pisar 4334 #18476 Napisano 25 Września 9 godzin temu, łowca napisał(-a): Ekstra, zazdroszczę, bo obecnie UFO to temat niszowy 🙂, niedługo pewnie zniknie... Chyba nie było większej ekspozycji UFO w ostatnich 20 latach niż przez ostatnie 2 lata...gdzieś Ty się podziewał? 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7157 #18477 Napisano 26 Września 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20258 #18478 Napisano 26 Września 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stefanekmac 40 #18479 Napisano 26 Września Za 3 tygodnie targi. Pamiętam 4 lata temu wywalili ceny-bo panie $ po 5. Fracht 3 razy podrożał. Ciekaw jestem cen na targach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8171 #18480 Napisano 28 Września 7 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7157 #18481 Napisano Niedziela o 14:44 Evo 1.1 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4431 #18482 Napisano Niedziela o 20:06 W dniu 8.09.2025 o 15:02, Burns napisał(-a): Przez chwilę było tak: - niebieski MT Socom to automat = zielony MT Socom to manual Ostatnio robiłem jakąś nawijkę, że boczne automaty to nie moja bajka. Bo tak jest! Dlatego kolejny Socom w manualu. Mimo, że oznaczenie na pudełku Blue odcień niebieskiego nie jest już ten sam. Świetny nóż. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4431 #18483 Napisano Niedziela o 22:16 (edytowane) Socom Elite ma jeszcze jedną zaletę - chyba. Nie ma, lub ja nie znam podróbki co do joty tego modelu. Podrabiali Starego Socom Delta W przypadku modelu Amphibian sprawa nie jest już taka oczywista. Nie wiem czy model tytanowy u Chińczyka nie ujrzał światła dziennego wcześniej niż MT. Może to MT podrobiło Ch? 😅 Edytowane Poniedziałek o 05:50 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8171 #18484 Napisano Wtorek o 20:25 Taki dwunastolatek wczoraj dojechał. 7 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7157 #18485 Napisano Środa o 12:12 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1693 #18486 Napisano Środa o 20:18 Ostrze się w edku porysowało. Trzeba będzie satynę... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4431 #18487 Napisano Środa o 20:45 26 minut temu, goral_ napisał(-a): Ostrze się w edku porysowało. Trzeba będzie satynę... Czym i jak nałożysz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1806 #18488 Napisano Środa o 20:49 3 minuty temu, Burns napisał(-a): Czym i jak nałożysz? Ja myślę, że goral sobie poradzi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4431 #18489 Napisano Środa o 20:57 8 minut temu, zadra napisał(-a): Ja myślę, że goral sobie poradzi A ja pytam, po to żeby sprzedał patent. 😜 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1806 #18490 Napisano Środa o 21:45 47 minut temu, Burns napisał(-a): A ja pytam, po to żeby sprzedał patent. 😜 A ja myślał, że drwisz i wątpisz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1693 #18491 Napisano Czwartek o 12:14 15 godzin temu, Burns napisał(-a): Czym i jak nałożysz? Papierem ściernym. Surowy nóż to zaczynałbym od gradacji 60 , 80, a kończyłna 800 lub 1000, zależnie od efektu jaki chciałbym uzyskać. Ważne, żeby wszystkie ryski były w jedną strone, wzdłuż, albo poprzek. Dobrze jest użyć twardej podkładki. Zmieniając papier od grubego do drobnego za każdym razem warto zmieniać kierunek obróbki, wtady widać czy już nie ma śladów po poprzednim. Można to też robić na szlifierce taśmowej, ale wtedy trzeba wprawy, bo łatwo spieprzyć. Czasem dobrze też zwilżyć papier wd40, ale każdy majster ma swoje ulubiobe sposoby. Jedni satynują, inni wolą polerowanie, ale sam proces się nie różni, kwestia tylko na jakiej gradacji się zakończy. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
void 175 #18492 Napisano Czwartek o 14:12 Dzięki. Zacznę pozbywać się tych "billboardów" z ostrzy 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4431 #18493 Napisano Czwartek o 17:56 (edytowane) 6 godzin temu, goral_ napisał(-a): Papierem ściernym. Surowy nóż to zaczynałbym od gradacji 60 , 80, a kończyłna 800 lub 1000, zależnie od efektu jaki chciałbym uzyskać. Ważne, żeby wszystkie ryski były w jedną strone, wzdłuż, albo poprzek. Dobrze jest użyć twardej podkładki. Zmieniając papier od grubego do drobnego za każdym razem warto zmieniać kierunek obróbki, wtady widać czy już nie ma śladów po poprzednim. Można to też robić na szlifierce taśmowej, ale wtedy trzeba wprawy, bo łatwo spieprzyć. Czasem dobrze też zwilżyć papier wd40, ale każdy majster ma swoje ulubiobe sposoby. Jedni satynują, inni wolą polerowanie, ale sam proces się nie różni, kwestia tylko na jakiej gradacji się zakończy. Dzięki Zakładam, że taka satyna gdzie na klindze są grube, równe, równoległe linie, które wyglądają jak żaluzje (na zdjęciu tego dobrze nie widać (pewnie smar i refleksy przekłamują)) to satyna maszynowa, raczej nie do osiągnięcia w warunkach domowych ? Edytowane Czwartek o 18:32 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1693 #18494 Napisano Czwartek o 18:06 Jest do osiągnięcia, choć to trudne i pracochłonne. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4431 #18495 Napisano Czwartek o 18:32 26 minut temu, goral_ napisał(-a): Jest do osiągnięcia, choć to trudne i pracochłonne. A jak powstaje ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1693 #18496 Napisano Czwartek o 20:10 Tak jak opisałem to poprzednio. Myślę, że na YT znajdzie się jakiś filmik o tym. Oczywiście za każdym razem będzie to bliższe doskonałości. Trening czyni...itd. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7157 #18497 Napisano 20 godzin temu 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1693 #18498 Napisano 18 godzin temu Ponieważ to edek, to nie pracowałem zbyt intensywnie, ale poprawa jest: 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 15729 #18499 Napisano 8 godzin temu Widać poprawę, a jak z ostrością tej stali, trzyma dobrze, łatwy do naostrzenia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1693 #18500 Napisano 4 godziny temu No nie jest to stal proszkowa, ale jak na nóż do podręcznego użytku wystarczająca. Oatrzy się bezproblemowo. Przecież każdą stal da się ostrzyć odpowiednimi narządziami. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach