Krzysiek16 49 #4076 Napisano 27 Grudnia 2019 Jako że w nożach doświadczenie mam większe niż w zegarkach, to może przedstawię moje w zasadzie jedyne i ulubione edc, czyli Shirogorov RFT W tej cenie można kupić jakiegoś Ball engineer, topowe Seiko Astron bądź np. Longines hydroconquest chronograf automatic. Napisz coś więcej o tym nożu bo pewnie jest o czym... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarloa12 527 #4077 Napisano 28 Grudnia 2019 Panowie jaki zestaw noży kuchennych w rozsądnej cenie polecacie? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nuter 1629 #4078 Napisano 28 Grudnia 2019 W tej cenie można kupić jakiegoś Ball engineer, topowe Seiko Astron bądź np. Longines hydroconquest chronograf automatic. Napisz coś więcej o tym nożu bo pewnie jest o czym...w dużym skrócie: Limitowana edycja Shirogorov (od czasu do czasu coś wypuszczają z reguły w ilości 200szt) w kolaboracji z Brad'em Southard'em, który to cudo (IMO) zaprojektował.Rozwinięciem nazwy RFT jest Russian Flippin Tanto.Nóż jest spory, ciut ponad 4 cale.Tytan, łożyska rolkowe, ostrze z M390. ja mam go od ok roku, udało się nabyć nowy, ale ja go używam na codzień, bo nie potrafię mieć czegoś co leży i pachnie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zami 56 #4079 Napisano 28 Grudnia 2019 Wygląda, jakby tylko leżał i pachniał...Moje od samego patrzenia łapią rysy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hogg 883 #4080 Napisano 28 Grudnia 2019 Jak większość zegarków Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #4081 Napisano 11 Lutego 2020 Dzisiaj kabura na zamówienie klientki na pasek do identycznego noża jak mój, więc było łatwiej, bo miałem czym mierzyć, porobiłem szablony, sobie też zrobię coś podobnego. 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 22058 #4082 Napisano 12 Lutego 2020 Bardzo fajnie to wyszło. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #4083 Napisano 12 Lutego 2020 A dziękuję bardzo. Do swojego ppstaram się zrobić w innym kolorze, coś bardziej wyszukabego wymyśle. 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Teufel26 25106 #4084 Napisano 7 Marca 2020 Temat dawno nie odświeżany, wiec pochwale się swoim nowym nabytkiem ... 0 "Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hogg 883 #4085 Napisano 7 Marca 2020 Świetny jest 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Teufel26 25106 #4086 Napisano 7 Marca 2020 Dzięki, świetnie leży w dłoni. Czuje ze dobrze nam się będzie współpracować. 0 "Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
syneq 80 #4087 Napisano 7 Marca 2020 Teufel26 bardzo fajny,u mnie taki ostatnio zakup. Sent from my SM-G973F using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Teufel26 25106 #4088 Napisano 7 Marca 2020 Gratuluje zakupu, rękojeść wyglada na bardzo wygodna. 0 "Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
syneq 80 #4089 Napisano 7 Marca 2020 (edytowane) Gratuluje zakupu, rękojeść wyglada na bardzo wygodna.Rękojeść bardzo wygodna,fajne ostrze na minus ciężko działająca blokada ( czasami" klei "się) ogólnie bardzo fajny nożyk.Właśnie byłem na mieście po prezent dla żony no i przypadkiem w sklepie z nożami widziałem tego vicka ,no nie powiem niezła kosa no chyba że są różne rozmiary na twoim zdjęciu nie wygląda na taki duzySent from my SM-G973F using Tapatalk Edytowane 7 Marca 2020 przez syneq 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Teufel26 25106 #4090 Napisano 7 Marca 2020 (edytowane) Rękojeść bardzo wygodna,fajne ostrze na minus ciężko działająca blokada ( czasami" klei "się) ogólnie bardzo fajny nożyk.Właśnie byłem na mieście po prezent dla żony no i przypadkiem w sklepie z nożami widziałem tego vicka ,no nie powiem niezła kosa no chyba że są różne rozmiary na twoim zdjęciu nie wygląda na taki duzySent from my SM-G973F using TapatalkJest duży, ja zamówiłem nie widząc wcześniej na żywo, ale jest spoko. Z tego co się orientuje dostępny jest tylko w jednym rozmiarze.Pasuje do reszty drużyny Edytowane 7 Marca 2020 przez Teufel26 0 "Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
syneq 80 #4091 Napisano 21 Marca 2020 Taki nowy maluszek zawitał (Techno2) chyba się polubimy. Sent from my SM-G973F using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67109 #4092 Napisano 21 Marca 2020 Taki nowy maluszek zawitał (Techno2) chyba się polubimy. Sent from my SM-G973F using TapatalkA wiesz, że projekt jest częściowo polski? Fajny folder, taki mikrus 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
syneq 80 #4093 Napisano 21 Marca 2020 A wiesz, że projekt jest częściowo polski? Fajny folder, taki mikrus Wiem wiem mój ulubiony jego projekt to jest Marcin Slysz Fat Bowie, bardzo mi się podoba nie wiem czy go jeszcze robi pewnie i tak cena poza moim zasięgiem .Licze że spyderco wypuści Slysz Bowie 2 trochę zmienioną bo pierwsza nie za bardzo mi się podoba. Sent from my SM-G973F using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Teufel26 25106 #4094 Napisano 21 Marca 2020 (edytowane) Taki nowy maluszek zawitał (Techno2) chyba się polubimy. Sent from my SM-G973F using TapatalkFajny „kozik”! Gratuluje!Jaka jest długość ostrza? Edytowane 22 Marca 2020 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 "Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67109 #4095 Napisano 21 Marca 2020 (edytowane) 6,5cm. Kieszonkowiec Złożony ma 8,7cm.Ale rewelacyjna stal CTS XHP. Edytowane 21 Marca 2020 przez mario1971 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nuter 1629 #4096 Napisano 21 Marca 2020 a ja sobie edcuje OTF'a i o dziwo bardzo użyteczny tylko trzeba uważać zeby kciuka nie oprzeć.. khem.. prawda.. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vergangenheit 4337 #4097 Napisano 21 Marca 2020 Panowie jaki nóż z dwustronnym ostrzem polecacie w kontekscie walki nożem? I czy dwustronny czy może jednostronny? Jaki wg. Was najskuteczniejszy do walki? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 5948 #4098 Napisano 21 Marca 2020 (edytowane) 脇差 WakisashiTantō 短刀, Edytowane 21 Marca 2020 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vergangenheit 4337 #4099 Napisano 21 Marca 2020 脇差 WakisashiTantō 短刀, To noze z jednostronnym ostrzem. A czy do walki z kims uzbrojonym w noż nie bylby lepszy dwustronny tak by ciąć też w drodze powrotnej? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 5948 #4100 Napisano 21 Marca 2020 Jak się umiesz posługiwać to i scyzoryk Ci wystarczy albo kawałek blachy...wierzaj mi...A jak mało to KATANA, a jak jeszcze mało to "zawołaj kawalerię"...Jak mawiał pan Samuel Colt i pan Browning..... 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach