Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krystian

Piłka nożna, football, soccer czy jak kto zwał

Rekomendowane odpowiedzi

co ten mój ziomal wyprawia :D

aż butelke Glenmorangie otworzę , a co :lol:

Edytowane przez Drake

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem spokojny przed rewanżem i powtórze to, co wałkuje przez ostatnie miesiące - BVB NA MISZCZA !!! :D :D:D

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieprawdopodobne, niesamowite.

Liczyłem na niemieckie zespoły ale wyniki mnie zaskakują. Rozmiarami i łatwością rozbicia dwóch najlepszych drużyn ligi uznawanej przez wielu za najlepszą na świecie.

Będę trzymał kciuki w rewanżach(zwłaszcza za BVB bo Real jest w stanie wygrać z każdym 3-0 u siebie, za Monachium też ;) a co... ).

Oby w finale LM nie było kolejnego el sratiko a powtórka finału Pokala z ostatniego sezonu.

Edytowane przez mw75

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lewandowski pisze historię Borussii.. Niemieckie walce rozjechały z łatwością hiszpańskie drużyny.

BVB NA MISZCZA !!! :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co Lewandowski dzisiaj nie do zatrzymania. Nie chce zapeszac ale niemiecki finał jest coraz bardziej prawdopodobny :)

Gratulacje dla kibiców BVB - wasza druzyna zagrała piękny mecz dzisiaj

Edytowane przez krisp1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W szoku jestem po tym co pokazały niemieckie zespoły :) Wielkie brawa!

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to w typowaniu pomyliłem się o jedną bramkę. Szkoda tego błędu Matsa, bo byłoby już praktycznie pozamiatane, no ale i tak piękny wynik!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, że Lewy tak nie strzela w reprezentacji....

Lewy potrafi strzelić 3 gole z gry Realowi, a nie potrafi oddac celnego strzału w meczu z amatorami z San Marino.

Szanuje chłopak nogi. Jest to zrozumiałe, ale mógłby po prostu podziekować za kadrę.

Kuba, gdy złapał kontuzję "na kadrze" skwitował to" Władza w Borussi jest niezadowolona". To o czymś świadczy.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Szkoda, że Lewy tak nie strzela w reprezentacji....

Bo Lewy tam nie ma z kim grać. Gdybyśmy w reprezentacji mieli pięciu takich jak Błaszczykowski, to może coś by Polska osiągnęła. A wracając do dzisiejszego półfinału... bardzo się cieszę, że Real dostał łomot, bo nie cierpię Los Blancos. Oczywiście wielkie gratulacje dla BVB no i Roberta. Dzisiaj rozmawiałem ze znajomymi zanim się mecz zaczął i powiedziałem, że byłoby fajnie gdyby Lewy rozegrał mecz życia i strzelił Realowi trochę bramek. Fajnie, że to się udało. Mój typ na finał jest więc całkiem realny... BVB zmierzy się z Blaugraną no i oczywiście ekipa z Katalonii wygra LM :D.

Edytowane przez McIntosh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo Lewy tam nie ma z kim grać. Gdybyśmy w reprezentacji mieli pięciu takich jak Błaszczykowski, to może coś by Polska osiągnęła.

Dziś Robert dwa gole strzelił po przechwyceniu albo zbyt lekkiego strzału (moim zdaniem Reus strzelał a nie podawał do Roberta) albo zrykoszetowanej piłki. Maestria tkwiła w tym przypadku w tym, co zrobił później, zwłaszcza w przypadku trzeciej bramki. Tylko w przypadku pierwszej bramki otrzymał podanie - klasyczną asystę. Reszta wynikała z zaangażowania i umiejętnego ustawiania się oraz, po części, przypadku. Ale szczęście ponoć sprzyja lepszym. Niesamowita sprawa. Przeleciałem wszystkie znane mi angielskie i niemieckie serwisy sportowe - Lewandowski jest No 1.

Edytowane przez mw75

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście cieszy mnie niezmiernie, że mamy wreszcie piłkarza o którym mówi cały futbolowy świat...ale jaki z tego my mamy pożytek ? :-(

W reprezentacji PL na papierze grają naprawdę bardzo dobrzy piłkarze a jako zespół nie istnieją....coś jest nie tak....brakuje trenera z autorytetem i mocno psychiką. Za takiego trzeba słono zapłacić ale może warto ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Tradycyjnie kibicowałem Realowi, ale Borussia (Lewandowski) była dziś nie do zatrzymania. Brawo. Liczę, że Real w rewanżu się podniesie, bo inaczej będzie niemiecki finał (tak, tak Barcelona dostanie kolejny łomot od Bayernu).

Oczywiście cieszy mnie niezmiernie, że mamy wreszcie piłkarza o którym mówi cały futbolowy świat...ale jaki z tego my mamy pożytek ? :-(

W reprezentacji PL na papierze grają naprawdę bardzo dobrzy piłkarze a jako zespół nie istnieją....coś jest nie tak....brakuje trenera z autorytetem i mocno psychiką. Za takiego trzeba słono zapłacić ale może warto ?

Macin, z Lewandowskim jest tak, jak napisał TIK TAK. Nie ma się co ścierać i poświęcać grze w drużynie, która w piłce nożnej dzisiaj nic kompletnie nie znaczy.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktos mi tu wpierdał ok 2 miesięcy temu, że BVB nie jest w stanie wygrać z wielką drużyna jak np RM... To już będą ze dwa piwa Krzysiek :P

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielki dzień dla Roberta. Przyda mu się taki spektakularny sukces, żeby przekonać wiecznie niezadowolonych.

Ja jednak dalej wierzę w finał Bayern-Madryt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktos mi tu wpierdał ok 2 miesięcy temu, że BVB nie jest w stanie wygrać z wielką drużyna jak np RM... To już będą ze dwa piwa Krzysiek :P

Cholera myślałem ze zapomniałeś :P

A na poważnie to zwracam honor bo faktycznie w tej edycji LM są nie do zatrzymania.

Jak będzie niemiecki finał to i krate piwa postawie.

Aha no i zaproszenie nadal aktualne jeśli będziesz w okolicach Aberdeen :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

tak, tak Barcelona dostanie kolejny łomot od Bayernu

Łomot zebraliśmy we wtorek... i wystarczy. Uważam, że nawet jeżeli Blaugrana nie wygra rywalizacji z Bayernem, to z LM pożegna się honorowo. Choć dopóki piłka w grze... manita w wykonaniu Barcy nie jest niemożliwa. Mnie osobiście trochę śmieszą opinie ekspertów, którzy by wywalili pół drużyny włącznie z trenerem. Porażki wpisane są w sport, ale to nie znaczy, że trzeba burzyć wszystko do fundamentów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie osobiście trochę śmieszą opinie ekspertów, którzy by wywalili pół drużyny włącznie z trenerem. Porażki wpisane są w sport, ale to nie znaczy, że trzeba burzyć wszystko do fundamentów.

Ale trener bezwzględnie do zmiany. Vilanova odziedziczył wspaniały zespół po Guardioli i nie potrafił niestety utrzymać poziomu. Nie ma pomysłu na rozwój druzyny.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Ale trener bezwzględnie do zmiany. Vilanova odziedziczył wspaniały zespół po Guardioli i nie potrafił niestety utrzymać poziomu. Nie ma pomysłu na rozwój druzyny.

Ten trener "bez pomysłu na rozwój drużyny" w pierwszej połowie sezonu La Liga na 57 punktów możliwych do zdobycia z Blaugraną zdobył 55. Wygrał niemalże wszystkie mecze i tylko jeden zremisował z Realem (wynik: 2:2). A później nastąpił nawrót choroby i Vilanova zamiast zajmować się drużyną, musiał zająć się leczeniem. Wyrzucanie trenera z powodu przegranej z Bayernem to (moim zdaniem) niedorzeczność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten trener "bez pomysłu na rozwój drużyny" w pierwszej połowie sezonu La Liga na 57 punktów możliwych do zdobycia z Blaugraną zdobył 55. Wygrał niemalże wszystkie mecze i tylko jeden zremisował z Realem (wynik: 2:2). A później nastąpił nawrót choroby i Vilanova zamiast zajmować się drużyną, musiał zająć się leczeniem. Wyrzucanie trenera z powodu przegranej z Bayernem to (moim zdaniem) niedorzeczność.

Pamietajcie panowie , że to Tito ukształtował takich piłkarzy jak Messi , Fabregas , Pique i ma z drużyną świetny kontakt . Pytanie brzmi co zmienić , kogo sprowadzić żeby machina ponownie ruszyła . Nie sądzicie ,że kupiony przez Bayern M.Goetze ze swoją skłonnością do gry kombinacyjnej byłby ciekawą opcją w drugiej linni w Barcie ?? Szkoda tylko ,że jest bawarczykiem z krwi i kości i ciągną go rodzinne strony ;)

P.S.

Wrzuciłem też do ,,żarty żartami '' ale tu też jest dobre miejsce

Żona budzi Mourinho nad ranem :

- Kochanie , wstawaj , już piąta !

- Coo?? Znów Lewandowski ?!!

Edytowane przez Drake

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jeszcze Camp Nou i Santiago Bernabeu, na tych stadionach dzialy sie cuda takze bez spiny : )

Edytowane przez moosey

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hi hi

Opowiem żonie ten kawał ....

i później wytłumaczę z czego się śmiać, hlip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi