kiniol 2284 #5626 Napisano 11 Lutego 2019 Chotjesz cuda budjet cuda... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oldman 17 #5627 Napisano 12 Lutego 2019 Jako że urlop i do Polski wróciłem, więc jest troszkę czasu na oglądanie.Po kolei, Overlord - myślałem że w temacie II wojny światowej nic mnie już nie zaskoczy, a tutaj taka niespodzianka. Wolfenstein jak żywcem z kompa wyjęty, wszystko świetnie nakręcone, efekty że mucha nie siada i naprawdę ciekawa historia. Polecam. Fright Night - nie wiem jakim cudem ominąłem ten film. Klasyczne kino grozy z lat 80. Wampiry, miniony i nazbyt ciekawski nastolatek, jak mogłoby się nie podobać? ; ) Bohemian Rhapsody - jako fan Queen, dość sceptycznie podszedłem do tematu. Chciałem sobie odpuścić, cieszę się teraz że tego nie zrobiłem. Po części dlatego, że parę dni wcześniej obejrzałem nową wersję Papilona z Malikiem w roli głównej. Pierwsza myśl jaka przyszła mi do głowy w trakcie filmu, który zresztą też jest wart obejrzenia - 'rany boskie, ten gość naprawdę wygląda jak Freddie, muszę zobaczyć jak go gra'. Okazał się fantastyczny w tej roli. Polecam. Ralph Demolka 2 - jestem, a raczej byłem zapalonym graczem i bardzo mile wspominam pierwszą część. Wszystkie ulubione postaci z klasycznych gier, świetny humor, fajna historia. Więc naturalną konsekwencją tychże wrażeń, była przemożna chęć obejrzenia dwójki. Uczucia mieszane, nie ma tej mocy i tak zwanego pazura. Mimo wszystko warto obejrzeć. The Devil we Know - dokument ukazujący w nader jasny i przejrzysty sposób, jak korporacje bezkarnie nas trują i uchodzi im to płazem. Tutaj konkretnie o związku chemicznym C8, niezbędnym do produkcji telfonu. Wydawałoby się że sprawa błacha, ale... Właśnie, wnioski i konsekwencje są przerażające i dotyczą nas wszystkich. Nie będę spoilował. Zdecydowanie polecam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
4palce 390 #5628 Napisano 12 Lutego 2019 Co to są "miniony"? 0 Langel 17 jewels - Bulova Accutron Automatic 63B98 - Swatch YIS403 - Citizen BN0159 - Citizen Proximity BZ1000-54E - Citizen BT0070-01A Twin Date Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #5629 Napisano 12 Lutego 2019 Co to są "miniony"? Jak to co, do horroru w sam raz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oldman 17 #5630 Napisano 12 Lutego 2019 Co to są "miniony"? Ogólnie rzecz ujmując, sługi złego : ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #5631 Napisano 12 Lutego 2019 I wszystko się zgadza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
4palce 390 #5632 Napisano 12 Lutego 2019 Ogólnie rzecz ujmując, sługi złego : ) Ale to Twoje, czy gdzieś występuje albo od czegoś się wywodzi? Pytam, bo nie spotkałem się dotąd z taką stworą w żadnym utworze. 0 Langel 17 jewels - Bulova Accutron Automatic 63B98 - Swatch YIS403 - Citizen BN0159 - Citizen Proximity BZ1000-54E - Citizen BT0070-01A Twin Date Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oldman 17 #5633 Napisano 12 Lutego 2019 Minion to inaczej sługa, typowym przedstawicielem tej profesji i najbardziej rozpoznawalnym jest garbaty Igor : ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
4palce 390 #5634 Napisano 12 Lutego 2019 Ok, jako minion zaskoczyło. 0 Langel 17 jewels - Bulova Accutron Automatic 63B98 - Swatch YIS403 - Citizen BN0159 - Citizen Proximity BZ1000-54E - Citizen BT0070-01A Twin Date Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 8797 #5635 Napisano 16 Lutego 2019 "Memphis Belle: A Story of a Flying Fortress" - czyli wielki dokument Williama Wylera. Film ułożony jest tak, by opowiadał o 25. misji tytułowej "Ślicznotki...", choć w rzeczywistości materiał nagrany został też w trakcie innych misji. Jak to u Wylera bywa - każda scena umiejscowiona idealnie w strukturze całości, a sekwencję samej bitwy powietrznej ogląda się do dziś z zapartym tchem. Główny, propagandowy cel, został osiągnięty w sposób, który zachwycił samego FDR. Ale Wyler pokazuje też strach, napięcie, lęk, śmierć i przede wszystkim pozbawione patosu bohaterstwo. Gdy Wyler wrócił z wojny, wyreżyserował swój najlepszy (a może i całego klasycznego kina amerykańskiego) film. W pamiętnej scenie, w której Fred (Dana Andrews) idzie na cmentarzysko samolotów, powtórzone są (obecne w początkowych minutach "Memphis...") najazdy kamery na silniki samolotów - a właściwie puste miejsca po nich. Mistrzowski, autorski podpis reżysera, który uważany był za idealnego rzemieślnika, ale który pod rzemiosłem skrywał prawdziwy artyzm. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 8797 #5636 Napisano 22 Lutego 2019 "Imitation of Life", czyli "Zwierciadło życia" Douglasa Sirka. Podsumowanie i kwintesencja jego stylu z najważniejszego okresu twórczości. Melodramat znów posłużył mu do wnikliwej analizy amerykańskiego społeczeństwa. Bardzo dobre role kobiece. Muzyczny epizod ma też Mahalia Jackson. Co do męskich ról - John Gavin gra po prostu Rocka Hudsona Ale najważniejsze oczywiście są kobiety, a scena spotkania ciemnoskórej matki i jej córki w motelu to prawdziwe mistrzostwo. Jak zwykle u Sirka - wszystko wizualnie dopieszczone, dla widza nieprzyzwyczajonego do tej konwencji pewnie nawet aż za bardzo. Jest w tym jednak nie tylko ładna "obrazkowość", ale też mnóstwo znaczeń - np. w funkcjach luster, ram okien i drzwi, kreacji domowych przestrzeni. Wklejam kadr ze sceny dramatycznego spotkania jednej z bohaterek z chłopakiem, gdzie wykorzystanie odbicia w szybie rozbija klasyczny układ spojrzeń, a symbolicznie ustanawia relację między rozmówcami. Bardzo dobry film. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #5637 Napisano 25 Lutego 2019 Oscary....."największe wydarzenie", facet w sukni...... https://www.google.pl/url?sa=i&source=images&cd=&ved=2ahUKEwiGspH4jdfgAhUri8MKHdjiDpEQjhx6BAgBEAM&url=http%3A%2F%2Fwyborcza.pl%2F56%2C140981%2C24489579%2Coscary-2019-gwiazdy-na-czerwonym-dywanie%2C%2C2.html&psig=AOvVaw21KwGTgkZ_28lJMwt7fytA&ust=1551191748076408 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
4palce 390 #5638 Napisano 25 Lutego 2019 Jakoś tak sto lat temu szokowały kobiety w spodniach. Może za sto lat "zaszokuje" ktoś w marynarce na d*pie i spodniach na głowie? 0 Langel 17 jewels - Bulova Accutron Automatic 63B98 - Swatch YIS403 - Citizen BN0159 - Citizen Proximity BZ1000-54E - Citizen BT0070-01A Twin Date Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6612 #5639 Napisano 26 Lutego 2019 Film "Kursk". Nie chcę psuć filmu tym z Was, który go nie widzieli i może zechcą obejrzeć, ale motyw najpierw pięciu zegarków a potem jednego, na mnie podziałał. Jakiś miękki się na starość robię. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 586 #5640 Napisano 26 Lutego 2019 ,,Jak pies z kotem'' film Kondratiuka z Wieckiewiczem i Lukaszewiczem. Dobry film i nie tylko na tle wszechobecnych gniotów o lemingach czy korpoludkach, ale dlatego, ze przedstawia relacje rodzinne, braterską więź i związane z tym konflikty oraz humor. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oldman 17 #5641 Napisano 1 Marca 2019 Polar - nie wiem co napisać o tym filmie. Może tyle, że wspaniale wpisuje się w dzisiejsze trendy. Przemoc, przemoc i jeszcze raz PRZEMOC, no i seks. Film jest totalnie pozbawiony jakiegokolwiek sensu, a próby mu go nadania są żenujące i infantylne. Taki John Wick 3, w bardziej komiksowej odsłonie. Na plus Mads Mikkelsen i chwilowy udział Johnnego Knoxville'a. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #5642 Napisano 1 Marca 2019 Jak wytresować smoka 3 - byłem z dzieciakami w weekend. Polecam, choć IMO to jednak najsłabsza część 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaroslaw Jerry Esowy 1756 #5643 Napisano 1 Marca 2019 Dzieki za przypomnienie o Szczerbatku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #5644 Napisano 10 Marca 2019 Coś dla fanów sci-fi i/lub filmu krótkometrażowego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rradek 94 #5645 Napisano 11 Marca 2019 (edytowane) Coś dla fanów sci-fi i/lub filmu krótkometrażowego. Każdy fan już to widział dawno temu Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 11 Marca 2019 przez rradek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #5646 Napisano 11 Marca 2019 Każdy fan już to widział dawno temu Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka Może tak, ja akurat niedawno zobaczyłem Przy okazji znalazłem cały kanał yt dedykowany taki produkcjom - DUSThttps://www.youtube.com/channel/UC7sDT8jZ76VLV1u__krUutA/videos 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
colector 736 #5647 Napisano 13 Marca 2019 Gomorra- 3 sezon już oglądam, jeden z lepszych seriali dla mnie. Niedługo rusza 4 sezon. Szkoda,że już bez Chiro. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 19461 #5648 Napisano 13 Marca 2019 (edytowane) Dokładnie, weź to usuń. Edytowane 13 Marca 2019 przez Krygo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carrot 2432 #5649 Napisano 17 Marca 2019 American Psycho. Rusza. Choć trzeba przyznać, że książka robi dużo większe wrażenie. Wysłane z mojego Galaxy A8 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6296 #5650 Napisano 20 Marca 2019 Jesteśmy z panną na etapie piątego odcinka Domu z Papieru od Netflixa, zapowiada się fajnie, znajomi, którzy widzieli całość też polecali. W następnej kolejności Umbrella Academy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach