mkl1 6367 #4026 Napisano 2 Października 2019 Hejka - jestem tu pierwszy raz i wybaczcie jesli zapytam o to samo co wczesniejsi milosnicy, ale musze kupic najblizszej osobie noz taki jak mial... Rambo Tylko tutaj chodzi o maksymalnie dobra jakosc a nie "tandete" z alle... Doradzicie cos? ten polecany z "militaria" hm... zrobiony ze stali: 420 nie wierzę w dobre hartowanie- to : Popularna stal nierdzewna stosowana w klasie tanich i średnich cenowo noży. Posiada najniższą zawartość węgla (0,4 - 0,5%) w stosunku do innych klasycznych stali nierdzewnych stosowanych na głownie 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kuklik 536 #4027 Napisano 2 Października 2019 Hejka - jestem tu pierwszy raz i wybaczcie jesli zapytam o to samo co wczesniejsi milosnicy, ale musze kupic najblizszej osobie noz taki jak mial... Rambo Tylko tutaj chodzi o maksymalnie dobra jakosc a nie "tandete" z alle... Doradzicie cos? Jest taki sklep. Nie wiem, co to warte.https://goods.pl/list/2/14/No%c5%bce_filmowe.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artme 10811 #4028 Napisano 2 Października 2019 Dzieki wielkie za szybka reakcje Koledzy.Coz... sadzilem, ze 2-3k pln, to bedzie max, ale ponad 10k pln za noz... - to chyba juz wolalbym zegarek kupic. Na szczescie to ma byc rodzinny prezent, wiec moze przekonam do zegarka pskurcze - 2500$ ???? Toz tam nawet zlota nie ma a narzekamy, ze zegarki przewartosciowane 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hogg 884 #4029 Napisano 3 Października 2019 Może ktoś z kolegów doradzi: szukam małego scyzoryka/noża, ale warunek żeby miał korkociąg. Zależy mi na jak najmniejszym rozmiarze, żebym mógł nosić w marynarce. Na co dzień przeważnie garnitur /marynarka lub lekki casual więc rozmiar ma znaczenie Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6367 #4030 Napisano 3 Października 2019 np. tenhttps://www.victorinox.com/pl/pl/Produkty/Szwajcarskie-noze-oficerskie/Scyzoryki-sredniej-wielkosci/Huntsman-Year-of-the-Rat-2020-/p/1.3714.E9 a tego mam i jest fajnyhttps://www.victorinox.com/pl/pl/Produkty/Szwajcarskie-noze-oficerskie/Scyzoryki-sredniej-wielkosci/Spartan-Wood/p/1.3601.63 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hogg 884 #4031 Napisano 3 Października 2019 Dzięki serdeczne, ten drugi mam, tylko czerwony. Myślałem o czymś z jak najmniejszą liczba funkcji i ew. mniejszy rozmiar. Ideał: jedno dwa ostrza i korkociąg Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łowca 343 #4032 Napisano 3 Października 2019 Co do noża Rambo - mam taki z 1 części - firma Master Cutlery, z okazji 25-lecia nakręcenia Fist Blood. Wizualnie bardzo podobny, pochwa mniej, bo nie ma kieszonki na kamień do ostrzenia - no tu lipę odwalili. Wykonanie w zasadzie bez zarzutu, CNC, wszystko równe, symetryczne itp., materiały już gorsze, ostrze chyba 420, rękojeść w środku (schowek) posiada "plamy rdzy" od nowości. Zielony sznurek OK. Wiadomo, że to nóż do trzymania w ręku podczas oglądania filmu Rambo 1, 2, 3, 4 ,5. Sam nóż po wzięciu do ręki okazuje się za duży do czegokolwiek, nieprecyzyjny. Klasyczny Ka-bar przy tym to jednak tylko zwykły nóż . Sposób łączenia ostrza z rękojeścią (śruba)nawet w oryginale jest do d*py i pewnie tym za 10000 zł też wiele nie zdziałamy w lesie. Ale to jak ktoś jest prawdziwym Rambo to musi mieć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6367 #4033 Napisano 3 Października 2019 (edytowane) Dzięki serdeczne, ten drugi mam, tylko czerwony. Myślałem o czymś z jak najmniejszą liczba funkcji i ew. mniejszy rozmiar. Ideał: jedno dwa ostrza i korkociąg Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Zobacz tu:https://forum.knives.pl/index.php?topic=97335.0 albo wracamy do Viktorówhttps://scyzoryki.net/p/15/1234903/scyzoryk-victorinox-picknicker-0-8853-grawer-gratis-duze-scyzoryki-111mm-scyzoryki-swiss-army.html Wymiary scyzoryka:- długość scyzoryka: 111 mm- długość ostrza: 80 mm- szerokość (strona oprawy): 31,5 mm- grubość (strona narzędzi): 16 mm Waga scyzoryka: 80 g Poszukaj jeszcze firmy "OPINEL to dobre noże i scyzoryki Dzieki wielkie za szybka reakcje Koledzy.Coz... sadzilem, ze 2-3k pln, to bedzie max, ale ponad 10k pln za noz... - to chyba juz wolalbym zegarek kupic. Na szczescie to ma byc rodzinny prezent, wiec moze przekonam do zegarka pskurcze - 2500$ ???? Toz tam nawet zlota nie ma a narzekamy, ze zegarki przewartosciowane Może tak jak kolega @łowca napisał.. K-BAR- to jest jednak legenda US-force od 1943 roku Edytowane 3 Października 2019 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #4034 Napisano 4 Października 2019 Powitoł Dzięki serdeczne, ten drugi mam, tylko czerwony. Myślałem o czymś z jak najmniejszą liczba funkcji i ew. mniejszy rozmiar. Ideał: jedno dwa ostrza i korkociąg Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaVictorinox waiter się to nazywa - mniej już chyba nie ma. Jest ciut mniejszy w obrysie niż średni vicek co może być dla ciebie zaletą: 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrovka #4035 Napisano 4 Października 2019 Może ktoś z kolegów doradzi: szukam małego scyzoryka/noża, ale warunek żeby miał korkociąg. Zależy mi na jak najmniejszym rozmiarze, żebym mógł nosić w marynarce. Na co dzień przeważnie garnitur /marynarka lub lekki casual więc rozmiar ma znaczenie Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Nie wiem,zgaduje i przepraszam jak ewentualnie uraże lub rozbawie..ale jeżeli potrzebujesz to do pracy jako kelner,to polecam narzędzia specjalnie do tego przeznaczoneAle jeżeli nie do pracy - to przepraszam za spam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hogg 884 #4036 Napisano 4 Października 2019 Haha, absolutnie się nie obrażam Pracuję w samorządówce, więc czasem jest nagła potrzeba otwarcia butelki z cenną zawartością 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #4037 Napisano 4 Października 2019 Haha, absolutnie się nie obrażam Pracuję w samorządówce, więc czasem jest nagła potrzeba otwarcia butelki z cenną zawartością A jak się ma do tego ustawa o wychowaniu społeczeństwa w trzeźwości ? 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hogg 884 #4038 Napisano 4 Października 2019 Mam już skończone 18 lat, więc jak mam ochotę to pije Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Masu 9692 #4039 Napisano 5 Października 2019 Noże i zegarki to idealne połączenie aby wziąć udział w naszej kolejnej edycji konkursu fotograficznego! Zapraszam http://zegarkiclub.pl/forum/topic/179563-konkurs-fotograficzny-pa%C5%BAdziernik/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artme 10811 #4040 Napisano 7 Października 2019 A tak z ciekawosci, bo sie natknalem - co sadzidzie o nozach g-custom? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymon. 8730 #4041 Napisano 7 Października 2019 A tak z ciekawosci, bo sie natknalem - co sadzidzie o nozach g-custom? https://forum.knives.pl/index.php/board,347.0.html Mam nadzieję że otworzy ci się bez logowania. Generalnie maker z dobra opinią. 0 Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4744 #4042 Napisano 7 Października 2019 Co sądzicie o takich ostrzałkach? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artme 10811 #4043 Napisano 7 Października 2019 https://forum.knives.pl/index.php/board,347.0.html Mam nadzieję że otworzy ci się bez logowania. Generalnie maker z dobra opinią.No z netu rowniez same dobre opinie, ale liczylem na opinie forumowiczow 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6367 #4044 Napisano 26 Października 2019 Kakie coś zanabyłem 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymon__k 1330 #4045 Napisano 26 Października 2019 Dzisiaj na CEKE? 0 “There are far, far better things ahead than any we leave behind.” C.S. Lewis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6367 #4046 Napisano 26 Października 2019 (edytowane) Dzisiaj na CEKE?Za cieńki jest on będzie używany w lesie. Edytowane 26 Października 2019 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #4047 Napisano 3 Listopada 2019 Powitoł Brakowało mi noża kuchennego na ogniska i wyjazdowe grille. Pikutek nie zawsze wystarczał więc kończę takiego: Wincy fotek http://zegarkiclub.pl/forum/topic/113912-klubowicze-majsterkuj%C4%85/page-37?do=findComment&comment=2648450 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1474 #4048 Napisano 4 Listopada 2019 Może ktoś z kolegów doradzi: szukam małego scyzoryka/noża, ale warunek żeby miał korkociąg. Zależy mi na jak najmniejszym rozmiarze, żebym mógł nosić w marynarce. Na co dzień przeważnie garnitur /marynarka lub lekki casual więc rozmiar ma znaczenie https://www.helios-szklo.pl/dodatki-gerlach-scyzoryk-12-funkcyjny-assist-.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hogg 884 #4049 Napisano 6 Listopada 2019 Dzięki za podpowiedź, ale taki mam, Spartan od Victorinoxa. Gdyby nie rysująca się od samego patrzenia czerwona okładzina, był by to scyzoryk idealny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6367 #4050 Napisano 6 Listopada 2019 Wymień okładziny na "drzewniane", lub z mikartyZdaje się , że na stronce Vktora są tkowe. 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach