Enkil 8917 #6176 Napisano 21 Marca 2020 Ja popijałem sobie rum, więc problemów żołądkowych nie miałem po początkowym zmieszaniu stwierdziłem, że to taka sama komedia jak "Armia ciemności" , lub "Od zmierzchu do świtu" i autor w sumie nie miał nic na myśli. Resztę filmu obejrzałem już bez większego zdziwienia 0 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1956 #6177 Napisano 21 Marca 2020 (edytowane) Właśnie obejrzałem na HBO Go Rocketmana i polecam z czystym sumieniem. Musicale, które obejrzałem z przyjemnością lub choćby mnie nie uwierały, mógłbym policzyć na palcach jednej ręki. I zostałoby mi sporo palców w zapasie. Ten zdecydowanie mi się podobał. Widzę, że w edukacyjnym nadrabianiu muzycznych zaległości zupełnie zapomniałem o Eltonie. Chyba czas naprawić ten błąd. Edit: Teraz lecę z drugim odcinkiem DEVS (również HBO). Fakne zdjęcia, nieźle udźwiękowione, fabuła wciąga. Smaczek: w pierwszym odcinku SKX w wersji japońskiej. Edytowane 21 Marca 2020 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matti 144 #6178 Napisano 21 Marca 2020 Do tych wszystkich pozycji dorzucam "Miasto cudów" 2 sezony, bardzo ciekawie oddany klimat Miami Beach na przełomie 50 i 60 lat ubiegłego wieku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #6179 Napisano 21 Marca 2020 "W lesie dziś nie zaśnie nikt". Szczerze, gorąco jak tylko potrafię - nie polecam! Dobrze, że nie trafi do kin. Parę osób nie straci tych kilku złotych na coś co miało być horrorem, a jest......no nie wiem. Koszmarem widza raczej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 771 #6180 Napisano 21 Marca 2020 może o to chodziło - na horrorach ludzie się boją ale jak wychodzą z kin to już zapominają. Po tym filmie będą się ciągle bać, że kiedyś znów wylądują na czymś podobnym 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #6181 Napisano 21 Marca 2020 Też jestem po seansie - w zasadzie nie wiem co powiedzieć. Raczej nie polecam, chyba że ktoś jest miłośnikiem gatunku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4490 #6182 Napisano 22 Marca 2020 "W lesie dziś nie zaśnie nikt". Szczerze, gorąco jak tylko potrafię - nie polecam! Dobrze, że nie trafi do kin. Parę osób nie straci tych kilku złotych na coś co miało być horrorem, a jest......no nie wiem. Koszmarem widza raczej Dałem się namówić wczoraj. Co za syf No dobra jest jeden momen dobry- jak się rozbiera ta blondi młoda 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #6183 Napisano 22 Marca 2020 Dałem się namówić wczoraj. Co za syf No dobra jest jeden momen dobry- jak się rozbiera ta blondi młoda To miałem na myśli pisząc o miłośnikach gatunku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kcp85 153 #6184 Napisano 22 Marca 2020 Dałem się namówić wczoraj. Co za syf No dobra jest jeden momen dobry- jak się rozbiera ta blondi młoda Jeśli chodzi o nowe horrory to polecam invisible man. Świetna rola Elisabeth Moss 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRISTOF_KON 22617 #6185 Napisano 23 Marca 2020 Właśnie obejrzałem " dziś w lesie nie zaśnie nikt"Taki sobie nie był taki zły ,A Co do pierśi Agatki z rodzinki pl. to się zgadzam Piękny widok najlepszy fragment filmu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kcp85 153 #6186 Napisano 25 Marca 2020 Motherless brooklyn czyli Norton czyta Jonathana Lethema. Ciekawa historia chorego na Touretta detektywa próbującego odnaleźć morderce swojego szefa. Początkowo akcja rozwija się powoli, Norton lubuje się w dialogach, a niektóre sceny mają jakby jedynie na celu ukazanie ułomności bohatera, niemniej świetna obsada w rolach pobocznych (Defoe, Baldwin, Willis czy Michael "Omar" Williams) powodują, że ponad 2 godziny mijają bardzo szybko.Solidne 6.5, ale to ciagle nie to czego się po Edzie spodziewam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8698 #6187 Napisano 28 Marca 2020 Czasu ostatnio nieco więcej, a zatem:1. Polecany już w tym wątku „Whiplash” - świetny film, genialnie poprowadzone sekcje rytmiczne.2. Cały sezon „Nowego papieża” - bardzo fajna gra aktorska, dobrze zagrane postaci, ale to co zrobiła osoba, która decydowała o muzyce w tym serialu, to imo mistrzostwo.3. Sex education - oba sezony, bo tak mnie wciągnęło. Lekcja dla wszystkich, co znaczy tolerancja, bycie sobą niezależnie od tego co myślą o nas inni itd. Dla mnie serial „drugoplanowych postaci”. Daje do myślenia. 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
colector 736 #6188 Napisano 30 Marca 2020 Zacząłem El chapo, wkręciłem się w ten serial 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6295 #6189 Napisano 30 Marca 2020 Ja zacząłem Homeland. Nigdy nie widziałem nawet odcinka i jak na razie bardzo mi się podoba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kcp85 153 #6190 Napisano 30 Marca 2020 Ja zacząłem Homeland. Nigdy nie widziałem nawet odcinka i jak na razie bardzo mi się podoba.A co najlepsze to jeden z niewielu seriali, które wraz z czasem są coraz lepsze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rebrov 223 #6191 Napisano 31 Marca 2020 Potwierdzili, że nie będzie drugiego sezonu Mesjasza. Szkoda. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oki.tychy 3 #6192 Napisano 31 Marca 2020 Potwierdzili, że nie będzie drugiego sezonu Mesjasza. Szkoda.Wam dla ciebie wspaniałą wiadomość, możesz kontynuować zgłębianie jego osoby/słowa w bardzo prosty sposób. Zacytuję słowa jednego z braci "Go home and read The Bible" Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zolw 1335 #6193 Napisano 2 Kwietnia 2020 Le Mans '66 podobał mi się 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #6194 Napisano 8 Kwietnia 2020 Chyba warto to odnotować: https://kultura.gazeta.pl/kultura/7,127222,25854080,twin-peaks-mija-30-lat-od-premiery-kultowego-serialu-kyle.html#s=BoxOpImg5 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRISTOF_KON 22617 #6195 Napisano 8 Kwietnia 2020 A ja wczoraj oglądałem super film "Śledztwo Spensera"Główną rolę gra Mark Wahlberg .Super aktor super film naprawdę warto 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pgmaster 1469 #6196 Napisano 8 Kwietnia 2020 A co najlepsze to jeden z niewielu seriali, które wraz z czasem są coraz lepszeTen ostatni sezon tez bardzo dobry! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matti 144 #6197 Napisano 9 Kwietnia 2020 A co najlepsze to jeden z niewielu seriali, które wraz z czasem są coraz lepszeMoże coś w tym jest, chociaż po pewnym wydarzeniu z głównym bohaterem, jakoś ciężko mi się go dalej oglądało... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 13206 #6198 Napisano 10 Kwietnia 2020 Obejrzałem wczoraj i przedwczoraj w TV 2 filmy z Reno: "22 kule" i "Moje skarby". Polecam, lubię Janka w akcji 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #6199 Napisano 11 Kwietnia 2020 (edytowane) Kiedyś udało mi się kupić takie wydanie na rynek angielski. Jedyny minus taki, że idą napisy po angielsku, ale oczywiście wszystko jest w oryginale :-) Czas sobie odświeżyć... Edytowane 11 Kwietnia 2020 przez fidelio 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #6200 Napisano 12 Kwietnia 2020 W oczekiwaniu na wersję D. Villeneueve. Niektórzy psioczą na tą Diunę z 1984 roku (ja nie), ale muzyka w tym filmie to istna petarda. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach