chrono-craze 19 #37501 Napisano 9 Listopada 2012 (edytowane) Chrono-craze fajny zegar Komfort noszenia tego zegara jest niesamowity. Uwielbiam go (no może poza bąblem na tarczy).Dzieki Bartek.Komfort rzeczywiscie niesamowity.Co do babla, to mnie on w tym modelu nie przeszkadza, jest inny model SUB-a (ten bez daty) ktory babla nie ma. Jak by nie bylo, babel to znak firmowy rolka. Ktos komu sie babel na rolku nie podoba zawsze moze nabyc rolka bez babla (a najlepiej dwa, jeden z bablem drugi bez, to rozwiazaloby niejako wszelkie rozterki , zawsze lepsze to niz np. niszczenie rolka poprzez usuwanie z niego babla na wlasna reke i pozbawianie tym samym mozliwosci serwisowania takiego "usprawnionego" zegarka w autoryzowanych punktach Rolexa serwisujacych ta marke czasomierzy). Edytowane 9 Listopada 2012 przez chrono-craze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #37502 Napisano 9 Listopada 2012 Co do babla,(a najlepiej dwa, jeden z bablem drugi bez, to rozwiazaloby niejako wszelkie rozterki , zawsze lepsze to niz np. niszczenie rolka poprzez usuwanie z niego babla na wlasna reke i pozbawianie tym samym mozliwosci serwisowania takiego "usprawnionego" zegarka w autoryzowanych punktach Rolexa serwisujacych ta marke czasomierzy). jak już kupi się dwa to najlepiej zamienić szkłasam bąbel bez daty, to jest dopiero coś 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono-craze 19 #37503 Napisano 9 Listopada 2012 rzecz w tym, ze jak zmieni sie w edycji rolka posiadajacego szklo z lupa na wlasna reke wlasnym tzw. sumptem na szklo bez lupy, to taki Rolex uwazany jest za 'altered' i automatycznie nie tylko traci gwarancje (taki ktory ja posiada), ale tez nigdy taki nie zostanie przyjety do serwisowania w autoryzowanym punkcie Rolexa (co, predzej czy pozniej, bywa w przypadku Rolexow jedyna opcja jesli chce sie miec sprawny zegarek tej marki z oryginalnymi czesciami Rolexa). Czy wiec takie "usprawnienie" jest na dluzsza mete oplacalne? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #37504 Napisano 9 Listopada 2012 (edytowane) ja już swoje zdanie wyraziłem, że obojętnie od utraty gwarancji nie poprawiałbym fabrykiwolałbym nie kupić w ogóle Rolexa a co jak jakimś cudem w wyniku uderzenia lupa sama odpadnie ?oczywiście mało prawdopodobne, ale załóżmy ...będą oceniać ślady otarć na kopercie ? Edytowane 9 Listopada 2012 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reXio 5 #37505 Napisano 9 Listopada 2012 To jest Rolex a nie Timex. Nie sadze, ze lupa moze odpasc. Chyba ze sie rozwali szklo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek79 1664 #37506 Napisano 9 Listopada 2012 Masz troche racji. Ja mam plan zdobyc szklo od mojego modelu wywalic lupke i wstawic do mojego. Jak bedzie jechal na serwis to zrobie podmiane. Jak narazie problemem jest sciagniecie szkla z koperty, musze sprawdzic czy czasem Rolek nie ma jakiegos urzadzenia do niego. Ja nie chcialem modelu bez daty bo date bardzo potrzebuje na codzien. Ta lupka moze i by ladniej wygladala jak by byla wpasowana w szklo( tak mialem w AP) a nie naklejona.Ale gemeralnie nie myslalem, kupujac tego Rolka, ze bede z niego tak zadowolony. Bransoleta i regulacja za***ista. Dokladnosc chodu 1sek na tydzien! Wykonczenie miod malina. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono-craze 19 #37507 Napisano 9 Listopada 2012 wysyla sie (a przynajmniej powinno sie wyslac) takiego rolka na naprawe do autoryzowanego punktu naprawy zegarkow tej marki. mozna oczywiscie probowac "naprawiac" samemu, ale... ... ...kazdy czyni w takim przypadku tak jak uwaza za stosowne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #37508 Napisano 9 Listopada 2012 Czysta profanacja. Nie wyobrażam sobie Rolka bez lupy, to tak jak żołnierz bez karabinu 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono-craze 19 #37509 Napisano 9 Listopada 2012 Masz troche racji. Ja mam plan zdobyc szklo od mojego modelu wywalic lupke i wstawic do mojego. Jak bedzie jechal na serwis to zrobie podmiane. Jak narazie problemem jest sciagniecie szkla z koperty, musze sprawdzic czy czasem Rolek nie ma jakiegos urzadzenia do niego. Ja nie chcialem modelu bez daty bo date bardzo potrzebuje na codzien. Ta lupka moze i by ladniej wygladala jak by byla wpasowana w szklo( tak mialem w AP) a nie naklejona.Ale gemeralnie nie myslalem, kupujac tego Rolka, ze bede z niego tak zadowolony. Bransoleta i regulacja za***ista. Dokladnosc chodu 1sek na tydzien! Wykonczenie miod malina.ja bym nie ryzykowal, ani wymiany na wlasna reke szkla na takie bez lupy, ani tym bardziej usuwania lupy ze szkla. gdybym juz bardzo chcial miec rolka diver'a z data i bez lupy, to zamiast na SUB-a z data i lupa nastawialbym sie od razu na nabycie jakiegos Sea Dweller'a (chociazby edycji tej przed SDDS), to rozwiazaloby dla mnie wszelkie problemy zwiazane z diver'em rolka z data i bez lupy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek79 1664 #37510 Napisano 9 Listopada 2012 Deep Sea sa duze i grube a Sub ma idealny jak na moj rachityczny nadgarstek rozmiar. Konczmy ten OT bo nas moderator pogoni :-)Tak czy siak wbrew moim wczesniejszym uprzedzeniom do marki musze stwierdzic ze Rolki to swietne zegary. Trzeba tylko sie wzniesc ponad postrzeganie marki przez ogol i bedzie dobrze ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
@rtur 9 #37511 Napisano 9 Listopada 2012 Sprawa lupki zajęła wszystkich i odskoczyliśmy od tamatu. Wg mnie lupka jest OK. Ale słyszałem o ludziach, którzy z mercedesa znaczek też "zdejmują". Każdy ma "swoje".A w temacie:Dziś SUB:Swoją drogą pora chyba na zabawę paskami- od dłuższego już czasu na jednym . Uploaded with ImageShack.us 0 @rtur Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bogdancz 7351 #37512 Napisano 9 Listopada 2012 A ja takiego Orienta sobie sprawiłem: wczoraj Pani listonoszka przyniosła, dziś od rana na pasku od Pattiniego. 0 ,,Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec? (George Carlin) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kindybal 1873 #37513 Napisano 9 Listopada 2012 0 Ball, Eterna, JeanRichard 1681, CyS, Glycine, Damasko, ChWard, Epos, Herbelin. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jslanina 71 #37514 Napisano 9 Listopada 2012 U mnie dzisiaj było tak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #37515 Napisano 9 Listopada 2012 (edytowane) Sprawa lupki zajęła wszystkich i odskoczyliśmy od tamatu. Wg mnie lupka jest OK. Ale słyszałem o ludziach, którzy z mercedesa znaczek też "zdejmują". Każdy ma "swoje".A w temacie:Dziś SUB:Swoją drogą pora chyba na zabawę paskami- od dłuższego już czasu na jednym . Uploaded with ImageShack.us Niektórzy zdejmują znaczki z Mercedesa niektórzy znaczek odważnie przyczepiają I dzisiejszy zegarek. Edytowane 9 Listopada 2012 przez pawelb29 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TIK TAK 1201 #37516 Napisano 9 Listopada 2012 0 Jak go nie lubić! ................................................................. "Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau ................................................................. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #37517 Napisano 9 Listopada 2012 Paweł, Ty i Omega -> niemożliwe 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 602 #37518 Napisano 9 Listopada 2012 Przecież omega też zegarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reXio 5 #37519 Napisano 9 Listopada 2012 Kindybal -> w koncu ktos wrzucił TW STEEL - ladny zegarek, podoba mi sie. Gdzie kupowales? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #37520 Napisano 9 Listopada 2012 Najstarszy... 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tytan 0 #37521 Napisano 9 Listopada 2012 @primabaleron - pięknie świeci ta doxa. Gratulacje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TIK TAK 1201 #37522 Napisano 10 Listopada 2012 Paweł, Ty i Omega -> niemożliwe Tania była to wziąłem 0 Jak go nie lubić! ................................................................. "Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau ................................................................. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 601 #37523 Napisano 10 Listopada 2012 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kindybal 1873 #37524 Napisano 10 Listopada 2012 Kindybal -> w koncu ktos wrzucił TW STEEL - ladny zegarek, podoba mi sie. Gdzie kupowales?W Amazonie . 0 Ball, Eterna, JeanRichard 1681, CyS, Glycine, Damasko, ChWard, Epos, Herbelin. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartek.siwiec 9 #37525 Napisano 10 Listopada 2012 0 Pozdrawiam,Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach