Muzzy 4130 #56676 Napisano 15 Stycznia 2014 zdominował nadgarstek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5495 #56677 Napisano 15 Stycznia 2014 Lonżin 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KamilZlg 27 #56678 Napisano 15 Stycznia 2014 LonżinZa każdym razem bardzo mi sie podoba. Moze napiszesz cos wiecej? 0 Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ruto 0 #56679 Napisano 15 Stycznia 2014 Witam, Na codzień noszę Casio. Na spotkania nakładam Rado Niestety spadł mi na kafle i cała bransoleta się rozpadła, i zegarek jest aktualnie w naprawie. Ale jak tylko wróci od razu zrobię zdjęcie ;] 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stalowy 645 #56680 Napisano 15 Stycznia 2014 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz D 126 #56681 Napisano 15 Stycznia 2014 OrientStar 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darmar41 15 #56682 Napisano 15 Stycznia 2014 (edytowane) Edytowane 15 Stycznia 2014 przez darmar41 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5495 #56683 Napisano 15 Stycznia 2014 Za każdym razem bardzo mi sie podoba. Moze napiszesz cos wiecej?Tak naprawdę, to nie za wiele można o nim napisać. Zwykły czterdziestoletni zegarek, typowy garniturowy złoty vintage o wymiarach 34/36/40/9. Mechanizm o naciągu manualnym 6942, oczywiście in-house. Charakterystyczne złote nakładane indeksy z paskiem w kolorze antracytu. Wskazówki delikatne współgrające kolorystycznie z indeksami i kopertą. Tarcza ze szlifem słonecznym i nakładanym logo Longinesa, przepiękna, decydująca o charakterze i urodzie zegarka. Ocena całkowicie subiektywna, jak dla mnie jeden z najładniejszych, klasycznych garniturowców. O dokładność proszę nie pytać, bo ten egzemplarz zawstydza pozostałe moje zegarki . 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bb203 22 #56684 Napisano 16 Stycznia 2014 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #56685 Napisano 16 Stycznia 2014 Przez ost. dni diverek. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 806 #56686 Napisano 16 Stycznia 2014 Seiko 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bogdan57 56816 #56687 Napisano 16 Stycznia 2014 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 5153 #56688 Napisano 16 Stycznia 2014 A co to za zegarek wyglądający jak Steinhart z inną nazwą producenta ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #56689 Napisano 16 Stycznia 2014 (edytowane) To chyba Stenek na rynek amerykański. Firma już nie istnieje zdaje się. Siedzibę miała w Utah. Edytowane 16 Stycznia 2014 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KamilZlg 27 #56690 Napisano 16 Stycznia 2014 Tak naprawdę, to nie za wiele można o nim napisać. Zwykły czterdziestoletni zegarek, typowy garniturowy złoty vintage o wymiarach 34/36/40/9. Mechanizm o naciągu manualnym 6942, oczywiście in-house. Charakterystyczne złote nakładane indeksy z paskiem w kolorze antracytu. Wskazówki delikatne współgrające kolorystycznie z indeksami i kopertą. Tarcza ze szlifem słonecznym i nakładanym logo Longinesa, przepiękna, decydująca o charakterze i urodzie zegarka. Ocena całkowicie subiektywna, jak dla mnie jeden z najładniejszych, klasycznych garniturowców. O dokładność proszę nie pytać, bo ten egzemplarz zawstydza pozostałe moje zegarki . 34 mm to średnica koperty? 0 Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #56691 Napisano 16 Stycznia 2014 Dzisiaj tak: PozdrawiamTomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KamilZlg 27 #56692 Napisano 16 Stycznia 2014 A u mnie dziś sportowo: 0 Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 5153 #56693 Napisano 16 Stycznia 2014 @Tomek ... Może kilka słów: twoje Seiko vs Rolex ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 44551 #56694 Napisano 16 Stycznia 2014 To chyba Stenek na rynek amerykański. Firma już nie istnieje zdaje się. Siedzibę miała w Utah.Dokładnie tak. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #56695 Napisano 16 Stycznia 2014 @Burns - strasznie trudno mi porównać te dwa zegarki, chociaż wiele osób się o to pyta.Mają zupełnie inny charakter, to trochę tak, jakby porównywać Ferrari Italię z Mercedesem G. GS ma niesamowite nagromadzenie wszelakich smaczków. Szlify na kopercie czy bransolecie, wzór tarczy, indeksy, wskazówki - to wszystko wykonane jest niesamowitą pieczołowitością i dbałością o szczegóły. Ma świetne proporcje i niesamowitą wygodę noszenia, przewyższającą moim zdaniem nawet Submarinera. Do tego wymyślny mechanizm. Submariner to tak jak ktoś kiedyś napisał, wół roboczy. Zegarek również perfekcyjnie wykonany, ale zaprojektowany jako surowy tool-watch, bez zbędnych udziwnień, szlifów i wymyślnych wzorów na tarczy. Ma być surowy, praktyczny i prosty w formie. I taki jest. Zapięcie glidelock to mistrzostwo świata, świetna luma, znakomita czytelność mimo braku AR, niezawodny i dokładny mechanizm. Muszę przyznać, że te dwa zegarki zaspokajają 99,9% moich potrzeb w zależności od okoliczności. Jedynie, gdy wieczorem będę wracał przez ciemne uliczki to założę coś ... tańszego. Ale tu też mam komplecik: elegancki SARB045 i utylitarna tytanowa Attesa. PozdrawiamTomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 5153 #56696 Napisano 16 Stycznia 2014 A gdybyś sam podszedł do tego jako ignorant/laik lub pokazał komuś, kto się tym nie interesuje. Zasłonił logo, powiedział, że oba warte są 300zł - to co ? Jaki będzie odbiór jakości wykonania, właśnie tych smaczków. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #56697 Napisano 16 Stycznia 2014 Burns, a jakie będą odpowiedzi na pytanie czy wolisz blondynki czy brunetki?<br />To zegarki zupełnie różne i różnym ludziom będą się podobały. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #56698 Napisano 16 Stycznia 2014 To wrażenie wtedy jest jedno: GS to lepiej wykonany zegarek. I wygląda bardziej "bogato". Wiem, wiem, zaraz mnie zlinczują... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KamilZlg 27 #56699 Napisano 16 Stycznia 2014 To wrażenie wtedy jest jedno: GS to lepiej wykonany zegarek. I wygląda bardziej "bogato". Wiem, wiem, zaraz mnie zlinczują... Ale dlaczego? To zupełnie różne zegarki. Submariner ma być z założenia prosty, a ten konkretny model GS'a bardziej elegancki, a w konsekwencji jest oczywiste, że GS wygląda bardziej "bogato".Takie porównanie jest trochę bez sensu. Są inne modele Rolexa, które można byłoby zestawiać z GSem cer_toma. Suba fajnie ostatnio porównał z Marinemasterm chyba Kolega pablo. 0 Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 5153 #56700 Napisano 16 Stycznia 2014 Burns, a jakie będą odpowiedzi na pytanie czy wolisz blondynki czy brunetki?<br />To zegarki zupełnie różne i różnym ludziom będą się podobały.http://www.youtube.com/watch?v=mi-km1b6xwE 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach