Mikołaj N 388 #68451 Napisano 10 Sierpnia 2014 Kiedyś na ręce (w temacie zielonego Orisa z poprzedniej strony ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandit 1078 #68452 Napisano 10 Sierpnia 2014 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 598 #68453 Napisano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) W jakim celu umieszczasz tutaj zdjęcie tego czegoś co ma udawać Panerai? No bo chwalić to się tu nie ma czym, więc chyba masz jakiś inny cel.A czy to jest watek do chwalenia sie, czy pokazywania co sie ma na nadgarstku? Ten zegarek czerpie z Pama jak i Steinhart z Rolka, Epos z Omegi itd itp. Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez kroll_czarli 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #68454 Napisano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) A czy to jest watek do chwalenia sie, czy pokazywania co sie ma na nadgarstku? Ten zegarek czerpie z Pama jak i Steinhart z Rolka, Epos z Omegi itd itp.Tylko, że ten zegarek używa (o ile się nie mylę) zastrzeżonych znaków i tu jest problem. Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez Krystian 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 598 #68455 Napisano 10 Sierpnia 2014 W tym wypadku mi to wcale nie przeszkadza. 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nielot 9 #68456 Napisano 10 Sierpnia 2014 Na koniec weekendu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #68457 Napisano 10 Sierpnia 2014 A czy to jest watek do chwalenia sie, czy pokazywania co sie ma na nadgarstku? Ten zegarek czerpie z Pama jak i Steinhart z Rolka, Epos z Omegi itd itp.A w jakim celu, pokazujesz to co masz na nadgarstku? MM jest na czarnej liście, bo jest konkretnie zerżnięty, a nie podobny. W tym wypadku mi to wcale nie przeszkadza. A jakie to ma znaczenie? 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciech 1325 #68458 Napisano 10 Sierpnia 2014 W jakim celu umieszczasz tutaj zdjęcie tego czegoś co ma udawać Panerai? No bo chwalić to się tu nie ma czym, więc chyba masz jakiś inny cel. Dziękuję za zainteresowanie moim skromnym zegarkiem Na tarczy wyraźnie widać napis Marina Militare.Jeśli ktoś tego nie może odczytać wystarczy kliknąć na zdjęcie by uległo powiększeniu.Każdy może tu pokazać swój zegarek więc i ja też. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 598 #68459 Napisano 10 Sierpnia 2014 A w jakim celu, pokazujesz to co masz na nadgarstku? MM jest na czarnej liście, bo jest konkretnie zerżnięty, a nie podobny. A jakie to ma znaczenie?Tak jak i wiele zegarkow na tym forum jest konkretnie zerznietych. 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #68460 Napisano 10 Sierpnia 2014 Tak jak i wiele zegarkow na tym forum jest konkretnie zerznietych.Nie używają znaków towarowych i tym nie łamią prawa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #68461 Napisano 10 Sierpnia 2014 Kurcze, ale czy ludzie nie boicie się pokazywać tych podróbek tutaj? Przecież to karalne. Zobaczy nie ten co trzeba, albo ktoś podeśle nie temu co trzeba i można mieć kłopoty. Można też powiedzieć, że przesadzam i pewnie nikt nikomu nic nie zrobi, ale 100% pewności nie można mieć i ja gdyby dopuścił się zakupu podróbki to:1. umarł bym ze wstydu,2. gdybym cudem przeżyłto bym nikomu tego nie pokazywał, a szczególnie nie na takim forum gdzie wielu producentów może mieć swoich szpiegów. Nie wiem, czy mnie pamięć nie myli ale chyba na WUS kiedyś był przypadek, że ktoś konkretnie się naraził i miał z tego powodu kłopoty. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #68462 Napisano 10 Sierpnia 2014 Każdy może tu pokazać swój zegarek więc i ja też.To nie jest prawda, ale ja przecież nie zakazuję, tylko dziwi mnie motyw, bo tak jak napisałem uważam, że chwalić się w tym wypadku nie ma czym. Tak jak i wiele zegarkow na tym forum jest konkretnie zerznietych.W ten sposób to można by powiedzieć, ze wszystkie samochody są zerznięte jedne z drugich, bo wszystkie są podobne do siebie, ale nie o takie podobieństwo tu chodzi tylko o modele zegarków zerżniętych z innych konkretnych zegarków. MM jest tu ewidentnym przykładem takiego modelu. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oprzemyslaw 4109 #68463 Napisano 10 Sierpnia 2014 Ale za to fajne, artystyczne ujęcie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 598 #68464 Napisano 10 Sierpnia 2014 Steinhart GMT pepsi i Rolek Pepsi? Watek kiedys wiele razy poruszany na zagranicznych forach. Teraz wlasciwie nie spotykam nigdzie, by ktos komentowal lub zabranial MM. 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciech 1325 #68465 Napisano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) To nie jest prawda, ale ja przecież nie zakazuję, tylko dziwi mnie motyw, bo tak jak napisałem uważam, że chwalić się w tym wypadku nie ma czym. Skoro nie ma zakazu to po co te uwagi.Pan ma swoje zdanie, ja swoje.Nie widzę konieczności pouczania mnie i dyskutowania o moim guście.Ja pana gustu nie krytykuję i wnoszę o to samo. EditSugeruje Pan że jestem gorszym rodzajem forumowicza tylko dlatego , że mam zegarek za 180 $. Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez Ciech 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #68466 Napisano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) Tak jak nie przeszkadza mi wrzucanie tutaj twardych homarów (invicta, parnis, ale też i tych z wyższej półki jak właśnie steinhart itp), tak MM to faktycznie znak zastrzeżony Panerai: http://www.trademarkia.com/marina-militare-79011293.html i tym samym chiński producent nie tylko zżyna wygląd (raz jeszcze, nie mam z tym problemu), ale także i bezprawnie używa cudzego zastrzeżonego znaku towarowego i to należącego do firmy, której estetykę zżyna. Co w gruncie rzeczy oznacza, że jest to podróbka w pełnym tego słowa znaczeniu, a nie jedynie homar. Niech zmienią nazwę to problemu nie będzie.Edit: a jak ktoś ma ochotę na Paneraia za jedno zero mniej, to niech po prostu kupi model bez nazwy "Marina Militare". Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez MateuszDabrowski 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P10TR 368 #68467 Napisano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) ... Edytowane 2 Marca 2017 przez ptrk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciech 1325 #68468 Napisano 10 Sierpnia 2014 warto wierzyć w ludzi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ASTRAL 4598 #68469 Napisano 10 Sierpnia 2014 Problem w tym, że zegarek, który pokazujesz to chamska podróba. Nie ma znaczenia czy za 1, czy 180$. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #68470 Napisano 10 Sierpnia 2014 Jeśli zegarek to podróbka ,to powinien zniknąć z tego wątku. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stalowy 645 #68471 Napisano 10 Sierpnia 2014 Dajcie spokój, czy naprawdę warto rozpoczynać nową awanturę rozpowszechniając przy okazji mity i półprawdy? Ciech - świetnie komponuje się klamra z tym paskiem. Pasek to własnoręczna robota? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #68472 Napisano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) Ciech, fajna Maryna, ale przede wszystkim kapitalna klamra!! Pomyliłeś zdaje się fora z tymi peanami Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciech 1325 #68473 Napisano 10 Sierpnia 2014 Temat wielokrotnie był już poruszany.Nie zamierzam prowadzić dyskusji na ten temat, zawsze kończył się tak samo.I zawsze się okazywało , że są równi i równiejsi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bert69 279 #68474 Napisano 10 Sierpnia 2014 Z tym patentem to ciekawa sprawa. Zdaje się że MM to Marynarka Wojenna. Niedawno widziałem zdjęcie Squale z tym napisem (zresztą na tym forum), bo było zamówione przez włoską MW. W myśl patentu podróba Marynarka wojenna to też podróba 0 Pozdrawiam, Wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nash13 16 #68475 Napisano 10 Sierpnia 2014 Temat wielokrotnie był już poruszany.Nie zamierzam prowadzić dyskusji na ten temat, zawsze kończył się tak samo.I zawsze się okazywało , że są równi i równiejsi.Nie. Sa biedni i bogaci i tak bylo od zawsze. Kupiles podrobe i to tez jest fakt. Mnie nie razi ale nigdy bym nie zalozyl tego osobiscie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach