Waldeusz 563 #10601 Napisano 31 Marca 2018 Ano ... jakoś tak łatwiej i przyjemniej zostać fanem Seiko... niż Rolka, IWC, Omegi czy innych zacnych manufaktur - kolekcja rośnie ... 5-teczka bardzo sympatyczna A wszystkim kolegom życzę wspaniałych Świąt Wielkiej Nocy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12840 #10602 Napisano 31 Marca 2018 A właśnie, zdrowych, radosnych Świąt, Koledzy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gienek_mkb 885 #10603 Napisano 31 Marca 2018 Ojj dużo łatwiej Przez moje ręce przwinęły się na prawdę różne zegarki i przyznam, że nie widzę aż takiego przeskoku jakościowego w porównianiu do niektórych Szwajcarów, a może po prostu nie patrzę dokładnie na szlify wcięcia, wycięcia, nie patrzę na mega idealną dokładność chodu. Często są to drobne szczegóły, a za takie szczegóły nie chce mi się dopłacać 2-3 krotności wartości Seiko. Jedyne czego mi trochę brakuje to szybkobijącego mechanizmu (fetysz płynącej sekundy), i tak w tym roku Seiko do serii presage włożyło takowy, ale cena.. ZDROWYCH, SPOKOJNYCH ŚWIĄT WSZYSTKIM WAM ŻYCZĘ!!! 0 Mateusz https://www.instagram.com/gienek_mkb/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11576 #10604 Napisano 31 Marca 2018 Kilka lat temu też do mnie nie gadał, ale na szczęście ewoluowałem Rozmiar ręki nie uległ zmianie i mogę nosić. Rafał postarzałeś się po prostu, a nie ewoluowałeś Przez ten żółty refleks na środkowych ogniwach na początku pomyślałem, że to właśnie bicolor. Też tak mi się wydawało na początku i myślę, że bransa bicolor pasowałaby idealnie. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41690 #10605 Napisano 31 Marca 2018 Wesołych Świąt dla Was i Waszych rodzin. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mati_rybnik 14 #10606 Napisano 31 Marca 2018 Ostatnie i już nie spamuje. Myślicie że pasek ayrton z hirsha performance z czarna klamrą i pomarańczowym środkiem będzie pasowal? W zowiku jest pasek 22mm? Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #10607 Napisano 31 Marca 2018 Szerokość paska w żółwiu to 22 mm... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mieczus 22 #10608 Napisano 31 Marca 2018 Chyba stałem się fanem Seiko Napisz proszę co to za ref zegarków 2, 3 i 4 są świetne - chciałbym o nich coś więcej poczytać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gienek_mkb 885 #10609 Napisano 31 Marca 2018 2: SEIKO PRESAGE SSA303J13. Seiko SRP703K1 4. SEIKO SPC087P1 Możesz obejrzeć moje filmiki jak masz ochotę 0 Mateusz https://www.instagram.com/gienek_mkb/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fiere 143 #10610 Napisano 31 Marca 2018 Ojj dużo łatwiej Przez moje ręce przwinęły się na prawdę różne zegarki i przyznam, że nie widzę aż takiego przeskoku jakościowego w porównianiu do niektórych Szwajcarów, a może po prostu nie patrzę dokładnie na szlify wcięcia, wycięcia, nie patrzę na mega idealną dokładność chodu. Często są to drobne szczegóły, a za takie szczegóły nie chce mi się dopłacać 2-3 krotności wartości Seiko. Jedyne czego mi trochę brakuje to szybkobijącego mechanizmu (fetysz płynącej sekundy), i tak w tym roku Seiko do serii presage włożyło takowy, ale cena.. ZDROWYCH, SPOKOJNYCH ŚWIĄT WSZYSTKIM WAM ŻYCZĘ!!! W presage masz mechanizmy 6R21 i 6R27. Oba biją z częstotliwością 4 Hz tj. 28 800 vph. Żeby nie było off topu to mój SARW: Bardzo się polubiliśmy. Dużo bardziej niż z dawnym SDGMem. Wesołych Świąt! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gienek_mkb 885 #10611 Napisano 31 Marca 2018 W presage masz mechanizmy 6R21 i 6R27. Oba biją z częstotliwością 4 Hz tj. 28 800 vph. Żeby nie było off topu to mój SARW: Bardzo się polubiliśmy. Dużo bardziej niż z dawnym SDGMem. Wesołych Świąt! Faktycznie mój błąd, masz rację Teraz mi się przypomniało, że kilka dobrych miesięcy temu widziałem SARWa z szybkopłynącą sekundą. 0 Mateusz https://www.instagram.com/gienek_mkb/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldeusz 563 #10612 Napisano 31 Marca 2018 Faktycznie mój błąd, masz rację Teraz mi się przypomniało, że kilka dobrych miesięcy temu widziałem SARWa z szybkopłynącą sekundą. Tyż mam werk 6R27 z 4Hz taktowaniem- ale płynącą sekundę to oglądam w niezbyt kosztownym budziku kwarcowym od żony Naprawdę płynie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Meches 439 #10613 Napisano 1 Kwietnia 2018 Wesołych koledzy @gienek_mkb dobrze mieć takiego fotografa w naszym gronie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #10614 Napisano 1 Kwietnia 2018 Wesołych Świąt Synek dziś też założył swoje Seiko Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gienek_mkb 885 #10615 Napisano 1 Kwietnia 2018 Wesołych koledzy @gienek_mkb dobrze mieć takiego fotografa w naszym gronie Dziękuję bardzo Cieszy mnie to, że komuś moje fotki się podobają, choć fotografem to bym się nie nazwał. Od 4 miesięcy mam "lustrzankę" , kupiłem kilka manualnych starych obiektywów i tak sobie pstrykam 0 Mateusz https://www.instagram.com/gienek_mkb/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tritium.hands 113 #10616 Napisano 1 Kwietnia 2018 Wesołych Świąt Synek dziś też założył swoje Seiko Chłopak ma dobry gust! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #10617 Napisano 1 Kwietnia 2018 Chłopak ma dobry gust!Dzięki , ale tata mu troszkę pomaga ech czasy się zmieniają za młodu o takich zegarkach można było sobie pomarzyć Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dopeman 179 #10618 Napisano 2 Kwietnia 2018 Dziękuję bardzo Cieszy mnie to, że komuś moje fotki się podobają, choć fotografem to bym się nie nazwał. Od 4 miesięcy mam "lustrzankę" , kupiłem kilka manualnych starych obiektywów i tak sobie pstrykam W wypadku manualnych szkiełek bardzo dobrze że obecni modele chodzą ale się nie ruszają 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #10619 Napisano 2 Kwietnia 2018 Jeszcze świętuje 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4386 #10620 Napisano 2 Kwietnia 2018 To ja wrzucę wczorajszą fotkę , ale dzisiaj na ręku ten sam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość raphael1215 #10621 Napisano 2 Kwietnia 2018 Sumo w trakcie testu rezerwy chodu. Właśnie minęły 54 godziny i dalej cyka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czwarty Ząb 490 #10622 Napisano 2 Kwietnia 2018 Macmac jaki to model? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
violon05 7 #10623 Napisano 2 Kwietnia 2018 6138-8020 pieeeeekny!!!! Envoyé de mon SM-G900F en utilisant Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4386 #10624 Napisano 3 Kwietnia 2018 6138-8020 pieeeeekny!!!! Envoyé de mon SM-G900F en utilisant Tapatalk Tak na 100% to 6138-8021 i fakt, że urodziwy jest 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16040 #10625 Napisano 3 Kwietnia 2018 Podoba mi się taki zestaw, daj znać jakby Ci się znudził SKX zawsze na czasie 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach