-mrovka- 299 #6151 Napisano 13 Października 2021 (edytowane) 8 godzin temu, xavras_s napisał(-a): To jeszcze Civivi Baby Banter dołóż do rozważań Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Właśnie dołożyłem, ale i tak na pierwszym miejscu jest Spayderco. Chociaż w nim, bardziej podoba mi się rękojeść.. 8 godzin temu, Burns napisał(-a): A pająki podają dwie długości na swojej oficjalnej stronie, wystarczy wejść i sprawdzić. Teraz wiem. Na szczęście ciągle patrzyłem na długość całkowitą. 5 godzin temu, porcelanowy napisał(-a): Powitoł W UKju można mieć na mieście noże z blokowanym ostrzem? Interpretując opisy producentów, na to wychodzi że taka blokada, jaka jest w Spayderco, jest tolerowana. Bo na pierwszy rzut oka te przepisy dla mnie są nie jasne hehe 1 godzinę temu, goral_ napisał(-a): A propo's UK. Z tym kozikiem, w bagażu podręcznym, moja żona poleciała do Londynu i wróciła nie niepokojona przez nikogo. W Lutonkowie, na lotnisku (Luton) dla szarego obywatela, mogłoby to nie przejść. Sam osobiśćie widziałem, jak chłopak miał pogadanki na temat znacznie mniejszego ostrza. Ale to może wyjątkowa sytuacja. Zaraz, a Twoja żona nie jest jakimś agentem lub mundurowym ? Bo to też chyba robibi róznice Edytowane 13 Października 2021 przez -mrovka- 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hezio 230 #6152 Napisano 13 Października 2021 6 godzin temu, porcelanowy napisał(-a): Powitoł W UKju można mieć na mieście noże z blokowanym ostrzem? 2 godziny temu, goral_ napisał(-a): A propo's UK. Z tym kozikiem, w bagażu podręcznym, moja żona poleciała do Londynu i wróciła nie niepokojona przez nikogo. https://www.gov.uk/buying-carrying-knives Żony chciałeś się pozbyć ? 😂 Dlatego w Anglii wśród ciemniejszej karnacji popularne są noże tapeciaki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20606 #6153 Napisano 13 Października 2021 3 godziny temu, Burns napisał(-a): Spróbuj Manixa 2 (XL) będzie odskocznia. Mam tego https://sharg.pl/product-pol-114688-Noz-Spyderco-Manix-2-Lightweight-CPM-SPY27-Plain-C101PCBL2.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #6154 Napisano 13 Października 2021 50 minut temu, loco50 napisał(-a): Mam tego https://sharg.pl/product-pol-114688-Noz-Spyderco-Manix-2-Lightweight-CPM-SPY27-Plain-C101PCBL2.html I co o nim myślisz ? On ma stalowe linersy w środku ? Vectora próbujesz kolejną sztukę ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #6155 Napisano 13 Października 2021 1 godzinę temu, -mrovka- napisał(-a): Interpretując opisy producentów, na to wychodzi że taka blokada, jaka jest w Spayderco, jest tolerowana Nie interpretuj opisów producentów tylko przepisy prawa UK Pen Knife nie ma blokady. Sprężyna jak w scyzoryku vicka, może trochę mocniejsza. 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #6156 Napisano 13 Października 2021 (edytowane) 2 godziny temu, -mrovka- napisał(-a): Zaraz, a Twoja żona nie jest jakimś agentem lub mundurowym ? Taaa,,, Rambo ostatnia krew i nie czas umierać w jednym 😂🤣 12 minut temu, porcelanowy napisał(-a): UK Pen Knife nie ma blokady. Sprężyna jak w scyzoryku vicka, może trochę mocniejsza. Pytanie techniczne, to też przecież jakaś forma blokady (nawet nie czuję różnicy technicznej między backlockiem, Chyba taka sama bajka jak framelock a Liner Lock ) ? i co to zmienia przy wbijaniu pod żebro ? (Może jedynie długość ostrza nie jest bezpośrednio śmiertelna) Edytowane 13 Października 2021 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1781 #6157 Napisano 13 Października 2021 Teraz, -mrovka- napisał(-a): Właśnie dołożyłem, ale i tak na pierwszym miejscu jest Spayderco. Chociaż w nim, bardziej podoba mi się rękojeść.. Teraz wiem. Na szczęście ciągle patrzyłem na długość całkowitą. Interpretując opisy producentów, na to wychodzi że taka blokada, jaka jest w Spayderco, jest tolerowana. Bo na pierwszy rzut oka te przepisy dla mnie są nie jasne hehe W Lutonkowie, na lotnisku (Luton) dla szarego obywatela, mogłoby to nie przejść. Sam osobiśćie widziałem, jak chłopak miał pogadanki na temat znacznie mniejszego ostrza. Ale to może wyjątkowa sytuacja. Zaraz, a Twoja żona nie jest jakimś agentem lub mundurowym ? Bo to też chyba robibi róznice Żona nie wiedziała, że ma go w torbie. Bez mojej wiedzy wzięła moją torbę, z którą byłem uprzednio na biwaku. Nóż był pod usztywnieniem podłogi. Na okęciu przeszła kontrolę i w Londku też. Dopiero po powrocie znalazła nóż, rozpakowując się. Z nerwów wypiła pół butelki whisky, którą przywiozła dla mnie. Ja byłem wtedy na rejsie na Śródziemnym, jak wyjeżdżała. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24546 #6158 Napisano 13 Października 2021 To nic, ja kiedyś tak odkryłem już po przylocie że mam haszysz z Egiptu 😆 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #6159 Napisano 13 Października 2021 5 godzin temu, goral_ napisał(-a): A propo's UK. Z tym kozikiem, w bagażu podręcznym, moja żona poleciała do Londynu i wróciła ... Ale po co un jej ⁉️ BTW moja też zawsze wraca a tyle razy się już gubiła 🤔 5 godzin temu, Burns napisał(-a): Z cyklu, jak legalnie pozbyć się żony na kilka lat. Też mi przykro, że Ci nie udało się. Może następnym razem .... Moze jakiś biały proszek to psy wywonchajom 🐕 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1781 #6160 Napisano 13 Października 2021 Teraz, eye_lip napisał(-a): To nic, ja kiedyś tak odkryłem już po przylocie że mam haszysz z Egiptu 😆 Jeśli 5 kilo to jesteś urządzony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24546 #6161 Napisano 13 Października 2021 Nie no parę nabitek, ale to było w 2008, ciężkie czasy. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8992 #6162 Napisano 13 Października 2021 3 minuty temu, eye_lip napisał(-a): Nie no parę nabitek, ale to było w 2008, ciężkie czasy. I dolar po 2 zł.... 🤣 btw.tak dziś było : 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20606 #6163 Napisano 14 Października 2021 W dniu 13.10.2021 o 17:50, Burns napisał(-a): I co o nim myślisz ? On ma stalowe linersy w środku ? Vectora próbujesz kolejną sztukę ? Nożyk dość fajny, trochę lekki, trochę plastikowy. Dobrze leży w ręce, aczkolwiek okładziny dość agresywne. Linersy niestety nie. Co do Vectora to zobaczymy co Kolba z tym zrobi. Nóż mi się podoba i chciałbym go mieć. Napisałem, że jeśli tak działający Axis jest wadliwy to proszę o wymianę. Jeśli to norma to nie chcę bo czuję, że prędzej czy później coś się ze... ra od tego pstrykania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #6164 Napisano 14 Października 2021 Będzie odpudełkowane: 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20606 #6165 Napisano 14 Października 2021 Prosimy, prosimy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #6166 Napisano 14 Października 2021 Ciemno już. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20606 #6167 Napisano 14 Października 2021 Bardzo ładne pudełeczko. Takie kolorowe 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #6168 Napisano 15 Października 2021 (edytowane) 10 godzin temu, Burns napisał(-a): Będzie odpudełkowane: 😉 Bardziej światowo i po europejsku brzmiałoby to UNBOXING Dawaj dawaj ‼️ Edytowane 15 Października 2021 przez Jędrula.wawa Error 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #6169 Napisano 15 Października 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, Jędrula.wawa napisał(-a): Bardziej światowo i po europejsku brzmiałoby to UNBOXING Dawaj dawaj ‼️ Podobno pewna partia wyprowadza nas z EU, może zrobią nawet nowy kontynent więc trzeba szykować się. Eeee, nie ma co już wraca. Edytowane 15 Października 2021 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20606 #6170 Napisano 15 Października 2021 No pokaż, pokaż. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hezio 230 #6171 Napisano 15 Października 2021 11 godzin temu, Burns napisał(-a): Ciemno już. budujesz napięcie. Kto by pomyślał, że na tym forum powstanie drugie knives.pl 😜 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #6172 Napisano 15 Października 2021 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 299 #6173 Napisano 15 Października 2021 Ładna rodzinka..Ten nożyk z granatową rekojeśćia, na środkowym zdjęciu drugi od dołu...jaki to model ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #6174 Napisano 15 Października 2021 2 godziny temu, Burns napisał(-a): Grubooooo 2 godziny temu, hezio napisał(-a): budujesz napięcie. Kto by pomyślał, że na tym forum powstanie drugie knives.pl 😜 Przestałem tam prawie się udzielać, conajwyżej przeglądam bazarek, chociaż i tam sam chłam. BTW nie uważasz, ze ten WAR to wyjątkowo antypatyczny typ ⁉️ 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #6175 Napisano 15 Października 2021 (edytowane) 18 minut temu, -mrovka- napisał(-a): Ładna rodzinka..Ten nożyk z granatową rekojeśćia, na środkowym zdjęciu drugi od dołu...jaki to model ? Manix 2 (niebieski bo to wyższa stal s110v) A ten na górze to Manix 2 XL i okazał się za szeroki gdy złożony- straszna lufa. Poza tym XL poza większym liściem ostrza nic nie wnosi. Grubości ostrza, rękojeści są takie same jak w wersji standard. Wszystko to samo tylko długość rozciągnięta. Edytowane 15 Października 2021 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach