meXy 361 #3926 Napisano 29 Kwietnia 2019 Chyba kupię drugi i będę go oszczędzał. Idealnie leży w dłoni i jest lekki przy sensownych wymiarach.Muszę mieć składany, gdyby nie pewne ograniczenia z przyjemnością nosiłbym Ka-Bar USMC ;-))) 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1327 #3927 Napisano 29 Kwietnia 2019 (edytowane) Ka-Bar Mule w ciągu tygodnia stracił powłokę, SOG-a zamordowalem kawałkiem drewna... Co polecicie bardziej pancernego? Mam i polecam https://www.muziker.pl/fallkniven-f1z?gclid=CjwKCAjwwZrmBRA7EiwA4iMzBFZcIWfSf6dP7bwsrId9aMAYriPKkS60Q7b_1mfeRTw-ghw0mpaLABoCw0IQAvD_BwE Edytowane 29 Kwietnia 2019 przez Jędrula.wawa 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21657 #3928 Napisano 5 Maja 2019 To mój klocek do cięższych prac Plastic fantastic i do tego serrated,brr nie lubię,chociaż ostrze o dziwo sztywno siedzi Maluch, bardziej do czyszczenia paznokci I też kawał noża.Dobra, pewna rękojeść, ale dwa minusy- zęby i brak kołka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 361 #3929 Napisano 24 Maja 2019 Po zamordowaniu poprzednika, będę używał takiego Tridenta. Ale już leci do mnie docelowy... 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1391 #3930 Napisano 3 Czerwca 2019 Panowie a co to za noże ? reate starboy knife....Podoba mi się taki jeden ale za bardzo nic o nich nie wiem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1914 #3931 Napisano 3 Czerwca 2019 Ciągle gubię te małe. Tym razem zdecydowałem się na coś tańszego: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1391 #3932 Napisano 12 Czerwca 2019 A taki se kupiłem na zakończenie wiosny do latania po wsi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość D@dik #3933 Napisano 22 Czerwca 2019 ... a ja mam na co dzień swoje dwa ulubione wołki robocze ;-)Kto siedzi w folderkach rozpozna te domowe customy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 361 #3934 Napisano 22 Czerwca 2019 Sog 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekmp3 157 #3935 Napisano 5 Lipca 2019 Znalazłem na strychu taki nóż, który należał do mojego taty. Niestety jest w kiepskim stanie. Ostrze pordzewiałe, delikatnie wyszczerbione, rękojeść - drewno i mosiądz z dużą ilością patyny. Chciałbym go odnowić ale nie wiem jak się za to zabrać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1327 #3936 Napisano 5 Lipca 2019 Znalazłem na strychu taki nóż, który należał do mojego taty. Niestety jest w kiepskim stanie. Ostrze pordzewiałe, delikatnie wyszczerbione, rękojeść - drewno i mosiądz z dużą ilością patyny. Chciałbym go odnowić ale nie wiem jak się za to zabrać.Po pierwsze, kup papier ścierny w kilku gradacjach. Warto również rękawiczki lateksowe. I do roboty. Ale nie za dużo, żeby nie zatracić charakteru jakby nie było zabytkowego przedmiotu.Bo gdybyś chciał go zrobić "jak nowy", to raczej lepiej takowy nabyć drogą wymiany pieniężno - towarowej 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ekskalibur 933 #3937 Napisano 5 Lipca 2019 Wykonany ze srebra.Ostrze ze stali węglowej,co jest rzadkością(pierwszy okres produkcji).Później ostrza byly już robione ze stali inox. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekmp3 157 #3938 Napisano 8 Lipca 2019 Po pierwsze, kup papier ścierny w kilku gradacjach. Warto również rękawiczki lateksowe. I do roboty. Ale nie za dużo, żeby nie zatracić charakteru jakby nie było zabytkowego przedmiotu.Bo gdybyś chciał go zrobić "jak nowy", to raczej lepiej takowy nabyć drogą wymiany pieniężno - towarowej Tak zrobiłem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1327 #3939 Napisano 8 Lipca 2019 Tak zrobiłemWyszło pięknie. Widzę że go chyba nie rozmontowywałeś (ostrze przy jelcu jest ciemniejsze). Może i dobrze, bo rozebrać jest łatwo, a złożyć ... różnie to bywa 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekmp3 157 #3940 Napisano 8 Lipca 2019 Dzięki. Tak, nie rozbierałem go ale w rzeczywistości to miejsce nie jest takie ciemne jak na zdjęciu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymon. 8732 #3941 Napisano 8 Lipca 2019 ... a ja mam na co dzień swoje dwa ulubione wołki robocze ;-)Kto siedzi w folderkach rozpozna te domowe customy Też bawiłem się na tych samych bazach 0 Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wario901 0 #3942 Napisano 11 Lipca 2019 Chyba nie było, a mi pasuje na to forum mocno: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1391 #3943 Napisano 17 Lipca 2019 (edytowane) Taki se kupiłech na stare lata Edytowane 17 Lipca 2019 przez mirek 1969 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łowca 347 #3944 Napisano 17 Lipca 2019 No Piękny . Będziesz używał, czy tylko do pudełka, by chronić przed promieniowaniem UV ? Te "cywilne" mają numer seryjny ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1391 #3945 Napisano 17 Lipca 2019 (edytowane) Może do lasu go wezmę raz na jakiś czas przewietrzyć ale bardziej tak kolekcjonersko do nacieszenia oka bo mi się podoba. Numerów tam nie widzę. Jest to wersja 5.5 jakby kto pytał. Miałem też wersję 7cali ale za wielki był do mnie i poszedł do ludzi. Ten jest w sam raz. Edytowane 17 Lipca 2019 przez mirek 1969 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość ZlyNY #3946 Napisano 29 Lipca 2019 (edytowane) racja ale chodziło mi o podbramkową sytuację, jak przyjdzie co do czego to ratujesz siebie/kogoś tym co masz pod ręką, gładkie ostrze jest tutaj lepsze.jak ktoś chce nóż typowo do wożenia w aucie na wypadek dzwona to takie coś będzie najlepsze - z nożem do pasów i wybijakiem do szyb ja różnie, najczęściej mam przy sobie kerschawa albo forumowego visa głównie przez klips, mam też kilka scyzoryków ale jakoś nóż na klipsie jest dla mnie wygodniejszy, głównie przez świadomość, że wiem gdzie dokładnie jest. Scyzoryk pałętający się po kieszeniach to coś innego ale też czasami ze sobą wożę Czolem Panowie.Na kilku zdjeciach z zegarkiem Vis wystepuje tez noz Vis. Czy ktos wie gdzie takie cudo mozna znalesc ? Edytowane 30 Lipca 2019 przez ZlyNY Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skius 90 #3947 Napisano 2 Sierpnia 2019 Faaajny Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1327 #3948 Napisano 2 Sierpnia 2019 (edytowane) Czolem Panowie.Na kilku zdjeciach z zegarkiem Vis wystepuje tez noz Vis. Czy ktos wie gdzie takie cudo mozna znalesc ?Noże VIS i zegarki tej samej prowieniencji rozprowadzał kolega z Wrocławia. Quadrifolio Verde czy tak jakoś. Popytaj. Tylko ze zrobiono ich ograniczoną ilość. Nawyżej daj ogłoszenie że poszukujesz. Insza inszość to że to są małe relatywnie nożyki Edytowane 2 Sierpnia 2019 przez Jędrula.wawa 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1391 #3949 Napisano 2 Sierpnia 2019 Niedawno taki sprzedałem nówke sztuke. Jak kolega pisał fajne ale małe.To był taki nożyk tylko miał polskie napisy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymon__k 1330 #3950 Napisano 3 Sierpnia 2019 Jest jeszcze taki Vis i tez polski bo Maćka Szczerbiaka. Ten do małych noży z pewnością nie należy;) 1 “There are far, far better things ahead than any we leave behind.” C.S. Lewis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach