Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

19 godzin temu, artme napisał(-a):

Taka sytuacja 😁

Siedzac w restauracji, gosc mial na reku znany mi zegarek/model, tylko cos z odleglosci bransa mi sie nie zgadzala 🤔 i tak mnie to meczylo, ze musialem sie zapytac co ma i... ??? Pogadalismy, dal przymierzyc i przez 3 lata nie narzeka 😊 Powiem tak - nie ma sie do czego doczepic jak na 600 zl 🤪

😂

A tak z ciekawości, czy Twój rozmówca wiedział w ogóle czego kopię nosi na ręce?

Czy też nie miał pojęcia i po prostu taki zegarek gdzieś kupił bo mu się spodobał albo dostał w prezencie?

I jeszcze taka myśl. Wygląda na to, że lepiej nosić "RO" od Pagani Design niż jakiegoś popularnego Tissota/Certinę lub Seiko. Przynajmniej można kogoś interesującego sprowokować do wszczęcia konwersacji.

Gdyby gość nosił Longinesa, to byś go raczej nie zaczepił 😉 

Edytowane przez Perpetuum Mobile

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, Artur74 napisał(-a):

Bardzo fajny maluch, 37 mm. Spora ilość modeli może trochę namieszać w głowie i przez to też zdarzają się takie malowanki najczęściej z Pakistanu i Indii, co często widać na ebayu. Na szczęście dział vintage od seiko był chyba pierwszym, który przeczytałem w całości. Wiele przydatnych informacji, w tym skany starych katalogów Seiko, w których można sprawdzić czy dany model był produkowany. 

Jak zegarek jest z Indii, Pakistanu albo Turcji, czy nawet z Bałkanów, to omijać wielkim łukiem, gdy się nie jest ekspertem. Ja wiedzę zegarkową poszerzam od ponad 6 lat i siłą rzeczy luk mam jeszcze bardzo dużo. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Artur74 napisał(-a):

To jest bardzo ładny koniec świata, mój ulubiony 👍

Mój też,  aczkolwiek trochę zaniedbany ostatnio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi