Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, loco50 napisał(-a):

Wybacz ale RAT u mnie nie robi za nóż stołowy 🤣🤣.Walczy bohatersko w ogrodzie, w lesie, na strzelnicy.Wala się w mokrej trawie, ziemi czy korze. 

Tak to można wszystko załatwić 😁. Spyderco Police w VG-10 w kontakcie z wodą z Morza Czarnego złapał plamy. 

Czyli D2 w swoim środowisku :) 👍

U mnie foldery mają lekko. Utnę metkę w nowym ubraniu, otworze kopertę ewentualnie pokroje kiełbę  :)

Do cięższych zadań mam fixy.

3 minuty temu, goral_ napisał(-a):

Mam kilka noży z D2, ruskich i chińskich. Na żadnym takie eksperymenty nie zrobiły wrażenia. Mogę udokumentować, jeśli kolega sobie życzy. Smaku pasztetu też nie psują.

Spoko nie trzeba ;)

Miałem sporo D2 i niektóre łapały nalot od samego patrzenia :D ale też miałem takie co nic się z nimi nie działo. Generalnie jest to stal, która ma tendencję do łapania przebarwień w końcu to stal narzędziowa z dużą domieszką węgla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś odebrane. Kolejne 2 Kunwu: Tao i (mój już drugi) Zen. Tak mi dobrze leżą w ręku, że inne noże leżą i się kurza.

Co do Tao. Solidnie wykonany (tytan), M390, mechanika jak to w Kunwu - świetna. ec7269374c4d332b9b0639a80870eacb.jpgdbfcf22780727f87183e7c66a46555ae.jpgbf1c9563397cff0c4f85f2e3501ade97.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetnie wychodzi wyglądają. Ta faktura tytanu robi wrażenie.

Lubię zegarki nosić. ////// VVorldVVithoutEnd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak dziś ale jeszcze 4-5 lat temu ogromna część tej chińskiej d2 była z Polski. 100% potwierdzone info przez znajomka z branży metalurgicznej.

S20FE 5G

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kuźnie Zbanowa zna ktoś tutaj?Dobre noze robią? Tak se przeglądałem i taki fikimiki ale takiego nie mam.wyrózniał by sie wedle innych moich.

jegier-kompozyt1.jpg

Edytowane przez mirek 1969

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, mirek 1969 napisał(-a):

kuźnie Zbanowa zna ktoś tutaj?Dobre noze robią? Tak se przeglądałem i taki fikimiki ale takiego nie mam.wyrózniał by sie wedle innych moich.

jegier-kompozyt1.jpg

Paskudny moim zdaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnego czwartku.

D291B91B-056D-417B-AF61-3D37EE1E0F88.jpeg

6712A8B6-F80D-4590-B604-ADBE75994743.jpeg

3B1BC428-01F6-425B-ACC7-63F8448277B1.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Pioters napisał(-a):

Miałem sporo D2 i niektóre łapały nalot od samego patrzenia :D ale też miałem takie co nic się z nimi nie działo. Generalnie jest to stal, która ma tendencję do łapania przebarwień w końcu to stal narzędziowa z dużą domieszką węgla.

I ponad 11% chromu....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwie submarki od WE. Budżetowa i megabudżetowa😁. Sencut wziąłem z ciekawości, żeby zobaczyć co to. Wieczorem wrzucę foty i reckę. 

DSC_0046.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mnie dzisiaj w domu wk....ią to se zamówie taką kose. Tylko nie wiem jeszcze czy ostrze czernione czy zwykłe.Pomożecie? SOG KIKU FOLDER LARGE.

SOG-KU-1012_01_sog-sog-ku-1012-01.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, goral_ napisał(-a):

I ponad 11% chromu....

No ma i jest uznawana jako pół-nierdzewna. Jak u Ciebie nic nie złapała to super. 

Tak przy okazji to dobrze od czasu do czasu zajrzeć pod okładziny przy nożach ze stałą klingą a w folderach kontrolować co się dzieje przy osi głównej tam gdzie za bardzo nie widać bo może się okazać, że ta nierdzewna D2 jednak może zardzewieć ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj dotarł civivi z sharg, pierwszy nóż jakiejś firmy 😉,  do tej pory użytkowałem noname.

Jako laik jestem pod ogromnym wrażeniem wykonania. 

20221229_172836.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, mirek 1969 napisał(-a):

Jak mnie dzisiaj w domu wk....ią to se zamówie taką kose. Tylko nie wiem jeszcze czy ostrze czernione czy zwykłe.Pomożecie? SOG KIKU FOLDER LARGE.

SOG-KU-1012_01_sog-sog-ku-1012-01.jpeg

A dzie dajo? Bo fajny😁

48 minut temu, Sn@p napisał(-a):

Dzisiaj dotarł civivi z sharg, pierwszy nóż jakiejś firmy 😉,  do tej pory użytkowałem noname.

Jako laik jestem pod ogromnym wrażeniem wykonania. 

20221229_172836.jpg

Bo już mówiłem, że Baklash jest ok, zwłaszcza za takie mikropieniądze. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, loco50 napisał(-a):

A dzie dajo? Bo fajny😁

Bo już mówiłem, że Baklash jest ok, zwłaszcza za takie mikropieniądze. 

Na olx jest jedna używka ale w stanie bdb.Ale jednak wolałbym nowy. Na Lamni jak kliknę wybierz wariant(kolor) to wyskakuje towar niedostępny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy z czarnych.

Kolega karloss zawinszował sobie Civivi no to proszę. 

Baby Banter. Pizdryk aż miło. Po złożeniu wielkości mojego kciuka 😁. Miałem odsyłać ale doszedłem do wniosku, że nie bo:

- fajny maluch

- zgubiłem mojego ulubionego starego mikro Kershawa, którego bardzo lubiłem. Może znajdę tak jak znalazłem w trawie kolczyk starej z zielonym kamieniem 😁

Ale do brzegu. 

59 mm, 56 g ,G10. Stal to Nitro - V w stone washed. Duży, zwłaszcza w stosunku do  długości klingi choil i niewielki ale dobrze korespondujący jimping pozwalające na wygodny chwyt "do przodu". Do otwierania obustronny kołek - ładnie klika dzięki ceramicznym łożyskom. Rękojeść to jak pisałem G10, przyjemne, dobrze leży w ręce. Klips do głębokiego przenoszenia. Otwór na zawieszkę. 

Konkluzja-fajny nożyk, może niepełnowymiarowy, ale jako backup super. Dobre materiały, świetne wykonanie. Do tego miękkie etui i inne bajery, np. naklejki. Ciekawostka. 

DSC_0054.JPG

DSC_0055.JPG

DSC_0056.JPG

DSC_0057.JPG

Edytowane przez loco50

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robię noworoczne porządki w kolekcji... Ktoś zainteresowany?

Jakby co to PM :rolleyes:

20221230-080928-Copy.jpg

20221230-080946-Copy.jpg

Edytowane przez Mateo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnego piątku.

20933FE4-FFB4-423B-9EA5-7444F960B87E.jpeg

CD6EF272-8E5D-492C-8F59-4A1DAA87B168.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi