suqub 94 #3751 Napisano 13 Lutego 2018 Koledzy. Potrzebuję Waszej rady. Co chwilę strzelaly mi teleskopy w Ray. Do tego zegarmistrz wymieniając wystawiał słabej jakości i maskownice zakładał w taki sposób, że odstawaly. Postanowiłem samemu zmienić teleskop. Wszystko pięknie, ale nie mogę teraz docisnac maskownicy w taki sposób aby dobrze przylegala. Prztrzymuje palcem od strony bezela i dociskam skrzydełko od spodu. Jak mocno docisne to blaszką się nie dociska, tylko odpycha palec od strony bezela. Nie chcę użyć zbyt dużej siły aby nie porysowac. Macie jakieś sposoby jak sobie z tym poradzić? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #3752 Napisano 13 Lutego 2018 keysersoze, co robić. Jak coś zwyczajnie „nie pyknie”, to i najbardziej racjonalne argumenty nie pomogą. suqub, próbowałeś urabiać na sucho i dopiero potem przykładać do zegarka na próbę? A jak nie to jakieś małe końbinerki przez materiał może. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16041 #3753 Napisano 13 Lutego 2018 Super pasek, zdradź proszę źródło Podoba mi się takie połączenie, szczególnie z niebieskimi wskazówkami 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suqub 94 #3754 Napisano 13 Lutego 2018 @brz nie próbowałem. Założyłem, że jak od razu dopasuje to potem z bransoleta nie wejdzie. Może i dobry pomysł. Najwyżej lekko podegne i wciśnę. Dzięki za podpowiedź. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18743 #3755 Napisano 13 Lutego 2018 Super pasek, zdradź proszę źródło Podoba mi się takie połączenie, szczególnie z niebieskimi wskazówkami Dzięki. Też uważam, że połączenie brązowego paska z białą tarczą i niebieskimi wskazówkami to jest to. Pasek jest z nowości na chepestnatostraps, ale za 20$ średnio polecam. Ja go dostałem w zastępstwie połowę tańszego i taka cena jest ok 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzsmi11 0 #3756 Napisano 13 Lutego 2018 Dołączam oficjalnie to grona posiadaczy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #3757 Napisano 13 Lutego 2018 Dołączam oficjalnie to grona posiadaczy Kurcze, gdyby tylko robili go w jakichś 38 mm... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzsmi11 0 #3758 Napisano 13 Lutego 2018 Byłoby dużo lepiej, szczególnie dla osób z wąskimi nadgarstkami takimi jak moje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lipszu 0 #3759 Napisano 14 Lutego 2018 Mój pierwszy automat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12882 #3760 Napisano 14 Lutego 2018 Dobry wybór, gratulacje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ekarlik 0 #3761 Napisano 14 Lutego 2018 Dobry wieczór. To i ja się pochwalę. Orient Automatic ER2A002F 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #3762 Napisano 15 Lutego 2018 Panowie, mam zagadkę. Bransoleta w Rayu w mocno irytujący sposób mi popiskuje (np. na ogniwie przy teleskopie). Można to przesmarować czymś w stylu oleju do maszyn do szycia czy smaru teflonowego? Czy lepiej poczekać aż się samo dotrze i nie ruszać bo będzie zbierać syf? Robiliście coś takiego kiedyś? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11624 #3763 Napisano 15 Lutego 2018 Panowie, mam zagadkę. Bransoleta w Rayu w mocno irytujący sposób mi popiskuje (np. na ogniwie przy teleskopie). Można to przesmarować czymś w stylu oleju do maszyn do szycia czy smaru teflonowego? Czy lepiej poczekać aż się samo dotrze i nie ruszać bo będzie zbierać syf? Robiliście coś takiego kiedyś?Standard, umyj w wodzie z płynem do naczyń i powinno pomóc. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #3764 Napisano 15 Lutego 2018 Na to bym nie wpadł. Zaraz spróbuję, dzięki! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stary_p 3 #3765 Napisano 15 Lutego 2018 (edytowane) Człowiek się uczy przez całe życie Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Edytowane 15 Lutego 2018 przez stary_p 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vissan 28 #3766 Napisano 15 Lutego 2018 (edytowane) Koledzy. Potrzebuję Waszej rady. Co chwilę strzelaly mi teleskopy w Ray. Do tego zegarmistrz wymieniając wystawiał słabej jakości i maskownice zakładał w taki sposób, że odstawaly. Postanowiłem samemu zmienić teleskop. Wszystko pięknie, ale nie mogę teraz docisnac maskownicy w taki sposób aby dobrze przylegala. Prztrzymuje palcem od strony bezela i dociskam skrzydełko od spodu. Jak mocno docisne to blaszką się nie dociska, tylko odpycha palec od strony bezela. Nie chcę użyć zbyt dużej siły aby nie porysowac. Macie jakieś sposoby jak sobie z tym poradzić? Troszkę odkopię, miałem ten sam problem i tak jak któryś z kolegów sugerował, najlepiej dogiąć na zdjętej bransolecie. Ja po prostu delikatnie ugiąłem uszy maskownicy w palcach i przylega elegancko. Zwracaj też uwagę czy na pewno teleskopy wskoczyły Ci w otwory. Edytowane 15 Lutego 2018 przez Vissan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
keysersoze 1 #3767 Napisano 16 Lutego 2018 Melduję się . I od razu pytanie do posiadaczy Raya 2. Czy koronka dokręca się do końca czy jest minimalna przerwa między bezelem, a koronką? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #3768 Napisano 16 Lutego 2018 Gdzieś czytałem, żeby nie cisnąć tej koronki na siłę za wszelką cenę. Jak będzie opór, znaczy – dokręcona. Po wczorajszym myciu w wodzie z płynem (zadziałało!) nic się nie wlało, więc wnioskuję, że rzeczywiście tak jest. W moim Rayu rzeczywiście jest odstęp między kopertą a koronką. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
worientom 395 #3769 Napisano 16 Lutego 2018 (edytowane) Na to bym nie wpadł. Zaraz spróbuję, dzięki! Tylko nie zamocz zegarka Co do koronki, to w ray mk I nie odstaje. Byc może w mk II dali dłuższy tubus, czy jak to się tam nazywa. To i ja mam pytanie: czy w mk II po odkręceniu i odciągnięciu koronki, wałek jest tak samo "gnący się" jak w mk I? Edytowane 16 Lutego 2018 przez worientom 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
telemahos 48 #3770 Napisano 16 Lutego 2018 (edytowane) Ray 2 - u mnie też troszeczkę koronka odstaje ale nie przeszkadza to, tylko na początku zastanawiałem się czy czasem jej nie dokręciłem. Jeśli chodzi o chybotliwość to jest o wiele lepiej niż w pierwszym Ray. Tutaj jest to zrobione lepiej i daje wrażenie solidności. Sent from my SM-G935F using Tapatalk Edytowane 16 Lutego 2018 przez telemahos 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #3771 Napisano 18 Lutego 2018 Mógłby być ciut mniejszy, ale i tak go lubię. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #3772 Napisano 18 Lutego 2018 (edytowane) Superaśny.Kiedy go sprzedajesz? Edytowane 18 Lutego 2018 przez Sol 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #3773 Napisano 18 Lutego 2018 Nie sprzedam. Dokupię MM300 do kompletu za jakiś czas. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
worms1976 5 #3774 Napisano 18 Lutego 2018 Przytulił bym, haki to jest model? Wysłane z mojego LON-L29 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16041 #3775 Napisano 18 Lutego 2018 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach