Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

Hmmm.... przez dłuższy czas nikt się nie interesował, teraz widzę coraz więcej chętnych. Faktycznie cena może powędrować wysoko. Szkoda :angry:

Są tacy, co mają rozum, a są tacy, co go nie mają, i już.  Kubus Puchatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrczaki bardzo szkoda...

Od jakiegoś czasu poluję na ten model nawet na forum o niego wypytywałem czy ma ktoś do sprzedania. Znowu pewnie obejdę się smakiem. Czasem człowiek staje przed wyborem zegarekczy buty dla dzieciaka.... tak szybko dorastają, sami chodzą... kochane chłopaki ;)

Edytowane przez krywoj75

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek, bo z butów i tak wyrosną  :rolleyes:  :D  :P  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

qrczaki bardzo szkoda...

Od jakiegoś czasu poluję na ten model nawet na forum o niego wypytywałem czy ma ktoś do sprzedania. Znowu pewnie obejdę się smakiem. Czasem człowiek staje przed wyborem zegarekczy buty dla dzieciaka.... tak szybko dorastają, sami chodzą... kochane chłopaki ;)

Swojego czasu wiem że chyba Andrzej (andygp1) miał/ma taką na sprzedaż. Edytowane przez Kwiatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Ktoś już pytał o ten zegarek w innym dziale. Wszystko z nim ok tylko jw. ja bym uważał na cenę bo u tego sprzedawcy tanio nie jest...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sądzicie o tej pobiedzie? Warto licytować?

http://allegro.pl/piekna-pobieda-zabytkowy-ruski-zegarek-i5216865094.html

Zegarek w rzeczywistości wygląda naprawdę nieźle i robi bardzo dobre wrażenie! Oczywiście bez tej bransolety...

U tego sprzedawcy cena może być grubo ponad stówkę.

Panowie,

przecież to składak. Model z końcówki lat 80tych, a werk z lat 50tych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sądzicie o tej pobiedzie? Warto licytować?

http://allegro.pl/piekna-pobieda-zabytkowy-ruski-zegarek-i5216865094.html

Zegarek w rzeczywistości wygląda naprawdę nieźle i robi bardzo dobre wrażenie! Oczywiście bez tej bransolety...

U tego sprzedawcy cena może być grubo ponad stówkę.

Panowie,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie,

Dokladnie. Skladak z 3 zegarkow. Stary mechanizm, nowsza tarcza ze wskazowkami, koperta jakby od rakiety bo obejma na mechanizm na bank od rakiety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/wostok-amfibia-uszata-rzadkosc-i5243357931.html

uszata amfibia - dla jednych okazja, dla innych nie przepłacaj :)

Była za 450 zł wszystko oryginał a cena - kwestia gustu :) IMO troszkę jeszcze sporo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla zaawansowanych kolekcjonerów mechanizmów - tarcza to pikuś http://allegro.pl/molnia-i5240624498.html

No po prostu nie wierzę. Ktoś łyknął praktycznie sam werk, i to już z lat '50, za jakieś 180 zeta? :huh:

Niedługo będę wymieniał swoje Mołnie z lat '40 na jakieś Lążiny z tego samego okresu. :D

pozdrawiam

Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....juz jakiś czas temu :D

No po prostu nie wierzę. Ktoś łyknął praktycznie sam werk, i to już z lat '50, za jakieś 180 zeta? :huh:

Niedługo będę wymieniał swoje Mołnie z lat '40 na jakieś Lążiny z tego samego okresu. :D

pozdrawiam

Narfas

Hmmm... Też tego nie ogarniam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozdrawiam

Narfas

To że mechanizm jest z 46-47 roku czy z 50 nie ma znaczenia dla 95% kupujących przecież to tylko 3 lata różnicy :D   - patrzysz na to Ty , ja i może jeszcze 10ciu z tego forum reszta nawet nie wie że te cyferki to data produkcji - patrzą na zdobienia werku , czy działa i jaki sprawia ogólne wrażenie wizualne - są też tacy co czytają forum i kupują to co wskazujemy. 

W przypadku tego jednak zakupu ktoś wiedział że kupuje oryginalny werk jeszcze z wąskimi pasami.

No a cena ? Pokaż mi mołnię z takim mechanizmem która jest tańsza i leży na allegro do kupienia 

Wiem że okazje się trafiają (saljuty za 2 dychy , mołnie z różowym deklem za 5euro) ale to są okazje na które trzeba polować - jeździć po giełdach , siedzieć na allegro i serwisach non-stop wtedy trafisz tak O to nie leżą

Myślę że prawie 70 letni sprawny zegarek wart jest tej ceny i czas się do tego przyzwyczaić bo ceny już raczej spadać nie będą 

Już od dawna zwykła mołnia w ładnym stanie jest wyżej ceniona od 100-120 letniego cylinderka w pięknym stanie z porcelanową tarczą 

Edytowane przez Paweł Bury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet zastanawiałem się nad tym Łuczykiem kostką, problem w tym że nigdy nie widziałem tego modelu na żywo i trudno mi wyobrazic sobie jego wymiary ;) Aukcja skończyła się chyba dzisiaj kilka godzin temu a teraz widze, ze został ponownie wystawiony :)

Panowie a co sądzicie o tej sztuce?

http://olx.pl/oferta/lucz-de-luxe-CID87-ID97H4X.html#d9723d5511

Na moje mało wprawione oko wydaje mi się że ma nieoryginalne wskazówki łącznie z sekundnikiem oraz jakieś ciemne przebarwienie na tarczy..

Własnie wystosowałem maila do sprzedajacego zobaczymy co i czy w ogóle odpisze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet zastanawiałem się nad tym Łuczykiem kostką, problem w tym że nigdy nie widziałem tego modelu na żywo i trudno mi wyobrazic sobie jego wymiary ;) Aukcja skończyła się chyba dzisiaj kilka godzin temu a teraz widze, ze został ponownie wystawiony :)

Panowie a co sądzicie o tej sztuce?

http://olx.pl/oferta/lucz-de-luxe-CID87-ID97H4X.html#d9723d5511

Na moje mało wprawione oko wydaje mi się że ma nieoryginalne wskazówki łącznie z sekundnikiem oraz jakieś ciemne przebarwienie na tarczy..

Własnie wystosowałem maila do sprzedajacego zobaczymy co i czy w ogóle odpisze :D

Wskazówki ma Łuczowe, ale raczej nie od tej wersji. Cena...w tej kwocie mam ten sam wzór z oryginalnymi wskazówkami w dużo lepszym stanie.

post-60883-0-98376600-1428520924_thumb.jpeg

Edytowane przez Nightdream

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazówki ma Łuczowe, ale raczej nie od tej wersji. Cena...w tej kwocie mam ten sam wzór z oryginalnymi wskazówkami w dużo lepszym stanie.

Fajna sztuka :) Niestety ostatnimi czasy trudno znaleźć te zegarki w rozsądnych cenach..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pawel...widzisz rysy na dole koperty? Nie wyglądają na szufladowe ;) Aczkolwiek zegar ładny :)

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny ładny - może ktoś szufladą trzaskał i dla tego  :D

Ostatnio chyba takiego ktoś szukał - podobny do jednego modelu Zenitha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi