Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko gdzie tu okazja. Okazja to do 100 zł...

Zgadza się, te 100 zł często i gęsto się przewija w wątku poświęconym "ruskim", jakaś magiczna granica :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli zegarek rzeczywiście w stanie NOS (ten sprzedający nie cieszy się dobrą opinią), to niecałe 250 zł jest wg mnie ceną okazyjną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zdjęciu z aukcji linie się zlewają, ponieważ jest ono robione pod kątem. Przy fotce z przodu byłby mały odstęp, jak w Twoim egzemplarzu.

Co do samej tarczy - jest ona rzadka, jeszcze rzadsza jest jej wersja jedynie z zewnętrznym pierścieniem. Ogólnie Kamy wcale nie są takie pospolite. To prawda, bez problemu można je znaleźć na aukcjach, ale zdecydowana większość jest w złym stanie. Zegarki były produkowane tylko przez 6 lat, produkcja zakończyła się ponad 50 lat temu i uzbierać sensowną kolekcję, wcale nie jest prostą rzeczą :)

Wracając  do tych zlewających się linii (co nie dawało mi spokoju) - wygrzebałem drugą taką samą tarczę ze swojego wiaderka, przejrzałem też zdjęcie z tej aukcji i kilku innych w sieci i zauważyłem, że te pierścienie nie są idealnie równoległe. W prawie wszystkich egzemplarzach te linie na wysokości godziny "2" oraz "7" praktycznie zlewają się ze sobą, podczas gdy na reszcie obwodu można dostrzec wyraźną szczelinę między nimi.  Z kolei w części występuje zlanie tylko na poziomie godziny "7". Jak zaczną podrabiać tarcze do Kam to będzie metoda na ustalenie podróbek.  ;)

edytka: doprecyzowanie po zwiększeniu grupy badawczej

Edytowane przez Sursum

Najlepszym paliwem jest makaron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, czy okazja (nie znam się ;-) ale kilka złomków do kupy:

http://allegro.pl/zegarki-6-szt-arras-slava-rakieta-i-inne-i4909507169.html

To zależy od ceny końcowej.

Fajny zestaw do pomajstrkowania. Ale gościu chce przytulić za wysylkę niemiłosiernie :/

To granda jakaś.

Wyskrobane w Tapatalk

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy od ceny końcowej.

Fajny zestaw do pomajstrkowania. Ale gościu chce przytulić za wysylkę niemiłosiernie :/

To granda jakaś.

Wyskrobane w Tapatalk

61 zł (obecna cena) + 25 zł ( wysyłka) = 86 zł /6 sztuk = 15zł sztuka !!! takie schrottki na każdym pchlim targu mozna kupić po 5-8 zł sztuka !!

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

61 zł (obecna cena) + 25 zł ( wysyłka) = 86 zł /6 sztuk = 15zł sztuka !!! takie schrottki na każdym pchlim targu mozna kupić po 5-8 zł sztuka !!

Ale sam Arras mimo kiepskiego stanu jest wart więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego napisałem, że zależy od ceny końcowej.

Wyskrobane w Tapatalk

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam arras sprzeda się w takim stanie za 120-150zł może nawet lepiej czyli reszta zostaje ci gratis i masz jeszcze kilka dyszek w kieszeni ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słabo widzę na telefonie. Napewno jakieś noworusy są.

Edytowane przez gregch

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma tych Komandirów jak małpa kitu... ale sprzedawca to "pan z Warszawy" więc na jakąś okazję cenową to bym nie liczył,

co najwyżej zakup rzadszego zegarka w bardzo dobrym stanie, za którego warto zapłacić jeśli poszukujemy go bezskutecznie od dłuższego czasu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi