Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

Klub Miłośników Zegarków SEIKO

Rekomendowane odpowiedzi

Myślałem, że może jeden tuńczyk Ci zbywa  ;) , widocznie na swojego muszę jeszcze poczekać  :angry:

W "starej" wersji coraz cięższy do zdobycia i na zatoce ceny osiągają abstrakcyjny poziom. :(

Co oczywiście cieszy mnie niezmiernie. :D

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W "starej" wersji coraz cięższy do zdobycia i na zatoce ceny osiągają abstrakcyjny poziom. :(

Co oczywiście cieszy mnie niezmiernie. :D

No to foch, kupię sobie na pocieszenie padi'ego  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Którego Padiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Którego Padiego

żółwika srpa21, a na tuńczyka poczekam, kiedyś ktoś zapewne zechce rozstać się ze swoim , był na sprzedaż sbbn017 ale chwilowo niedostępny....poczekam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I drugie pytanie, SNZF17K1 - posiada ktoś? Też się zastanawiam czy warto, czy nie lepiej dopłacić do SKXa..

To zależy, który bardziej się spodoba na nadgarstku.

Mam snzf17k1 długi czas, dokupiłem skx07k1. Rezultat taki, snkf często wpada na nadgarstek jako toolwatch od brudnej roboty, skx lezy w pudełku, co jakiś czas tylko zakładany na trochę przy biurkowej robocie w celu rozruszania.

post-70734-0-02793400-1483482984_thumb.jpg

post-70734-0-10065500-1483482986_thumb.jpg

post-70734-0-43747900-1483482988_thumb.jpg

Soda66

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co mi nie pasuje - prospex. Namieszali z nim i tyle. Najpierw wrzucili wszystko do jednego wora ładując wszędzie "X" a tutaj nagle wychodzi, że są "gorsze" i "lepsze" prospexy. Po co sobie utrudniać życie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Istvan - kto jest autorem tego diagramu - Seiko ? Bo tak wkleiłeś z d*py bez żadnego opisu i źródła a coś mi się mocno wydaje (zgodnie z pomarańczowymi wstawkami), że to radosna twórczość z nudów jednego z userów forum w Singapurze ...

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Premier na równi z 5 ?:P Słaby żart :P tak samo jak velatura na równi z astronem :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja ostatnio w TT oglądałem jednego premiera ale był w kwarcu więc w sumie nawet niżej niż "5"  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Premier na równi z 5 ? :P Słaby żart :P tak samo jak velatura na równi z astronem :P

Akurat jakością wykonania Velatura niczym nie odbiega od Astrona, który moim zdaniem jest średniej jakości. Miałem w sklepie dwie sztuki i za taką kasę śmiech na sali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam w sklepie modele z linii velatura i astron i uważam że między nimi jest przepaść w wykonaniu. Nie mówię o cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@pharmacon & @Soda dzięki za porównanie, niestety co do snzf17k, Jash łaskawie zwrócił mi uwagę na zbyt mała koronkę w stosunku do reszty i czar prysł, swoją droga faktycznie duży ten zegarek a ja mam raczej mały nadgarstek. 

Będę tu jeszcze zgłębiał temat. 

Edytowane przez ilear

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Mam pytanie bo nie mogę znaleźć, jaki typ mechanizmu jest w Seiko SNZH53K1?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Mam pytanie bo nie mogę znaleźć, jaki typ mechanizmu jest w Seiko SNZH53K1?

Prawdopodobnie 7S36B

Edit: pawelb29

Upewnił w przekonaniu :)

Edytowane przez rinkazki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kto zmienił nazwę tematu ? Kiepsko to brzmi - było "Seiko" i wszystko w temacie !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kto zmienił nazwę tematu ? Kiepsko to brzmi - było "Seiko" i wszystko w temacie !

Albo zakładający temat albo Modzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja. Przepraszam :)

Wynika to z ujednolicenia nazw głównych tematów. Tak, żeby łatwo było zidentyfikować tematy poświęcone danej marce :)

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jestem za, parę razy już pamiętam, jak ktoś, zregóły nowy, zakładał temat o tytule seiko i mi się potem mieszały, chociaż usunął bym zegarki, klub miłośników Seiko brzmi mi bardziej zgrabnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miał być czarny SRP777 ale w moim mieście pojawiła się oferta z PADI i nie mogłem się oprzeć pokusie :P

94fd180671c6ce09gen.jpg

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi