Accoun 10 #751 Napisano 18 Marca 2017 (edytowane) Bransolety do "piątek" nie są tragiczne, dają się nosić, ale są na swoją cenową miarę.Możliwe. Nie miałem do czynienia z np. Amfibiami (o tych to dopiero słyszałem że tragiczne) ale chyba nawet Casio mojej siostry miało lepsze - choć przymierzałem tylko raz, jak próbowałem ogarnąć dopasowanie.Z drugiej strony, taką z pełnymi ogniwami próbowałem też tylko raz - w sklepie na SNZG. Może po prostu za dobrze ją zapamiętałem. ;-) Edytowane 18 Marca 2017 przez Accoun 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ejoker 300 #752 Napisano 18 Marca 2017 A taki u mnie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GrzegorzD 2 #753 Napisano 18 Marca 2017 Ładny. W oryginale był na pasku? Który to model dokładnie? SNZJ11? czy mylę? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ejoker 300 #754 Napisano 19 Marca 2017 (edytowane) Ładny. W oryginale był na pasku? Który to model dokładnie? SNZJ11? czy mylę?SNZJ05. Ref. który Ty podałeś jest w pvd, dokładnie to się chyba gunmetal nazywa, mój jest stalowy. W oryginale na bransolecie, ale na pasku też mu dobrze . Edytowane 19 Marca 2017 przez ejoker 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GrzegorzD 2 #755 Napisano 19 Marca 2017 Oczywiście, że tak. Sam planuję zakup jakiegoś automatu od seiko na pasku typu nato bo jakoś mi się podobają i mam wrażenie że powinien być wygodny w codziennym użytkowaniu. Może trochę tu też działa ciekawość bo nigdy nie miałem zegarka na takim pasku ale kupię i się przekonam, mam nadzieję że się nie zawiode . Z tym że nie chce mi się wymieniać samemu i raczej będę całował w któryś model oryginalnie na nato, wybór jest spory, głównie właśnie w serii 5. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 3733 #756 Napisano 20 Marca 2017 Kup sobie pasek nato na aliexpress za 5zl i zobaczysz czy Ci pasuje czy nie, wymiana samemu to zadna filozofia i przydatna umiejetnosc bo dzieki zmianie paskow zegarki sie nie nudza i zawsze mozesz sobie dopasowac zegareczek do ubioru Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dijx 0 #757 Napisano 22 Marca 2017 Kup sobie pasek nato na aliexpress za 5zl i zobaczysz czy Ci pasuje czy nie, wymiana samemu to zadna filozofia i przydatna umiejetnosc bo dzieki zmianie paskow zegarki sie nie nudza i zawsze mozesz sobie dopasowac zegareczek do ubioru Z jedną małą uwagą - paski nato Seiko są bardzo przyzwoitej jakości, przynajmniej w SNZG, natomiast tanie paski... są tanie. Można się do nich przez to zrazić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konax 387 #758 Napisano 23 Marca 2017 (edytowane) Męczenia SNK ciąg dalszy... Znalazłem u znajomego w szufladzie tarczę od jakiegoś noname chińczyka, która przypadkiem miała taką samą średnicę jak typowe tarcze Seiko (28.5 mm).Musiałem jej uciąć nóżki i podkleić obrobiną taśmy dwustronnej, żeby przypasowała i nie latała luźno w kopercie. Wyszło sam nie wiem co Szkoda, że okienko daty wypada w innym miejscu i zupełnie nie ma lumy.Użytkowniczce zegarka się podoba i to chyba najważniejsze Edytowane 23 Marca 2017 przez konax 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
YogS 0 #759 Napisano 27 Marca 2017 (edytowane) Dołączam do klubu z moim SRP615 Zegarek kupiony w sumie prawie rok temu na Amazonie, import z Japonii chyba, niestety wpadł na cło ale i tak było warto. Zmieniony pasek na Timexowy brązowy skórzany a' la rally. Edytowane 27 Marca 2017 przez YogS 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Euryk 224 #760 Napisano 27 Marca 2017 Od paru dni u mnie taki oto Seiko SNK809. Wypolerowałem kopertę, zmeniłem pasek a w planach wstawienie szafira. Z ciekawości, gdzie tego szafirka chcesz z wstawić? No i przydałoby się podciągnięcie wodoszczelności do 5 atm., a może i 10 atm. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalc13 72 #761 Napisano 30 Marca 2017 Dziś przyjechał(o). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FatboyHD 0 #762 Napisano 1 Kwietnia 2017 I ja zasilam szereg szczęśliwych posiadaczy Seiko 5.Mój pierwszy automacik, z tego co widzę, chyba bardzo popularna seria 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CrowPL 1 #763 Napisano 1 Kwietnia 2017 Chyba zaczynam rozumieć kobiety i ich całe szafy ciuchów oraz problemy "w co ja mam się dziś ubrać?!" :lol: :lol: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Euryk 224 #764 Napisano 1 Kwietnia 2017 (edytowane) Dziś przyjechał(o). To jest Seiko SNKE63 (7S26-02W0), naprawdę ładny, a czerwona końcówka sekundnika na czarnej tarczy interesująco wygląda. IHMO przełóż na brązowy pasek, zegarek jeszcze bardziej zyska. Gdzie kupiłeś? Edytowane 1 Kwietnia 2017 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichuP 0 #765 Napisano 1 Kwietnia 2017 Witam wszystkich , pierwszy post i od razu muszę się pochwalić Oto nowy nabytek SNZH19K1. Zegarek dość masywny, do tej pory nosiłem nieco mniejsze '5' i kinetic. Powoli przyzwyczajam się Mechanizm 7S36B spieszy mi się ok 4 sekund na dobę więc jest nieźle. Pozdrawiam Michał Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #766 Napisano 1 Kwietnia 2017 Gratulacje, bardzo fajna ta piąteczka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #767 Napisano 1 Kwietnia 2017 GitBit a jak tam Twoja, bo coś mi się przewinęło, że chyba wszedłeś w posiadanie jednej ale coś się nie chwalisz.Masz jeszcze? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalc13 72 #768 Napisano 3 Kwietnia 2017 (edytowane) To jest Seiko SNKE63 (7S26-02W0), naprawdę ładny, a czerwona końcówka sekundnika na czarnej tarczy interesująco wygląda. IHMO przełóż na brązowy pasek, zegarek jeszcze bardziej zyska. Gdzie kupiłeś? Kupiłem na skywatches. Przyjemnie zaskoczyła mnie bardzo szybka wysyłka ze sklepu, no i "tylko" cztery dni w Warszawie. Myślę o pasku. Tarcza jest cieeemno zielona. Miałem sobie kupić coś z prostymi wskazówkami i cyferkami, ale w końcu wybór padł na ten model (snke59k1) . No i oczywiście korzystna cena. Edytowane 3 Kwietnia 2017 przez michalc13 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Euryk 224 #769 Napisano 3 Kwietnia 2017 (edytowane) Kupiłem na skywatches. Przyjemnie zaskoczyła mnie bardzo szybka wysyłka ze sklepu, no i "tylko" cztery dni w Warszawie. Myślę o pasku. Tarcza jest cieeemno zielona. Miałem sobie kupić coś z prostymi wskazówkami i cyferkami, ale w końcu wybór padł na ten model (snke59k1) . No i oczywiście korzystna cena. To znaczy, że inaczej niż pisałem, to jest Seiko 5 SNKE59, zielona tarcza. Brązowy pasek i będzie super. Edytowane 4 Kwietnia 2017 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #770 Napisano 3 Kwietnia 2017 (edytowane) Nie ta Edyta Edytowane 4 Kwietnia 2017 przez Waldzior 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #771 Napisano 4 Kwietnia 2017 GitBit a jak tam Twoja, bo coś mi się przewinęło, że chyba wszedłeś w posiadanie jednej ale coś się nie chwalisz.Masz jeszcze? Mam dwie i mają się bardzo dobrze chociaż jedna wylądowała przedwczoraj na bazarku bo praktycznie jej nie zakladam tak drugą nosze dosyć często.Jakoś nie mam ostatnio weny do robienia zdjęc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flaming 105 #772 Napisano 14 Kwietnia 2017 Wczorajszy wypad do lasu 0 "So next time someone complains that you have made a mistake, tell him that may be a good thing. Because without imperfection, neither you nor I would exist." Stephen Hawking Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamyl 0 #773 Napisano 16 Kwietnia 2017 Flaming, świetne zdjęcia! Witam wszystkich,Przeglądam forum już od dłuższego czasu, ale dopiero od niedawna stałem się szczęśliwym posiadaczem wymarzonego SNK809 Z zakupu jestem bardzo zadowolony, zegarek idealnie pasuje na mój nadgarstek. Skórzany pasek został założony jeszcze przez poprzedniego właściciela, póki co nie planuję go zmieniać bo przypadł mi do gustu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
komar_ns 5 #774 Napisano 18 Kwietnia 2017 Moja '5' w podobnym klimacie. Pasek z bazarku od kolegi zodiak7. Zegarek na ręku od kilku dni, narazie +8s na dobę. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 3733 #775 Napisano 18 Kwietnia 2017 ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach