mirek 1969 1351 #6301 Napisano 21 Października 2021 (edytowane) 12 godzin temu, Genovese_ napisał(-a): Ja każdy z posiadanych noży obecnie noszę.Tz. obecnie po dwa.Jeden większy drugi mniejszy, tak się staram...😂 Kto jak lubi.Ja to lubię sobie popatrzeć przez szybę jak mi na magnesie wiszą. Edytowane 22 Października 2021 przez mirek 1969 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8910 #6302 Napisano 21 Października 2021 9 minut temu, mirek 1969 napisał(-a): Kto jak lubi.Ja to lubię sobie popatrzeć przez szybę jak mi na magnesie wiszą. Opisz proszę noże jakie tam są bo ja jestem laikiem więc nie bardzo rozpoznaje.Widzę jedynie okaz Green Bereta. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #6303 Napisano 21 Października 2021 (edytowane) 2 godziny temu, mirek 1969 napisał(-a): lubię sobie popatrzeć przez szybę jak mi na magnesie wiszą. Ołtarzyk ? A tak na marginesie „piramidy” chyba należałoby rozgraniczyć producentów noży (marki) i knifemakaerow wytwarzających jednostkowe egzemplarze lub krótkie serie już chyba dzieł sztuki użytkowej. Bo narzędziami to te ich wyroby raczej nie są ps. a tak na marginesie, to co robi w gablocie to „lukrowane ciastko” a’la Ptyś ❓ Edytowane 21 Października 2021 przez Jędrula.wawa 1 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1351 #6304 Napisano 22 Października 2021 (edytowane) 6 godzin temu, Jędrula.wawa napisał(-a): Ołtarzyk ? A tak na marginesie „piramidy” chyba należałoby rozgraniczyć producentów noży (marki) i knifemakaerow wytwarzających jednostkowe egzemplarze lub krótkie serie już chyba dzieł sztuki użytkowej. Bo narzędziami to te ich wyroby raczej nie są ps. a tak na marginesie, to co robi w gablocie to „lukrowane ciastko” a’la Ptyś ❓ Haha.Ten ptyś to są takie płaskie drewienka.Takie podstawki.Muszę se to poukładać ale na razie mam remont.Taka piramidka z drzewa 8 godzin temu, Genovese_ napisał(-a): Opisz proszę noże jakie tam są bo ja jestem laikiem więc nie bardzo rozpoznaje.Widzę jedynie okaz Green Bereta. Green Beret,Boker Hunter Damascusw środku Wander baracuda ,z prawej kaminari,herman rzezimieszek i dwa te co są takie same to zrobione przez polskiego knifmakere .I to mi wystarczy do szczęścia.Aha.Ten czarny co leży to WZ69 Edytowane 22 Października 2021 przez mirek 1969 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #6305 Napisano 22 Października 2021 1 godzinę temu, mirek 1969 napisał(-a): Green Beret,Boker Hunter Damascusw środku Wander baracuda ,z prawej kaminari,herman rzezimieszek i dwa te co są takie same to zrobione przez polskiego knifmakere .I to mi wystarczy do szczęścia.Aha.Ten czarny co leży to WZ69 I jeszcze skrzynka od amunicji 1 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8910 #6306 Napisano 22 Października 2021 (edytowane) 14 godzin temu, mirek 1969 napisał(-a): Green Beret,Boker Hunter Damascusw środku Wander baracuda ,z prawej kaminari,herman rzezimieszek i dwa te co są takie same to zrobione przez polskiego knifmakere .I to mi wystarczy do szczęścia.Aha.Ten czarny co leży to WZ69 Bardzo fajna kolekcja.Gratuluję. Tymczasem u mnie Socom Elite Auto.Świeżutki wpust , podobno jeszcze amerykański.😂 Edytowane 22 Października 2021 przez Genovese_ 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saku82 93 #6307 Napisano 22 Października 2021 Dzisiejszy, civivi elementum. Flipperek na lożyskach, akcja i jakosc bardzo fajna jak na cenę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20572 #6308 Napisano 23 Października 2021 Ode mnie sporo odjechało,ale żeby był ruch w interesie 😁 jadą dwa cudaki od CRKT. Jakoś tak lubię tę stajnię 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nuter 1629 #6309 Napisano 23 Października 2021 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #6310 Napisano 23 Października 2021 11 godzin temu, Genovese_ napisał(-a): Tymczasem u mnie Socom Elite Auto.Świeżutki wpust , podobno jeszcze amerykański Lokata kapitału w tych niepewnych czasach ❓ 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #6311 Napisano 23 Października 2021 (edytowane) 59 minut temu, Jędrula.wawa napisał(-a): Lokata kapitału w tych niepewnych czasach ❓ ale Cię ściskają te pieniądze pod żebrem - do ujścia w pośladach wiele drogi już nie zostało, Ty nie podziwiasz noża, tylko liczysz kasę. przecież widać, że kolega ma kasy jak lodu - dla niego to frytki, Jędrul, wyluzuj, nie ma się co ścigać w internecie, zawsze ktoś ma więcej, lepiej i drożej. @Genovese_ Secom podpasował ? Gdybyś mógł odnieść go do ZT0308 to jak wypada ? To będzie mój następny zakup jak upoluję. Edytowane 23 Października 2021 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1780 #6312 Napisano 23 Października 2021 A co koledzy myślą o Kizerze? Wg internetu wygląda to nieźle. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #6313 Napisano 23 Października 2021 Godzinę temu, Burns napisał(-a): Ty nie podziwiasz noża, tylko liczysz kasę. Rozgryzłeś mnie 😱 Będę musiał nauczyć się z tym żyć BTW już tyle razy gratulowałem koledze @Genovese_ nowych nabytków, że za kolejnym mógłby posądzić mnie o coś wprost przeciwnego niż Ty. 💋 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #6314 Napisano 23 Października 2021 To tego ja mu pogratuluję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #6315 Napisano 23 Października 2021 (edytowane) 14 minut temu, Burns napisał(-a): To tego ja mu pogratuluję No dobra, zróbmy to razem ‼️ @Genovese_, Rafał, masz fajnego nowego Czarnego Konia w swej stajni Microtecha Edytowane 23 Października 2021 przez Jędrula.wawa 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20572 #6316 Napisano 23 Października 2021 19 minut temu, goral_ napisał(-a): A co koledzy myślą o Kizerze? Wg internetu wygląda to nieźle. Lepiej wyglądają właśnie w internecie. Odesłałem te trzy, które dotarły. Mam jeszcze Basalta. W miarę przyzwoity. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #6317 Napisano 23 Października 2021 2 minuty temu, loco50 napisał(-a): Lepiej wyglądają właśnie w internecie. Odesłałem te trzy, które dotarły. Mam jeszcze Basalta. W miarę przyzwoity. Wiesz co, tak z biegiem czasu większość tych folderów na tyle mi się opatrzyła, że nie powodują szybszego bicia serca. Tym bardziej ze są niejako do siebie podobne. Ja bym szedł drogą @Burns Pokazał ostatnio kilka pająków, ale każdy w innej stali a nie jak wszędzie S30V i S30V . 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20572 #6318 Napisano 23 Października 2021 No mam kilka pajączków w różnej stali😁. A mój romans z chińczykami już się zakończył. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1818 #6319 Napisano 23 Października 2021 50 minut temu, Jędrula.wawa napisał(-a): S30V i S30V Właściwie to przydałaby się jakaś kolejna "piramida" dot stali. Kiedyś było łatwiej "sprężynówa " stała wyżej od "chromówy" a nierdzewka wyższej jakości była trudna do osiągnięcia a teraz? Ja najniżej oceniam 8chr12mov a wszystko wyżej już lepiej wychodzi, natomiast jakość stali z górnej półki - powiedzmy powyżej D2 jest dla mnie tajemnicą. Czysto teoretycznie znam przypadłości CPM154 S30V itd ale tak naprawdę, to w internetach co producent, to wychwalanie swojego pod nieboskłony i dobry PR . Jak jest w rzeczywistości? 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #6320 Napisano 23 Października 2021 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20572 #6321 Napisano 23 Października 2021 Idzie robota, idzie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1780 #6322 Napisano 23 Października 2021 Teraz, zadra napisał(-a): Właściwie to przydałaby się jakaś kolejna "piramida" dot stali. Kiedyś było łatwiej "sprężynówa " stała wyżej od "chromówy" a nierdzewka wyższej jakości była trudna do osiągnięcia a teraz? Ja najniżej oceniam 8chr12mov a wszystko wyżej już lepiej wychodzi, natomiast jakość stali z górnej półki - powiedzmy powyżej D2 jest dla mnie tajemnicą. Czysto teoretycznie znam przypadłości CPM154 S30V itd ale tak naprawdę, to w internetach co producent, to wychwalanie swojego pod nieboskłony i dobry PR . Jak jest w rzeczywistości? A 440 c nadaje się, czy nie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1818 #6323 Napisano 23 Października 2021 już to kiedyś pisałem, że moim zdaniem lepsza 440C niż 8CH12MOV ale dużo zależy od tego jak została "obroniona" cieplnie . ja napisałbym tak: od najgorszych: 1. 420A 2. 8CH12MOV 3. 440C 4. D2 5. 6. 7. 8. CPM 154 9. ktoś coś dołoży od siebie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hezio 230 #6324 Napisano 23 Października 2021 przeglądam co jakiś czas temat i takie pytanie - ile noży macie przy sobie? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8910 #6325 Napisano 23 Października 2021 Godzinę temu, zadra napisał(-a): już to kiedyś pisałem, że moim zdaniem lepsza 440C niż 8CH12MOV ale dużo zależy od tego jak została "obroniona" cieplnie . ja napisałbym tak: od najgorszych: 1. 420A 2. 8CH12MOV 3. 440C 4. D2 5. 6. 7. 8. CPM 154 9. ktoś coś dołoży od siebie? M390 gdzie byś postawił i czy zgadzasz się ze stwierdzeniem ,że M390 i P204 to są bardzo zbliżonej jakości ?.Ewentualnie , która lepsza według Ciebie. 2 minuty temu, hezio napisał(-a): przeglądam co jakiś czas temat i takie pytanie - ile noży macie przy sobie? Ja pisałem ostatnio ,że dwa noszę.Jeden mniejszy edc i jeden większy.😂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach