Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, ocenia sie ze sprzedano 33 mln sztuk i to do września wiec na koniec roku będzie ze 40 mln.

Znalazłem dane które pokazują ze Rolex produkuje około miliona rocznie (wiem dlaczego nie mam rolexa :-), a bliski mi Panerai 70000, na szczycie szwajcarów jest Tissot z 2 mln rocznie - Apple planuje sprzedaż 20 mln w 2018!

Sent from my iPhone using Tapatalk

ilość sprzedaży nie przekłada się wprost proporcjonalnie na popularność i rozpoznawalność - bo liczy się też się utrwalenie w świadomości ogółu ludzi których  nawet na zapięcie do rolexa nie będzie stać , a mimo to znają i wiedzą o czym mowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

@dodge66, bardzo fajna fota, ale nie wiem czy jestem przekonany do tej ceramiczno-szfirowej koncepcji vintage :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ilość sprzedaży nie przekłada się wprost proporcjonalnie na popularność i rozpoznawalność - bo liczy się też się utrwalenie w świadomości ogółu ludzi których nawet na zapięcie do rolexa nie będzie stać , a mimo to znają i wiedzą o czym mowa.

Cóż nie można chyba marce Apple odmówić braku rozpoznawalności i popularności? Myśle ze jest nawet większa niż Rolexa :-), a w kwestii zegarków prawdziwych i z dusza, zaczynam szukać właśnie mniej rozpoznawalnych i mniej popularnych okazów. Może nawet w końcu kupię jakieś Rolexa z dusza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż nie można chyba marce Apple odmówić braku rozpoznawalności i popularności? Myśle ze jest nawet większa niż Rolexa :-), a w kwestii zegarków prawdziwych i z dusza, zaczynam szukać właśnie mniej rozpoznawalnych i mniej popularnych okazów. Może nawet w końcu kupię jakieś Rolexa z dusza?

Apple jest popularne wśród telefonów a nie zegarków na tym polu jest jak rolex wśród zegarków

Edytowane przez rafio77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od paru dni niezmiennie6b39cd1620f4f62183db1c78939b16eb.jpg

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uszanowanie! Cóż za spotkanie ;)post-97650-1511532828,2054_thumb.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj był taki

Fajny! Ale chyba spory rozmiar? Logo u góry takie jak w radzieckiej Czajce. Mają coś wspólnego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Popołudniowa zmiana...

post-34987-0-42208100-1511535423_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny! Ale chyba spory rozmiar? Logo u góry takie jak w radzieckiej Czajce. Mają coś wspólnego?

Nie mają nic wspólnego  :)  Logo w tym modelu jest na godzinie 7 (tak nietypowo). D freemont to mała szwajcarska marka w Stanach, która robi niewielkie limitacje http://www.dfreemontwatches.com/ Jest to historyczny model na cześć samolotu Citabria.

Zegarki są ręcznie składane przez Davida, każdy jest numerowany. Wszystkie z modeli spełniają tzw. Fleuier standard ( 0 do + 5 sek na dobę ), a dokładność tego certyfikatu jest dużo większa niż modeli z COSC (-4 do +6 sek na dobę). Przed wysyłką David dokładnie sprawdza każdy zegarek i dostajesz wydruk z chronokompaktora z wielu pozycji wraz z odchyłkami chodu. Szczerze polecam tę małą manufkaturę, bo to zupełnie inny standard niż większość Szwajcarów, które są na rynku. Kontakt mailowy z Barbarą też jest doskonały :)

Rozmiar tego modelu to 40 mm, wysokość wersji automatycznej to 9mm, a mechanicznej to zaledwie 7mm. Lug to lug - 45 mm. To świetny zegar w ludzkim rozmiarze z lekkim vintage feel. Bezel w tym modelu jest przepiękny, a wysokie mosiężne indeksy tylko dodają uroku  :wub:  To jeden z moich ulubionych zegarków. Dodaję jeszcze dwa swoje zdjęcia:

d18ff8dc7a9e7f8d9e7532e119289a12.jpg

e3d56d778244348e57078b0911f5d5ab.jpg

Edytowane przez Fiere

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi