mariaczi 1618 #5001 Napisano 20 Kwietnia 2021 22 godziny temu, Burns napisał(-a): A zastosowanie? Bo to nie sztabka złota Panowie, do czego może służyć łomik? Kiedyś takie cuś w plecaku pomogło mi się uwolnić z windy. Drzwi przesuwne się zablokowały i d*pa. Zadzwoniłem na nr z naklejki i miły pan powiedział że będzie za 1,5h. Pewnie się zdziwił jak zobaczył otwarte drzwi i pustą windę... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68033 #5002 Napisano 20 Kwietnia 2021 Czyli mini łomik do mokrej roboty. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20608 #5003 Napisano 20 Kwietnia 2021 Nowinki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #5004 Napisano 20 Kwietnia 2021 3 minuty temu, loco50 napisał(-a): Nowinki Poka ‼️ Nie trzymaj w niepewności 🤔 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20608 #5005 Napisano 20 Kwietnia 2021 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #5006 Napisano 20 Kwietnia 2021 Czy Ty papugujesz? A w czarnym BM co? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20608 #5007 Napisano 20 Kwietnia 2021 To😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1818 #5008 Napisano 20 Kwietnia 2021 (edytowane) ale brzydkie te noże teraz robią. Oby choć użyteczne były 😁 kiedyś Benchmade było jednym z moich wyznaczników nożowego piękna, ale wszystko się zmienia a ja nie... gratuluję. Edytowane 20 Kwietnia 2021 przez zadra 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #5009 Napisano 20 Kwietnia 2021 (edytowane) Czyli papugujesz. To jest wersja mini czy normalna? Fajnie że się zdecydowałeś. Ciekawe jak ta stal, ale ja również go nie spróbuję - zostaję ze swoim na d2. Edytowane 20 Kwietnia 2021 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #5010 Napisano 21 Kwietnia 2021 (edytowane) 5 godzin temu, zadra napisał(-a): ale brzydkie te noże teraz robią. Oby choć użyteczne były 😁 kiedyś Benchmade było jednym z moich wyznaczników nożowego piękna, ale wszystko się zmienia a ja nie... Fajne, położyć do gablotki i sycić wzrok 🥸 Po pierwszym użyciu głownia się podrapie i będzie lament 🤔😜 Czyli według mojego skromnego zdania, przerost formy nad treścią. Nie chce Koledze zohydzać nowego nabytku, niech cieszy 🥰 Uwagi są natury ogólnej 🤩 Edytowane 21 Kwietnia 2021 przez Jędrula.wawa 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20608 #5011 Napisano 21 Kwietnia 2021 Mi się podoba. To co porcelanowy już pisał wcześniej- najważniejsze, żeby nóż się podobał. Burns, mini adamas. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #5012 Napisano 21 Kwietnia 2021 5 minut temu, loco50 napisał(-a): Mi się podoba. To co porcelanowy już pisał wcześniej- najważniejsze, żeby nóż się podobał. A kijaszki i tak strugam kozikiem po dziadku 😁 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20608 #5013 Napisano 21 Kwietnia 2021 Kijaszki strugam CRKT Hammond Cruiser. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #5014 Napisano 21 Kwietnia 2021 Powitoł Gdy jest szansa postrugać patyka to biorę absolutnie wszystko, żeby rodzinka widziała, że się jednak szpej przydaje Raz jak byłem z dzieciakiem u dentysty to robiłem za bohatera domu, bo wszystkie kredki w poczekalni były starte do drewna Zbliża się dzień dziecka podrzucam więc pomysł na prezent. Według mnie zrobienie noża z dzieckiem (*) to doskonała okazja do zacieśnienia więzi rodzinnych, szczególnie gdy nóż będzie używany przy nadarzających się wyjazdach, majówkach, itp., itd. No i jest wiosenny obniż na ostrza customblades.eu Kliknę chyba takiego małego strugacza: (*) Zrobienie noża samemu to też świetna zabawa, tak tylko mówię... p.s. Nie mam udziału w sprzedaży. Nożoroba znam i lubię, towar ma dobrej jakości i racjonalnie wyceniony, no i zbliża się dzień dziecka 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #5015 Napisano 21 Kwietnia 2021 (edytowane) Kupujecie wersję mini i inne pierdoły a później łomiki będziecie dosztukowywać Jeszcze wege z bambusa se wystrugajcie c*p, c*p. Nóż musi być jak kutas, długi i gruby Edytowane 21 Kwietnia 2021 przez Burns 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzyndzl 135 #5016 Napisano 21 Kwietnia 2021 Nóż, jako narzędzie powinien być dobrany do wykonywanej nim pracy, jabłko obierasz jebitnym bowie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6204 #5017 Napisano 21 Kwietnia 2021 (edytowane) 1 minutę temu, dzyndzl napisał(-a): Nóż, jako narzędzie powinien być dobrany do wykonywanej nim pracy, jabłko obierasz jebitnym bowie? Tiaa i w teren zabierasz ze sobą 23 noże +2 scyzoryki.. Gdzie ..... jeden do grzybów, drugi do jabłek, 3 do zastrugania patyczka itd itd... 😎 Edytowane 21 Kwietnia 2021 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #5018 Napisano 21 Kwietnia 2021 Powitoł @Burns - brzmi jednak trochę, jakbyś kompensował... @dzyndzl- no jaszka Jedna z moich ulubionych konkurencji zlotowych - dostajesz informacje od organizatorów, że potrzebni są ludzie z dużymi nożami, a po zgłoszeniu dowiadujesz się, że do zastrugania jest ołówek i obrania rzodkiewka... Kupa śmiechu zaczyna się od obserwowania min osób, które się do konkursu zgłosiły A tak w ogóle to - pizza a'la bigos: Żonka była skonsternowana... 1 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoo 52 #5019 Napisano 21 Kwietnia 2021 36 minut temu, Burns napisał(-a): Nóż musi być jak kutas, długi i gruby Mały nóż rżnie dokładnie tak jak duży. Tylko dłużej 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzyndzl 135 #5020 Napisano 21 Kwietnia 2021 12 minut temu, mkl1 napisał(-a): Tiaa i w teren zabierasz ze sobą 23 noże +2 scyzoryki.. Gdzie ..... jeden do grzybów, drugi do jabłek, 3 do zastrugania patyczka itd itd... 😎 23 nie, ale climbera i folder (rzadziej fix) mam zazwyczaj przy sobie 1 minutę temu, mikoo napisał(-a): Mały nóż rżnie dokładnie tak jak duży. Tylko dłużej A małe dziewczynki robi się, jak małe deseczki🤣 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20608 #5021 Napisano 21 Kwietnia 2021 Ja do działań taktycznych w warunkach miejskich typowych dla 99% facetów czyli rozpakowania pudełka z inpostu lub obrania ogóra😁 mam Ka-bara Dozier Folder. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #5022 Napisano 21 Kwietnia 2021 ja jestem w takim wieku, że noża do obierania jabłek już nie potrzebuję i jeszcze nie potrzebuję = jem ze skórką 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
van gunt 495 #5023 Napisano 21 Kwietnia 2021 Taki wynalazek do kuchni: Kupiony na prezent dla osoby. która nie posiada żadnego przyzwoitego noża, więc uważam, że na początek powinien dać radę. Jestem ciekaw jak to X45CrMoV15 będzie się sprawować. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymon__k 1330 #5024 Napisano 21 Kwietnia 2021 Wystarczająco duży? 2 “There are far, far better things ahead than any we leave behind.” C.S. Lewis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1354 #5025 Napisano 21 Kwietnia 2021 53 minuty temu, szymon__k napisał(-a): Wystarczająco duży? Co to za latarka? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach