Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

Ale z rekina już bardziej ;)

Założyć rekina do divera to prawię jakby zwrócić mu wolność :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Założyć rekina do divera to prawię jakby zwrócić mu wolność :)

Rekinowi to już wszystko jedno .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Diver na skórze z założenie brzmi dziwnie ale w niektórych przypadkach wygląda dobrze...nie są to niestety współczesne Omegi. No i nie każda skóra się nada...

...........świetne połączenie.

...........podobają mi się vintage R na paskach, nato z końskiego zadu

..........dziś tak tak:

2nbwpkl.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie "Grand"?  ;)  :lol:

AT vs. PO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogło być inaczej :)

post-13089-0-54045000-1423124284_thumb.jpg

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... a ja tam jednak głosuję na divera na skórze. :) ..bo przecież głosuję na siebie ( z myślą że moje jest najmojsze ;))

.. a przy okazji taki właśnie teraz na nadgarstku:

post-55434-0-28845900-1423124703_thumb.jpg

p.s. Zdjęcie z przed miesiąca :(

Edytowane przez leoric

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich, jestem tu nowy i chciałem pokazać co dziś mam na ręku bo po kilku miesiącach poszukiwań w końcu zakupiłem to czego szukałem. Mój Seamaster dołączy do małej, rodzinnej kolekcji Omegi. Uzupełni ją kolejną linią obok de ville i constellation choć będzie "młodzieniaszkiem" i pierwszym automatem. Czekam na opinię i ile za taki zegarek warto zapłacić w tak dobrym jak mi się wydaje stanie. Pozdrawiam

post-77468-0-00293200-1423126565_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pierwszy rzut oka nie wydaję mi się aby była w stanie oryginalnym (tzn. ma odnawianą kopertę, bransoletę).Skoro już zakupiłeś, to chyba wiesz ile zapłaciłeś? A jeśli Ci się 'pomyliło' i nie wiesz czy chcesz kupić czy sprzedać, to wiedz, że tu nikt nie wycenia zegarków. Sprawdź na portalach aukcyjnych i chrono24.com i się dowiesz jakie są ceny ofertowe.

Po pierwszym poscie widze ze trzeba wazyc tu kazde slowo i nie ma zartow ;-) atmosfera odpowiedzi dosc nieprzyjemna no ale kazdy moze miec gorszy dzien.  Zapamietam na zawsze - tu nikt nie wycenia zegarkow. Wracajac jednak do tematu.. zegarek jest z 2008 roku. NIe przetrwalby w takim stanie? Jesli byl odnawiany to jest minus ? Pytam bo sie nie znam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

C990B502-F24D-4A46-91DB-288481D9CC31_zps

Tarant napisał: Albowiem w polskim piekle nie ma diabłów do pilnowania. Którykolwiek z kotła się zbytnio wynurzy zaraz jest przez rodaków z powrotem w smołę wciągany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich, jestem tu nowy i chciałem pokazać co dziś mam na ręku bo po kilku miesiącach poszukiwań w końcu zakupiłem to czego szukałem. Mój Seamaster dołączy do małej, rodzinnej kolekcji Omegi. Uzupełni ją kolejną linią obok de ville i constellation choć będzie "młodzieniaszkiem" i pierwszym automatem. Czekam na opinię i ile za taki zegarek warto zapłacić w tak dobrym jak mi się wydaje stanie. Pozdrawiam

Na wstępie pogratuluję zakupu, taka omega tylko z niebieską tarczą i bezelem jest celem moich poszukiwań.

Jak już poinformował kolega Xpovoc na tym forum nie wycenia się zegarków.

Zresztą cena używanego zegarka zależy od wielu składników: stan zegarka (wszelkie rysy, odnawianie), możliwość udokumentowania oryginalności, kompletność boxu, to wszystko ma znaczenie i może zwielokrotnić cenę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwszym poscie widze ze trzeba wazyc tu kazde slowo i nie ma zartow ;-) atmosfera odpowiedzi dosc nieprzyjemna no ale kazdy moze miec gorszy dzien.  Zapamietam na zawsze - tu nikt nie wycenia zegarkow. Wracajac jednak do tematu.. zegarek jest z 2008 roku. NIe przetrwalby w takim stanie? Jesli byl odnawiany to jest minus ? Pytam bo sie nie znam.

A nie kupiles czasem na alledrogo od ALLGROS? Bo widzialem, ze mieli taka wystawiona. Odpowiedz nie tyle nieprzyjemna co rzeczowa. Kupiles zegarek znasz wiec cene jaka zaplaciles i nie ma co teraz bawic sie w wyceny. Odnawianie samo w sobie zle nie jest (jezeli zrobione bylo fachowo, najlepiej przoprzez serwis fabryczny). Nie masz natomiast pojecia jak zegarek wygladal wczesniej, po jakich jest przejsciach itp. i to jest dla mnie zawsze minus.

Edytowane przez maze123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Regulamin jest od tego aby go przeczytać i się stosować a nie odfajkować,że się przeczytało. :)

Gdybyś go przeczytał to byś wiedział,że forum nie prowadzi wyceny-mu tu jesteśmy na to wyczuleni,a reakcja kolegi była normalna i nie niemiła jak to określiłeś.

Co do stanu to widać nie fachowe odświeżenie koperty tzn. szlify nie są w odpowiednim kierunku,ich faktura jest inna niż stosowana przez Omegę .

Edytowane przez mikolaj78

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie kupiles czasem na alledrogo od ALLGROS? Bo widzialem, ze mieli taka wystawiona. Odpowiedz nie tyle nieprzyjemna co rzeczowa. Kupiles zegarek znasz wiec cene jaka zaplaciles i nie ma co teraz bawic sie w wyceny. Odnawianie samo w sobie zle nie jest (jezeli zrobione bylo fachowo, najlepiej przoprzez serwis fabryczny). Nie masz natomiast pojecia jak zegarek wygladal wczesniej, po jakich jest przejsciach itp. i to jest dla mnie zawsze minus.

Tak kupilem od ALLGROS i przypuszczalem ze byl odnowiony. jednak inne egzemplarze ktore bralem pod uwage mialy zawsze solidnie porysowany bezel, ten byl czysty. Spotkalem sie z tym sprzedawca, ma kilka ciekawych zegarkow ktore  wisza chyba na alledrogo. Otworzyl przy mnie mechanizm, pogadalismy, wzbudzil moje zaufanie i mysle ze dobrze trafilem. Dzieki za odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak kupilem od ALLGROS i przypuszczalem ze byl odnowiony. jednak inne egzemplarze ktore bralem pod uwage mialy zawsze solidnie porysowany bezel, ten byl czysty. Spotkalem sie z tym sprzedawca, ma kilka ciekawych zegarkow ktore  wisza chyba na alledrogo. Otworzyl przy mnie mechanizm, pogadalismy, wzbudzil moje zaufanie i mysle ze dobrze trafilem. Dzieki za odpowiedz

Zegarek jest OK. Sprzedawca solidny. Cena z tego co pamietam byla adekwatna takze tylko cieszyc sie nowym nabytkiem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ba167bf610cce8b0824ba44d150dacb4.jpg

Nowy nabytek od Kolegi Mateusza:)

Serdeczności

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi