Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
GORKY8

Orienty forumowiczów

Rekomendowane odpowiedzi

Że leży w foliach i go nie ruszasz? Ja tak nie potrafię ;)

Czeka w kolejce ;)

Jest duża konkurencja :)

Zegarki nie mają duszy... one ją kradną

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgłaszam się jako nowy użytkownik Orienta Crystal OS4690C39I

DSCF6012k

DSCF6011k

J.G

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maritimeeng

Mini kolekcja mojej żony :-)

post-105307-0-23783600-1539430069_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie. Planuje zakupić Orienta Ray 2 i tutaj nasuwa się pytanie czym różni się od tej wersji z dodatkową koronką? Co do samego zegarka bardzo mi się podoba jednak mam na oku również Orient Curator - 50 m water resist bardzo ładny Design, szafir i tak jakby waham się pomiędzy nimi dwoma. Może ktoś pomoże rozwiać wątpliwości? Zaznaczam również ze to mój drugi automat (pierwszy seiko snk805) tak więc niższa półka a tego orienta traktuje po prostu bardziej poważnie bo to jednak zegarek w kwocie +/- 1000 pln. Dlatego pytam Was - osoby, które zapewne posiadają już kilka modeli tej marki. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-97650-1541071130,8886_thumb.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6dd8e056427793e332c2a0a89ca1c2b0.jpg

:-)

Teraz zauważyłem ze 2 już u mnie ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez przemo2xx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie. Planuje zakupić Orienta Ray 2 i tutaj nasuwa się pytanie czym różni się od tej wersji z dodatkową koronką?

Różnice chyba takie same, jak między Mako i Mako 2. Przede wszystkim dwójka różni się od jedynki brakiem przycisku do zmiany daty oraz innym mechanizmem, wyposażonym w stopsekundę i dokręcanie. Jako, że nie widziałem na żywo obu na raz, mogę jedynie napisać, że gdzieś czytałem, że wersja 2 ma ładniejszą tarczę. Osobiście z wyglądu bardziej podoba mi się wersja pierwsza z wystającym dodatkowym przyciskiem ;)

Co do ceny, to tutaj https://www.creationwatches.com/products/orient-watches-252/orient-ray-ii-automatic-200m-faa02005d9-mens-watch-10620.html masz znacznie taniej niż 1k. Zdarzają się często promocje z 8 bądź 10% rabatem, więc jak nie zależy Ci na czasie, to za niecałe 650 PLN można go kupić już wraz z opłatami celno-skarbowymi (a zawsze może Ci się jeszcze poszczęścić ;) ). Tylko poproś ich w razie zamówienia, żeby Ci na rachunku chociaż 1 euro za przesyłkę doliczyli, bo inaczej UC potrafi policzyć podatek VAT od 100 euro za przesyłkę (wszystko opisane w wątku o creationwatches).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@clusca niestety w grę wchodza tylko polskie sklepy ze względu na gwarancje. Podobno Orienty są bez awaryjne ale różnie bywa wolę mieć pewność i spokojnie spac. Co do samego zegarka zapewne jest to bardzo dobry sikor jednak nadal waham się pomiędzy Ray'em a Orientem Curator najchętniej za kupiłbym dwa jednak póki co budżet nie pozwala. Który zdaje się być lepszym wyborem? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjechał dziś, to dorzucę

QUoiKpEh.jpg

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Upolowany na bazarku WUS.

Dlugo szukalem bialego 300m.

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ciekawe te zegarki, wszystkie wariaty kolorystyczne, znikły z amerykańskiej strony Orienta. Szykuje się coś nowego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi