loco50 21361 #7951 Napisano 9 Lutego 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, Burns napisał(-a): a Ty co nawywijałeś ? Też miałeś jakieś dwa odpakować. Czyżby w 2022 noże trzeba było kupować dwójkami ? 🤪 Jak przyjdą wrzucę foty. Może jutro? Edytowane 9 Lutego 2022 przez loco50 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68773 #7952 Napisano 9 Lutego 2022 1 minutę temu, loco50 napisał(-a): Jak przyjdą nie omiaszkam wrzucić foty. Może jutro? A co, po ciekawy mocno jestem? Tylko konkretnie proszę. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21361 #7953 Napisano 9 Lutego 2022 Nie tak grubo ale myślę, że ciekawe. I nikt ich tu nie pokazywał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4429 #7954 Napisano 9 Lutego 2022 10 godzin temu, selphy napisał(-a): Akurat jestem na etapie poszukiwania organizera, nerki i w ręce wpadła mi nerka Cargo by Owee. Naprawdę fajnie wykonana, cała z Cordury, Made in Poland, z niby unikatowym numerem Jednak jak spojrzymy na cenę to konkurencja jest tańsza. Tak się składa, że akurat mam tą nerkę oraz 4 torby z Cargo. Wszystko zaprojektowane w najmniejszym szczególe w Polsce oraz szyte w Polsce. Niszowa firma z mega jakością wykonania! Takie tematy warto wspierać bo w tym przypadku mamy 100% polski produkt i świetną markę. 10 godzin temu, Burns napisał(-a): Made in Poland pod warunkiem, że Chinczyk nie płakał jak szył. 100% Polska produkcja. Znam firmę, znam właścicielkę. Super podejście do klienta i dożywotni serwis ich produktów jak coś się uszkodzi. Wykonanie pancerne więc na uszkodzenie zero szans. 9 godzin temu, loco50 napisał(-a): Jak nerka to helikon Helikon to jest szajsik mówiąc delikatnie w porównaniu do tego Cargo. 1 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21361 #7955 Napisano 9 Lutego 2022 Tak jak pisałem wcześniej trochę cordury i parę zamków. Nie ma co się brandzlować. Telefon i klucze wejdą. Do miejskich działań taktycznych każda będzie dobra😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4429 #7956 Napisano 9 Lutego 2022 10 minut temu, loco50 napisał(-a): Tak jak pisałem wcześniej trochę cordury i parę zamków. Nie ma co się brandzlować. Telefon i klucze wejdą. Do miejskich działań taktycznych każda będzie dobra😁 Trochę jak z nożem: stal i okładziny...nie ma się co brandzlować. Do przecięcia starczy każdy 1 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 16030 #7957 Napisano 9 Lutego 2022 57 minut temu, pisar napisał(-a): Trochę jak z nożem: stal i okładziny...nie ma się co brandzlować. Do przecięcia starczy każdy 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1387 #7958 Napisano 10 Lutego 2022 Kupiłem se na zajączka 😀 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ICE 620 #7959 Napisano 10 Lutego 2022 Po ponad trzy miesięcznym oczekiwaniu, niedawno dotarł. Zasadniczo nie ma się czym chwalić, szczególnie w takim towarzystwie, ale w związku z zawirowaniem jakie towarzyszyło moim pytaniom jakiś czas temu w tym temacie, postanowiłem, że umieszczę tu swoje wrażenia, co z tego wyszło . Nóż oczywiście od majfrendów. Kabura z kydex'u, ładnie trzyma nóż, nie ma możliwości, żeby samoczynnie wypadł - niezależnie jak mocno machamy, noż siedzi jak zabetonowany i do wyjęcia trzeba użyć wyraźnej siły. Do tego klips z blokadą i regulacją do szerokości paska. Całość fajnie nosi się na pasku, nie przeszkadza i nie odstaje - pod ciuchami niemal niewidoczny. Nóż wg producenta i napisu na głowni zrobiony ze stali D2. Stal twarda i bardzo słabo się tępi. Nóż fabrycznie był przyzwoicie naostrzony, ale postanowiłem sprawdzić czy da się bardziej i po dwóch godzinach zabawy z diamentem goli włosy Nie stracił ostrości po struganiu i łupaniu dębowej kantówki, jak również po otwieraniu puszek - powłoka zrasztą również nie odniosła widocznych obrażeń. Okładki mocowane na dwie śruby i zrobione z jakiejś żywicy - również bardzo twarde. Grubość głowni 4,5mm. Podsumowując, to fajny nożyk i dokładnie taki jak chciałem. Nóż ma być w 100% użytkowy, a ja nie złapałem bakcyla kolekcjonera w temacie noży, więc moje wrażenia są zapewne bardzo subiektywne i w żaden sposób nie odnszą się porównawczo i jakościowo do prezentowanych tu okazów - to tak na wszelki wypadek, żeby nie wywołać kolejnej burzy i uniknąć linczu Po ostrzeniu 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4564 #7960 Napisano 10 Lutego 2022 (edytowane) Nie masz czym wywołać burzy, szczególnie po ładnym opisie czego oczekiwałeś i do czego ma służyć. Bardzo zgrabny nóż. Jedyne czego nie rozumiem to do czego są te ząbki ? Ostrzyłeś je; one w jakiś sposób były ostre; ostre czy tępe one mają służyć do cięcia czy do podparcia kciuka ? Edytowane 10 Lutego 2022 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21361 #7961 Napisano 10 Lutego 2022 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
just_nobody07 6290 #7962 Napisano 10 Lutego 2022 Dawaj dalej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68773 #7963 Napisano 10 Lutego 2022 Adam, nie rób siary z tą tekturką tylko pokazuj konkrety! 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inomarek 403 #7964 Napisano 10 Lutego 2022 Mariusz tu taka tradycja stosowana przez Adama (loco50). Cierpliwośc trzeba mieć, a tego to Tobie nie brakuje 😀😀😀 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ICE 620 #7965 Napisano 10 Lutego 2022 (edytowane) Godzinę temu, Burns napisał(-a): Jedyne czego nie rozumiem to do czego są te ząbki ? Ostrzyłeś je; one w jakiś sposób były ostre; ostre czy tępe one mają służyć do cięcia czy do podparcia kciuka ? Wolałbym żeby ich nie było, ale nie było takiej wersji Ząbki są ostre i ja je również ostrzyłem. Z tego co się orientuje to te ząbki majfrendy "zainspirowały" od CRKT i mają one słyżyć do przecinania lin i materiałów włóknistych. A tak wyglądają z drugiej strony. Edytowane 10 Lutego 2022 przez ICE 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4564 #7966 Napisano 10 Lutego 2022 Godzinę temu, loco50 napisał(-a): Biedą powiało 🙃 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1327 #7967 Napisano 10 Lutego 2022 2 godziny temu, ICE napisał(-a): Nóż oczywiście od majfrendów. Sorry, ale jak tylko na niego spojrzałem to zaraz przypomniała mi się włócznia z takim ostrzem. Dwa otwory słożace przymocowaniu do drzewca tylko mnie utwierdziły w moich podejrzeniach. Do tego ten mroczny image .... Ale skoro Ci się podoba i przypasił to życzę dużo zadowolenia i satysfakcji z użytkowania 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21361 #7968 Napisano 10 Lutego 2022 48 minut temu, Burns napisał(-a): Biedą powiało 🙃 No niestety. Nie każdego stać na Krzyśka 😁 1 godzinę temu, mario1971 napisał(-a): Adam, nie rób siary z tą tekturką tylko pokazuj konkrety! Konkurs - co w środku.? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4564 #7969 Napisano 10 Lutego 2022 17 minut temu, loco50 napisał(-a): No niestety. Nie każdego stać na Krzyśka 😁 Konkurs - co w środku.? SOG Seal XR 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1834 #7970 Napisano 10 Lutego 2022 19 minut temu, loco50 napisał(-a): Konkurs - co w środku.? SOG FLASH .. tylko nie mogę się zdecydować który.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21361 #7971 Napisano 10 Lutego 2022 No dobra. Pierwszy. Wielki, brutalny, wredny sk.... l do rżnięcia, rąbania, burzenia ścian i otwierania czołgów 😁. Najfajniejszy "taktyczny" nożyk jaki do tej pory wpadł mi w ręce. Ale pal sześć taktyczność. Jest po prostu czad. W łapie leży super, rękojeść wyprofilowana idealnie, okładki mimo, że chropowate nie drażnią. Mechanika chodzi idealnie. Po naciśnięciu flippera wyskakuje jak z procy. Składa się grawitacyjnie praktycznie do końca. Jestem mega zadowolony, choć podchodziłem do niego trochę z dystansem. 9 minut temu, Burns napisał(-a): SOG Seal XR Kurczę, Burns! Ty nie grasz😁😁😁 5 minut temu, zadra napisał(-a): SOG FLASH .. tylko nie mogę się zdecydować który.. Flasha już mam od średniowiecza😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inomarek 403 #7972 Napisano 10 Lutego 2022 (edytowane) Cold Steel 4-Max Elite CPM-S35VN Edytowane 10 Lutego 2022 przez inomarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1834 #7973 Napisano 10 Lutego 2022 3 minuty temu, loco50 napisał(-a): już mam od średniowiecza tylko jednego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21361 #7974 Napisano 10 Lutego 2022 1 minutę temu, inomarek napisał(-a): Cold Steel 4-MAX Elite CPM-S35VN Nie. Też już mam od dawna. 3 minuty temu, zadra napisał(-a): tylko jednego 2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ICE 620 #7975 Napisano 10 Lutego 2022 (edytowane) 47 minut temu, Jędrula.wawa napisał(-a): Sorry, ale jak tylko na niego spojrzałem to zaraz przypomniała mi się włócznia z takim ostrzem. Dwa otwory słożace przymocowaniu do drzewca tylko mnie utwierdziły w moich podejrzeniach. Do tego ten mroczny image .... Piszesz tak tajemniczo i z poruszeniem. Masz na myśli jakąś konkretną? Michał, Longin? Czy tak ogólnie? Edytowane 10 Lutego 2022 przez ICE 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach