PiterM 760 #1251 Napisano 5 Czerwca 2006 No wreszcie man! Piękna sztuka! Trzeba koniecznie zrobić Polish Paneristi GTG jak najszybciej!!! 0 Panerai... so much more than just a watch. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 3 #1252 Napisano 5 Czerwca 2006 Sie tych Panerajów narobiło :shock: Gratulacje, piękny jest 0 Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RadG 2 #1253 Napisano 5 Czerwca 2006 Gratulacje sweterka Aaaa, tam chyba był na zdjęciu jeszcze jakiś zegarek :wink: :wink: 0 Radek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lob 0 #1254 Napisano 5 Czerwca 2006 Dziękuję za gratulacje. A teraz napiszcie jak to często trzeba nakręcać ( ostatni nakręcany miałem 40 lat temu), co zrobić aby o tym nie zapomnieć. PS. Wersja dla Żony( na razie nie zauważyła , mimo że się nie kryję) : Zamieniłem Breitlinga na Panerai'a , kiedyś się przyznam . Gdy pokazałem kiedyś na zdjęciu powiedziała : Ładny , bo prosty- w razie czego jej to przypomnę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 3 #1255 Napisano 5 Czerwca 2006 Nakręcaj raz dziennie o stałej porze (np rano po obudzeniu). Wejdzie Ci w krew, to nie będziesz zapominał 0 Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość panikuj #1256 Napisano 5 Czerwca 2006 wspaniały zegarek :shock: co do nakręcania - to fajny rytuał, takie pozytywne "misterium" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek 3 #1257 Napisano 5 Czerwca 2006 Nakręcaj raz dziennie o stałej porze (np rano po obudzeniu). Trochę ruchu rano nie zaszkodzi :wink: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lob 0 #1258 Napisano 5 Czerwca 2006 Ha, ha ! Mądrale , wiecie jak wygląda żywot człeka pracującego w czterobrygadówce. To wam napiszę: 1- pierwsza zmiana 2- druga 3- trzecia z- wolny dzień ( tzw. zetka)Dla uproszczenia zacznijmy robotę w czwartek na zm .1 -szej. Cykl jest taki: 1(czwartek),1,1,1,1( to dziś),2,2,z,z,2,2,2,3,3,3,3,z,z,z,1,1,2,2,3,3,3 ,z,z i zaczynamy od 1 i tak wkółko. Tzn. że np. w Wigilię 2006 będe mial 2-zm. :cry: Hurra ,wiem będe nastawiał budzik , że pora nakręcać . Ukłony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24428 #1259 Napisano 5 Czerwca 2006 Dzisiaj mam na ręku coś na co polowałem od dawna. Chciałem trafić w niezłym stanie i trafiłem.Jedynymi minusami są delikatne wyszczerbienia w otworach na dekiel oraz ramkę szkła.Tarcza ma parę rysek ale zegarek z bliska (na zdjęciach tego nie widać) wygląda prawie jak nowy:Więcej fot TU 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rip 863 #1260 Napisano 5 Czerwca 2006 Bardzo ladny i elegancki. I na nowym Hirshu. Super! 0 wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24428 #1261 Napisano 5 Czerwca 2006 Mimo niewielkiej acz standardowej średnicy jak na lata 60, dobrze leży na nadgarstku i nie wygląda na mały 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 3 #1262 Napisano 5 Czerwca 2006 Bardzo fajny Poljocik i w świetnym stanie 0 Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kkwpk 1273 #1263 Napisano 5 Czerwca 2006 Jest świetny. Sam mam słabość do Poljota de lux. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24428 #1264 Napisano 5 Czerwca 2006 Ale to właśnie nie jest de lux - których de facto jest bardzo dużo :twisted: 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kkwpk 1273 #1265 Napisano 5 Czerwca 2006 Nie? :shock: Wygląda jak de lux. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomasz Sitkowski 7 #1266 Napisano 5 Czerwca 2006 Cześć eye_lip ciekawy Twój zegarek. Wydaje się, że mam podobny, który dostałem na I Komunię, było to w roku 1959. Ciekawe z którego roku jest Twój model. Mój ma podobną tarczę, ale ma podwójne indeksy na 12, 3, 6, 9 godzinie i ma 17 kamieni. Mam go od tej pory, choć dawno go nie używam. Myślałem nawet o tym aby go oddać do przeglądu, ale nie wiem czy warto. Myślę, że czes tewgo zegarka już się skończył, teraz noszę modele szwajcarskie. Tamten jest trochę świadectwem zniewolenia i niemożności zakupu zegarków szwajcarskich z różnych względów wynikających z spraw ustrojowych dawnego PRL.Pozdrowienia, Tomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damiano 1 #1267 Napisano 5 Czerwca 2006 Wiem, ze to wstyd wyjezdzac tutaj z kwarcem, ale to jeden z dwoch zegarkow jakie posiadam i chcialem wam go pokazac :oops: sluzy mi wiernie i niezawodnie od 4 lat, wiec mam dobre zdanie o firmie Timex 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #1268 Napisano 5 Czerwca 2006 doprawdy, drażni mnie ta kwarcofobia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrov@ #1269 Napisano 5 Czerwca 2006 Wolę mechaniki,ale żaden to wstyd kwarca wkleić a Timeksik fajny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RadG 2 #1270 Napisano 5 Czerwca 2006 Też wkleiłem parę stron wstecz starego, dobrego Timexa kwarca, ktorego nikomu nie oddam i wcale mi z tego powodu nie wstyd :twisted: Poza tym podejrzewam, że 99 % forumowiczów mimo preferowania mechaników posiada w swojej kolekcji jakiegoś kwarca (włącznie ze mną - sztuk 4) :wink: 0 Radek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tessio #1271 Napisano 5 Czerwca 2006 Jestem w tym jednym procencie szczęsciarzy :wink: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RadG 2 #1272 Napisano 5 Czerwca 2006 Ekstremista :wink: 0 Radek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kkwpk 1273 #1273 Napisano 6 Czerwca 2006 Ja również nie posiadam kwarca. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #1274 Napisano 6 Czerwca 2006 no to ja się nie zapisuje do klubu :,,mechanicznych kółeczek zębatych'' :twisted: :twisted: :twisted: podpisano:szczęśliwy posiadacz KWARCA 8) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ray174 1 #1275 Napisano 6 Czerwca 2006 Mam 4 kwarce i 2 mechaniki. 8) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach