeńskiego 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 17 #2328 Napisano 31 Maja 2014 "100 sposobów jak umrzeć na Zachodzie"- gniot, szkoda czasu.Już sam tytuł nie był zachęcający raczej 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
minusjeden 0 #2329 Napisano 31 Maja 2014 (edytowane) Przecież to film Setha McFarlana, czego się spodziewaliście? Oczywiście, że będą tam słabe i trywialne a nawet ocierające się o niezłe chamstwo żarty a do tego liczy się tam tylko słowo f*ck. Podobnie jak w Ted. Ja muszę obejrzeć Wysłane z mojego Nexus 4 Edytowane 31 Maja 2014 przez minusjeden 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 218 #2330 Napisano 31 Maja 2014 Tak się złożyło, że nawet mam ten film, ale jeszcze nigdy go nie widziałem w całości. Kiedyś może po niego sięgnę, jak tak go rekomendujesz A "Harry'ego Angela" bardzo lubię. Słyszałem, że rolę Cyphre'a miał grać Brando, który był akurat w ogniu walki ze swoją otyłością, dlatego w scenariuszu Lou prawie zawsze siedzi - i tak zostało już, gdy rolę przejął De Niro.A już sądziłem, że udało mi się Ciebie zagiąć - ale trudno - kiedyś mi się uda :) 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 15241 #2331 Napisano 1 Czerwca 2014 Przecież to film Setha McFarlana, czego się spodziewaliście? Oczywiście, że będą tam słabe i trywialne a nawet ocierające się o niezłe chamstwo żarty a do tego liczy się tam tylko słowo f*ck. Podobnie jak w Ted. Ja muszę obejrzeć Wysłane z mojego Nexus 4 "Ted" przypadł mi do gust, można było się pośmiać, "100 sposobów..." to moim zdaniem, gniot, w ogóle nie śmieszny, na prawdę szkoda Twojego czasu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kurdebalans 4 #2332 Napisano 1 Czerwca 2014 Jakiś czas temu obejrzałem dokument - " Pistolet do wynajęcia", historia prywatnej wojny Rafała Gana - Ganowicza. Dla mnie to niesamowita opowieść o niepokornym człowieku, jest też książka która mogłaby być kanwą niezłego filmu akcji, który pewnie nie powstanie ... http://www.youtube.com/watch?v=c85eQrEvFCY 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aty3 12 #2333 Napisano 1 Czerwca 2014 (edytowane) Filmu co prawda nie oglądałem, ale książka "Kondotierzy" poza kilkoma fragmentami mi się nie podobała. Poza treścią to jest też kiepsko napisana, nie polecam. Edytowane 1 Czerwca 2014 przez aty3 0 Cytryn i Gumiak naprawiają co kto nie umiał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 8795 #2334 Napisano 1 Czerwca 2014 A już sądziłem, że udało mi się Ciebie zagiąć - ale trudno - kiedyś mi się uda :) Krystian, ja nie widziałem 95% filmów, które pojawiają się w tym temacie Ostatnio widziałem za to dwa filmy.- "Hollywoodland" - spodziewałem się czegoś więcej po tak interesującej historii. Trochę temperatury mi w tym filmie zabrakło, choć dwaj aktorzy, za którymi jakoś szczególnie nie przepadam (Affleck i Brody), zagrali dobrze.- "Gubernator" z 1949 roku. Ten film od lat był na liście (w czołówce!) filmów, które chciałem koniecznie obejrzeć, bo to adaptacja jednej z moich ulubionych powieści. Wiadomo, adaptacje rządzą się swoimi prawami (polecam książkę Alicji Helman "Twórcza zdrada" na ten temat). I tak jest też tym razem trochę - Robert Rossen zrobił film z wielką rolą wybitnego aktora (Broderick Crawford), świetnym montażem, mocnym tempem. Powstał doskonały film o degeneracji ideałów w świecie polityki. I tego twórcy się trzymali konsekwentnie... więc musiało zniknąć to, co w powieści Roberta Penna Warrena lubię chyba najbardziej - świat wnętrza Jacka Burdena. Zniknęły jego przemyślenia (w filmie narrator pojawia się sporadycznie i odnosi się jedynie do głównego, politycznego wątku), dygresje, historia Cassa Masterna, retrospekcje, erotyka i cała nostalgia. Ale adaptacja wymaga wyborów - i słusznie.Nie znam wersji z Pennem, Hopkinsem, Law'em i Kate Winslet - trochę zawsze nieufny byłem wobec tego filmu. Widział go ktoś może? A tu strona o pierwowzorze postaci Willa Starka, tytułowego gubernatora (w oryginale "króla"), czyli Huey'u Longu: http://www.hueylong.com/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 218 #2335 Napisano 1 Czerwca 2014 (edytowane) Ja widziałem - Wszyscy ludzie króla - jak dla mnie bardzo dobry film. Penn jak zawsze idealnie obsadzony i jak zawsze bezbłędny. Mogę być nieobiektywny, ponieważ bardzo lubię filmy o tematyce politycznej ( sam się bawię w politykę - na razie szuwarowo - bagienną czytaj lokalną - ale z czasem kto wie ). Barwy kampanii, Idy marcowe, Dom kart - LUBIĘ TO! Staram się przymierzyć do serialu The Boss - ale nie mam czasu teraz Edmund piszesz, że nie widziałeś 95 % filmów o jakich tutaj piszemy - ale Twój sposób wypowiedzi i ich treść pozwalają sądzić, że masz chłopie łeb jak sklep, z masą towaru na półkach Edytowane 1 Czerwca 2014 przez Solve 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #2336 Napisano 2 Czerwca 2014 (edytowane) Mindscape aKa Anna - ciekawy thiller, przede wszystkim swieży pomysł no i nie jest przewidywalnh. PolecamWysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Edytowane 2 Czerwca 2014 przez Kosma 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 17 #2337 Napisano 2 Czerwca 2014 (edytowane) Hiszpański, gangsterski (drobni gangsterzy, skorumpowana Policja), niezależny=tani, o miłości i kasie. Dobre kino, jak ktoś lubi ten klimat.Ja lubię Julek, mam kilka rekomendacji:"Gomorra" Roberto Saviano - książka, bo film to pikuś przy książce"Gangsterzy" Mierzeńskiego - stara, dobra, zapomniana książkaUna Vita Tranquilla - niesztampowy, brak pościgów, dobre włoskie kino o prawdziwie włoskim "odwróconym" gangsterze Il Camorrista - stary, zapominany, włoski, dobrze ukazana struktura i zasady włoskiej CamorryDonnie Brasco - policjant, który z czasem, pracując z rozpracowywanymi gangsterami, sam staję się jednym z nich i nie potrafi z tym zerwaćDroga do zatracenia - dobry z Paul'em Newman'em oraz Tom'em Hanks'emMiller's Crossing - świetny dramat gangsterski"Rzeczy, które robisz w Denver, będąc martwym" - świetny z odrobiną humoru - Andy Garcia i brawurowy Christopher WalkenStan łaski - świetny z Garym Oldmanem, Edem Harrisem i Sean'em Penn'em - brawurowa gangsterka i świetna obsadaBrat - rosyjski, dobry film, w reżyserii świetnego Balabanova Z resztą, polecam, je wszystkim, bo to dobre kino, nie tylko dla miłośników tego gatunku. Te tytuły są mało znane! http://www.youtube.com/watch?v=GPD0ezmvdNE Gotti - czytałem skróconą biografię, oglądałem kilka wywiadów - John Gotti był raczej kretynem niż geniuszem, ale Armand Assante dodał mu trochę więcej klasy tą rolą Anthony Quinn i kilku aktorów z rodziny Soprano, ratują ten film Edytowane 2 Czerwca 2014 przez Jakub Mróz 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1390 #2338 Napisano 2 Czerwca 2014 Dziéki Kuba Ksiazek nie czytalem. Filmy wszystkie znam. W tym temacie raczej ciezko mnie zaskoczyc. Udalo sie to jednemu koledze ze skandynawska trylogia gdzie pierwsza czesc to. "Pusher", widzialem angielska wersje, ale okazalo sie, ze to remake 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 17 #2339 Napisano 2 Czerwca 2014 (edytowane) Reżyser to Van der Refn czy coś takiego? Na Ale Kino była cała seria, oglądałem Mads Mikkelsen dał popis. Edytowane 2 Czerwca 2014 przez Jakub Mróz 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Logan 1 #2340 Napisano 2 Czerwca 2014 (edytowane) Ostatnio obejrzałemRobocop 2014 fajny nawet trzyma poziom, ale do pierwowzory Verhoevena dużo mu brakuje,Godzilla 2014 film niezły lepszy niż jego poprzednik z 1998 roku, w końcu król wygląda jak za starych dobrych czasówGodzilla vs Destruktor, Biolante, Mothra, Kosmogodzilla, Król Gidorah, czyli najlepsza moim zdaniem seria filmów o Godzilli tkz. heisei, wliczając pierwszą Godzillę, króla potworów co z tego, że Godzilla i jego antagoniści to aktorzy ubrani w gumowe kostiumy, a budynki to tekturowe makiety, ale to właśnie jest urok i tradycja tych filmów dodam, że w mocną stroną serii heisei są efekty pirotechniczne, specjalne, super muzyka w większości Akiry Ifukube, oraz dobre scenariusze,http://www.youtube.com/watch?v=5gEaP-v8jaEhttp://www.youtube.com/watch?v=QSmLbhifBychttp://www.youtube.com/watch?v=m5mtDrNI4Go Edytowane 2 Czerwca 2014 przez Logan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 89569 #2341 Napisano 2 Czerwca 2014 Ja widziałem - Wszyscy ludzie króla - jak dla mnie bardzo dobry film. Penn jak zawsze idealnie obsadzony i jak zawsze bezbłędny. Mogę być nieobiektywny, ponieważ bardzo lubię filmy o tematyce politycznej ( sam się bawię w politykę - na razie szuwarowo - bagienną czytaj lokalną - ale z czasem kto wie ). Barwy kampanii, Idy marcowe, Dom kart - LUBIĘ TO! Staram się przymierzyć do serialu The Boss - ale nie mam czasu teraz Edmund piszesz, że nie widziałeś 95 % filmów o jakich tutaj piszemy - ale Twój sposób wypowiedzi i ich treść pozwalają sądzić, że masz chłopie łeb jak sklep, z masą towaru na półkach "Wszyscy ludzie króla" - świetna rola Penn'a, chociaż film ma jednak spory dystans do książkowego pierwowzoru. A propos tematyki politycznej - ktoś z Was pamięta taki serial "Waszyngton za zamkniętymi drzwiami"? 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2342 Napisano 2 Czerwca 2014 (edytowane) Ja:-) z tv.. Edytowane 2 Czerwca 2014 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 89569 #2343 Napisano 2 Czerwca 2014 Julek, mam kilka rekomendacji:"Gomorra" Roberto Saviano - książka, bo film to pikuś przy książce"Gangsterzy" Mierzeńskiego - stara, dobra, zapomniana książkaUna Vita Tranquilla - niesztampowy, brak pościgów, dobre włoskie kino o prawdziwie włoskim "odwróconym" gangsterze Il Camorrista - stary, zapominany, włoski, dobrze ukazana struktura i zasady włoskiej CamorryDonnie Brasco - policjant, który z czasem, pracując z rozpracowywanymi gangsterami, sam staję się jednym z nich i nie potrafi z tym zerwaćDroga do zatracenia - dobry z Paul'em Newman'em oraz Tom'em Hanks'emMiller's Crossing - świetny dramat gangsterski"Rzeczy, które robisz w Denver, będąc martwym" - świetny z odrobiną humoru - Andy Garcia i brawurowy Christopher WalkenStan łaski - świetny z Garym Oldmanem, Edem Harrisem i Sean'em Penn'em - brawurowa gangsterka i świetna obsadaBrat - rosyjski, dobry film, w reżyserii świetnego Balabanova Z resztą, polecam, je wszystkim, bo to dobre kino, nie tylko dla miłośników tego gatunku. Te tytuły są mało znane! http://www.youtube.com/watch?v=GPD0ezmvdNE Gotti - czytałem skróconą biografię, oglądałem kilka wywiadów - John Gotti był raczej kretynem niż geniuszem, ale Armand Assante dodał mu trochę więcej klasy tą rolą Anthony Quinn i kilku aktorów z rodziny Soprano, ratują ten film Rozmowa Walken'a z Hopperem w "True Romance" to absolutny klasyk - aż mi się japiszon cieszy, jak ją sobie oglądam. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Espiernes 0 #2344 Napisano 3 Czerwca 2014 Poraz kolejny sięgnąłem po kultowe Pulp Fiction, a dla tych, którzy go nie oglądali dodam, że mamy w nim całkiem obszerny wątek zegarka;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
minusjeden 0 #2345 Napisano 3 Czerwca 2014 Poraz kolejny sięgnąłem po kultowe Pulp Fiction, a dla tych, którzy go nie oglądali dodam, że mamy w nim całkiem obszerny wątek zegarka;)Heheheh... Dobrze ujęte. Całkiem obszerny wątek zegarka. To chyba IWC było o ile się nie mylę. Wysłane z mojego Nexus 4 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #2346 Napisano 3 Czerwca 2014 .............lubię wracać do wcześniej obejrzanych filmów, więc.....................................Trylogia Zemsty Chan-wook Parka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 17 #2347 Napisano 3 Czerwca 2014 Heheheh... Dobrze ujęte. Całkiem obszerny wątek zegarka. To chyba IWC było o ile się nie mylę. To był nie lubiany na forum Rolex 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 89569 #2348 Napisano 3 Czerwca 2014 Właśnie oglądam chyba z setny raz "Czarny deszcz" Ridley'a Scotta - mam sentyment do tego filmu. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aty3 12 #2349 Napisano 3 Czerwca 2014 Kraj świata, leci teraz na TVP kultura, polski film, widział ktoś? 0 Cytryn i Gumiak naprawiają co kto nie umiał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregorian 151 #2350 Napisano 4 Czerwca 2014 Wczoraj obejrzałem na DVD ubiegłoroczną "Iluzję" Louisa Leterriera Cóż mogę powiedzieć.. Po prostu: Rozrywka przez duże R !A do tego: Brawurowy! Olśniewający! Wbijający w fotel! W kategoriach rozrywki jest to wspaniałe spędzony czas i po prostu duża dawka przyjemnego oglądania.Bardzo dobrze dobrana obsada - praktycznie całe ósemka głównych bohaterów gra swoje. Role Caine'a i Freemana niezwykle korzystnie podnoszą wartość filmu. Również do 2 gł. ról kobiecych świetnie dobrano aktorki - nie gwiazdy ale osoby bardzo charakterystyczne.Do tego sama tematyka filmu - magia i iluzja w konwencji show i na deser Las Vegas, Nowy Orlean i NY. Ogląda się to po prostu fantastycznie.Podobało mi się też kompetencyjne dobranie składu "czterech jeźdzców" - każda z postaci para się inną odmianą iluzji. No i jeszcze absolutnie fajny Harrelson w roli mentalisty. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach