desmo 3940 #50801 Napisano 25 Sierpnia 2013 W sumie chodzimy w jednym zegarku,czasami chcemy sobie urozmaicić,żeby nie popaść w monotonię.Wobec tego warto mieć w zanadrzu z 2-3 zegarki.Miałem ich 8,ale po stwierdzeniu,ze w niektórych nie chodziłem po pół roku zapadła decyzja o uszczupleniu stanu. niby racja ale...trochę od trybu życia zależy i od przywiązania do konwenansów... np.garniturowiec codzienny , garniturowiec odświętny/wieczorowy, tool watch branzoletowy, tool watch skórzany lub gumowy lub nato ....min 4, można po upodobaniach ...klasyk, pilot, nurek, motoryzacyjny...też min 4 , po komplikacjach ....bez ( wieczorowy), codzienny z datą, chrono ( nie wiem po co ale ładnie wygląda ), GMT ... że wymienię te najpospolitsze...oczywiście można mieć chrono GMT z datą na branzolecie i czasem zmieniać pasek....no ale formal dinner nie załatwi...fajnie jak się lubi zegarki za mały procent swoich miesięcznych dochodów...gorzej jak się woli te powyżej tych dochodów ; ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 334 #50802 Napisano 25 Sierpnia 2013 Garniturowca nie posiadam ponieważ u mnie by leżał,lubię sportowe zegarki,divery ew.casual..Każdy ma indywidualne podejście do tematu,znam ludzi ,którzy mają po 20 diverów tej samej firmy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3940 #50803 Napisano 25 Sierpnia 2013 Garniturowca nie posiadam ponieważ u mnie by leżał,lubię sportowe zegarki,divery ew.casual..Każdy ma indywidualne podejście do tematu,znam ludzi ,którzy mają po 20 diverów tej samej firmy ale że całą limitację wykupili ...spekulanci ; ) usiłuję być praktyczny w tej swoje pasji i na razie nie mogę zejść poniżej 6 ...ale już jestem blisko tylko muszę przestać czytać fora i portale zegarkowe ; ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #50804 Napisano 25 Sierpnia 2013 Jak wy to robicie, że schodzicie do jednocyfrówki? Mi wszystkich szkoda sprzedać, każdy ma coś wyjątkowego, ale mam mocne postanowienie do czyszczenia zasobów od września . 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #50805 Napisano 25 Sierpnia 2013 U mnie było tak jak u Akisa, kilkanaście zegarków, większość w pudełkach na półce, a nosilem tylko 2-3. Teraz mam 5 z czego jeden idzie na sprzedaż i zostaje z czterema. Tak juz pozostanie A teraz żeby było w temacie Sent from my Z10 using Tapatalk 2 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41416 #50806 Napisano 25 Sierpnia 2013 U mnie było tak jak u Akisa, kilkanaście zegarków, większość w pudełkach na półce, a nosilem tylko 2-3. Teraz mam 5 z czego jeden idzie na sprzedaż...Miałem identycznie. Tylko, że u mnie pozostaje 6. Z czego 5 stałych a 6 "zmienny" 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3940 #50807 Napisano 25 Sierpnia 2013 a ja dziś z jednym ze swoich dylematów ...ma wszytko oprócz GMT ; ) ale ja oglądam się za innymi... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 334 #50808 Napisano 25 Sierpnia 2013 Jest fajna metoda,żeby już się nie pozbywać zegarków,które obiecałeś sobie,że zostają(zawsze miałem z tym problem) Jak nosisz zegar i po jakimś czasie zaświta myśl by się go pozbyć wrzucasdz go do szuflady i zakładasz następny.Gwarantuję,że po jakimkś czasie otworzysz szufladę i z przyjemnością powrócisz do zegarka ,którego chciałeś się pozbyć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3940 #50809 Napisano 25 Sierpnia 2013 Jest fajna metoda,żeby już się nie pozbywać zegarków,które obiecałeś sobie,że zostają(zawsze miałem z tym problem) Jak nosisz zegar i po jakimś czasie zaświta myśl by się go pozbyć wrzucasdz go do szuflady i zakładasz następny.Gwarantuję,że po jakimkś czasie otworzysz szufladę i z przyjemnością powrócisz do zegarka ,którego chciałeś się pozbyć.potwierdzam , działa ale tylko do czasu gdy wypatrzysz jakiś nowy obiekt westchnień ...nawet z innej kategorii i już wiesz że mnożenie zegarków nie ma sensu. To zawsze pojedynek serca z rozumem... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 334 #50810 Napisano 25 Sierpnia 2013 To prawda..w moim przypadku w takiej sytuacji ciężko o rozsądek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3940 #50811 Napisano 25 Sierpnia 2013 Dobrą stroną pojedynków serca i rozumu jest to że co jakiś czas ktoś tu pozbywa się kilku fajnych sztuk a ktoś inny może dzięki temu spełniać swe zegarkowe marzenia...i tak trzymać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bb203 22 #50812 Napisano 25 Sierpnia 2013 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czarny 4 #50813 Napisano 25 Sierpnia 2013 (edytowane) Amfa na wakacjach Edytowane 26 Sierpnia 2013 przez czarny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PustyRZE 69 #50814 Napisano 25 Sierpnia 2013 Dzisiaj w Radomiu było lotniczo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol1302 187 #50815 Napisano 26 Sierpnia 2013 przez cały weekend śmigałem z Seikaczem na łapie, ale dziś początek zaplanowanego maratonu z Doxami 0 kupię doxę sub...zawsze i każdą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladek22 2005 #50816 Napisano 26 Sierpnia 2013 Fotogeniczne te Doxy Karolu! Może postaraj się o małą sesję do KALENDARZA 2014 0 Przemek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #50817 Napisano 26 Sierpnia 2013 Dzisiaj na rudo Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
antjama 24 #50818 Napisano 26 Sierpnia 2013 jeszcze na czarnym ale Bob Marino Tan juz nadciaga. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Borunio 5 #50819 Napisano 26 Sierpnia 2013 Co też by tu dzisiaj do pracy... Hmmm, hmmmm.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krisp1 2815 #50820 Napisano 26 Sierpnia 2013 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 3874 #50821 Napisano 26 Sierpnia 2013 przez cały weekend śmigałem z Seikaczem na łapie, ale dziś początek zaplanowanego maratonu z Doxami Wreszcie porządny zegarek Karol 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4450 #50822 Napisano 26 Sierpnia 2013 Kilka słów o tym Seiko da radę ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szlamfajer 32 #50823 Napisano 26 Sierpnia 2013 Z Młodym Hansem w nowy tydzień. 0 [wysłane z mojego Atari 65XE] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol1302 187 #50824 Napisano 26 Sierpnia 2013 (edytowane) Kilka słów o tym Seiko da radę ?Rzadko spotykany w Europie (w Polsce chyba jedyny)tytanowy PROSPEX, w zacnym rozmiarze bo prawie 46mm ale wyjątkowo lekki. Zegarek na mechanizmie Spring Drove z maksymalnymi odchyłkami w zakresie -15/+15 sekund na miesiąc, 72 godzinna rezerwa chodu. Zegarek swoim wykonaniem nie przypomina innych Seiko, jest surowy i bardzo minimalistyczny a to olbrzymi plus. Jeśli przyzwyczaimy sie do jego kształtu, to raczej będziemy zadowoleni z jego posiadania. ps. patrząc na ruch wskazówki sekundowej można straszliwie sie zakochać Zegarek występuje również w wersji czarnej, której znalezienie to nie lada wyzwanie Edytowane 26 Sierpnia 2013 przez karol1302 0 kupię doxę sub...zawsze i każdą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goTomek 17 #50825 Napisano 26 Sierpnia 2013 (edytowane) Tak było wczoraj A dziś Sent from my Xperia S using Tapatalk 2 Edytowane 26 Sierpnia 2013 przez goTomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach