Mirosuaw 39491 #55576 Napisano 18 Grudnia 2013 (edytowane) Sorki za foto parapetem, przy braku światła. Na żywo pomarańcz jest w świetnym odcieniu. Obok Doxy to najlepsza pomarańcz jaką widziałem w zegarku. podchodziłem do tego monstera, w nowej wersji, jak pies do jeża, teraz podoba mi się coraz bardziej No to hop. Nowy Monster rządzi Edytowane 18 Grudnia 2013 przez Mirosuaw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Heniz #55577 Napisano 18 Grudnia 2013 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5445 #55578 Napisano 18 Grudnia 2013 Ładne te delbany macie kolego. Chętnie bym taką zakupił. Gdzie szukać takich perełek? Trochę cierpliwości, pokazują się na naszym bazarku, a portale aukcyjne nasze i nie nasze dostarczają fajnych egzemplarzy, ale tak jak napisałem wcześniej, trzeba bardzo uważać, bo na jeden w pełni oryginalny egzemplarz przypada kilkanaście składaków, malowanek i "wyjątkowych" okazji , które nie mają nic wspólnego z oryginalnymi Delbanami. O zgrozo furorę cenową robią Delbany z lat sześćdziesiątych z domalowanymi lub doklejonymi elementami charakterystycznymi dla armii niemieckiej z drugiej wojny światowej. I głupi naród, bo tak tych ludzi trzeba nazwać to kupuje i to za jaką kasę . Ale by zachęcić, to należy zauważyć, że różnorodność modeli oraz niesamowita ilość tarcz pozwala bardzo fajnie budować kolekcję, nawet w bardzo wąskim przedziale czasowym ich powstawania, więc zachęcam, dla wszystkich starczy. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 39491 #55579 Napisano 18 Grudnia 2013 Nawet nie wiedziałem, że w NRD robili takie ładne zegarki. Wygląda super. Po remoncie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Heniz #55580 Napisano 18 Grudnia 2013 (edytowane) a werkami delbany się różnią, czy mechanizm wszędzie ten sam? czy koperty stalowe robili? @Mirosuaw dziękuję pytasz o konserwację czy "regenerację"? werk świetny, trochę już suchy, ale nie noszę często natomiast co do stanu koperty, tarczy itd - wszystko oryginalne, tak się uchowało Edytowane 18 Grudnia 2013 przez Heniz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5445 #55581 Napisano 18 Grudnia 2013 Różnorodność mechanizmów stosowanych w Delbanach była uzależniona nie tylko od okresu powstawania, ale również "Bóg wie od czego" . Od najbardziej popularnych Fels poprzez AS a skończywszy na Etach. Do koloru do wyboru, i to kolejna zaleta w kolekcjonowaniu tych zegarków, bo prawie nigdy nie wiadomo co można w środku spotkać. Oczywiście są charakterystyczne modele ( flagowe) które mają jeden określony model mechanizmu. Ale by nie zaśmiecać tego wątku, zapraszam do wątków o Delbanach. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #55582 Napisano 18 Grudnia 2013 podchodziłem do tego monstera, w nowej wersji, jak pies do jeża, teraz podoba mi się coraz bardziej Jak Ci się kiedyś znudzi, to wezmę go z powrotem PozdrawiamTomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2291 #55583 Napisano 18 Grudnia 2013 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
y60 2539 #55584 Napisano 18 Grudnia 2013 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1894 #55585 Napisano 18 Grudnia 2013 (edytowane) Jak Ci się kiedyś znudzi, to wezmę go z powrotem PozdrawiamTomekoki, będę pamiętał, ale jest to mało prawdopodobne, lubie go coraz bardziej, a dokładny jak chronometr.pozdrawiamignacy Edytowane 18 Grudnia 2013 przez goral_ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buczo 2360 #55586 Napisano 18 Grudnia 2013 Sporo tu ostatnio nowym Orange Monsterów. Mam pytanie, czy bardzo się różni od poprzednika kolorem? Miałem stare OM i ten pomarańcz nie do końca mi leżał... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chorwat 9560 #55587 Napisano 18 Grudnia 2013 (edytowane) Dziś pół dnia tak: dopóki się coś nie schrzaniło Edytowane 18 Grudnia 2013 przez Chorwat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dtox 30 #55588 Napisano 18 Grudnia 2013 Po warszawsku Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 5240 #55589 Napisano 18 Grudnia 2013 z wymiany.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladek22 2646 #55590 Napisano 19 Grudnia 2013 Na "dziko" dziś Kalendarze klubowe KMZiZ jeszcze są i można zamawiać!! http://zegarkiclub.pl/forum/topic/90561-kalendarz-biurkowy-na-2014-rok/page-9 0 Przemek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teston 7694 #55591 Napisano 19 Grudnia 2013 0 PozdrawiamTomeK (Teston) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darmar41 15 #55592 Napisano 19 Grudnia 2013 (edytowane) proszę o usunięcie Edytowane 19 Grudnia 2013 przez darmar41 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 39491 #55593 Napisano 19 Grudnia 2013 Sporo tu ostatnio nowym Orange Monsterów. Mam pytanie, czy bardzo się różni od poprzednika kolorem? Miałem stare OM i ten pomarańcz nie do końca mi leżał...Kolor powinien być taki sam w starych i nowych, przy czym w starych widziałem niedoróbki kolorystyczne (efekt wyblakłego koloru), ale to była wada konkretnego egzemplarza. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 946 #55594 Napisano 19 Grudnia 2013 Fotka nie z dzisiaj, ale nie mam czym pyknąć: 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #55595 Napisano 19 Grudnia 2013 John Coltrane L.E. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 733 #55596 Napisano 19 Grudnia 2013 Czarny wyszczuplaPozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KamilZlg 27 #55597 Napisano 19 Grudnia 2013 John Coltrane L.E. Najs, aczkolwiek koronka nieproporcjonalnie duża. 0 Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
antjama 24 #55598 Napisano 19 Grudnia 2013 Kolega nawiązuje do historii z ostatnich dni gdzie na warszawskich ulicach ujeżdżający bmw nie odpuścił innemu użytkownikowi jezdni i po kilkuetapowym pościgu z zajeżdżaniem drogi zbluzgał i podobno obił jegomościa na oczach siedzącego na tylnej kanapie dziecka.Pech chciał jegomość miał włączoną kamerę. To jest świetny patent na drogowych debili ...nie tylko w bmw. Po opublikowaniu filmu w necie ujeżdżający bmw uznał słusznie że nie uniknie kary i zgłosił się na policję.czy chodzi o ten przypadek warszawskich ulic?http://www.tvn24.pl/katowice,51/agresywny-kierowca-bmw-sam-zglosil-sie-na-policje,378837.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Woytec60 186 #55599 Napisano 19 Grudnia 2013 0 Pozdrawiam, WojtekDążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goTomek 17 #55600 Napisano 19 Grudnia 2013 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach