zadra 1814 #13426 Napisano 4 Stycznia 2023 41 minut temu, maariusz napisał(-a): Nie wiem po co kupiłem go. Po prostu chciałem go mieć Normalny człowiek z Ciebie wychodzi.. Dlaczego miałbyś funkcjonować inaczej od innych ? 😁 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8664 #13427 Napisano 4 Stycznia 2023 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7210 #13428 Napisano 4 Stycznia 2023 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pioters 767 #13429 Napisano 4 Stycznia 2023 Striderki są spoko 😉 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1348 #13430 Napisano 4 Stycznia 2023 49 minut temu, Pioters napisał(-a): Striderki są spoko 😉 Tego bym kupił ale nie mam teraz lewego siana a nie pójdę do bociana 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pioters 767 #13431 Napisano 4 Stycznia 2023 No ja narazie nic nie kupuję. Zminimalizowałem kolekcję noży do minimum a i tak mam tego sporo 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20461 #13432 Napisano 4 Stycznia 2023 Ołtarzyk nr 5.Nr 6 niestety doszedł połamany. Czekam na reakcję sprzedawcy. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1348 #13433 Napisano 4 Stycznia 2023 48 minut temu, Pioters napisał(-a): No ja narazie nic nie kupuję. Zminimalizowałem kolekcję noży do minimum a i tak mam tego sporo 😁 Ja tam 10 nie przekraczam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pioters 767 #13434 Napisano 4 Stycznia 2023 Też tak chciałem. Ostatnie założenie miałem takie aby mieć 3-4 foldery i ze 3 fixedy a wyszło jak zawsze czyli ze 20 składaków i kilka fixów To tak jak z zegarkami, no weź miej tylko jeden zegarek. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WatchSnob27 1952 #13435 Napisano 5 Stycznia 2023 W dniu 3.01.2023 o 17:26, Pamiko napisał(-a): Jakie jest racjonalne wytłumaczenie tępej końcówki ostrza? Mówi się ze sztućce i noże stołowe zaczeli zaokrąglać, żeby ludzie się nie dźgali podczas obiadu. Ale tutaj chyba nie o to chodzi... 🤔🤔🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14529 #13436 Napisano 5 Stycznia 2023 (edytowane) Właśnie idę z poczty Chyba się nadaje do watku bo też ma nóż Edytowane 5 Stycznia 2023 przez revolta4 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8664 #13437 Napisano 5 Stycznia 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, WatchSnob27 napisał(-a): Jakie jest racjonalne wytłumaczenie tępej końcówki ostrza? Mówi się ze sztućce i noże stołowe zaczeli zaokrąglać, żeby ludzie się nie dźgali podczas obiadu. Ale tutaj chyba nie o to chodzi... 🤔🤔🤔 Nie jest tępa. To jak tanto, tylko zaokrąglone. Edytowane 5 Stycznia 2023 przez Mateo 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7210 #13438 Napisano 5 Stycznia 2023 (edytowane) 2 godziny temu, WatchSnob27 napisał(-a): Jakie jest racjonalne wytłumaczenie tępej końcówki ostrza? Mówi się ze sztućce i noże stołowe zaczeli zaokrąglać, żeby ludzie się nie dźgali podczas obiadu. Ale tutaj chyba nie o to chodzi... 🤔🤔🤔 Tanto Recurve - cała KT jest bardzo ostra. Ten typ ostrza został wymyślony do precyzyjnego oddzielania mięsa od skory. Myśliwi uzywaja tego typu ostrze do swojej „ pracy”. Ja nie jestem myśliwym ale muszę przyznać ze przy odrobinie nauki obsługi bardzo przyjemnie służą mi w codziennych obowiązkach. Bardzo polubiłem firmę za wręcz spektakularną jakość wykonania. Grimsmo uznawane jest za jedną z lepszych technologicznie małych fabryczek na świecie. Edytowane 5 Stycznia 2023 przez Pamiko Ok 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4351 #13439 Napisano 5 Stycznia 2023 42 minuty temu, Pamiko napisał(-a): muszę przyznać ze przy odrobinie nauki obsługi bardzo przyjemnie służą mi w codziennych obowiązkach. Lepiej otwierają koperty i przecinają nitki w spodniach dzięki temu profilowi klingi? 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8664 #13440 Napisano 5 Stycznia 2023 3 minuty temu, pisar napisał(-a): Lepiej otwierają koperty i przecinają nitki w spodniach dzięki temu profilowi klingi? Świetnie otwierają kartony 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4351 #13441 Napisano 5 Stycznia 2023 13 minut temu, Mateo napisał(-a): Świetnie otwierają kartony oooo to jest akurat bardzo konkretny argument! Fajnie, że używacie tych noży a nie tylko nosicie w kieszeniach 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
souls_hunter 873 #13442 Napisano 5 Stycznia 2023 Ten otwiera kartony bardziej świetnie. Ale rozumiem, jeśli nie kosztuje 1,5k lub około tego to się nie liczy. No cóż. 3 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20461 #13443 Napisano 5 Stycznia 2023 Panowie, nie rozkręcajmy zadymy. Są noże do pracy i są drogie noże kolekcjonerskie będące jakimiś wyjątkowymi okazami. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7210 #13444 Napisano 5 Stycznia 2023 (edytowane) 20 minut temu, souls_hunter napisał(-a): Ten otwiera kartony bardziej świetnie. Ale rozumiem, jeśli nie kosztuje 1,5k lub około tego to się nie liczy. No cóż. O czym kolego piszesz? W wątku o zegarkach napisz to samo ze Casio za 100 pln tez pokazuje godz. Jeden z głupszych postów. Edytowane 5 Stycznia 2023 przez Pamiko Ok 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67514 #13445 Napisano 5 Stycznia 2023 27 minut temu, souls_hunter napisał(-a): Ten otwiera kartony bardziej świetnie. Ale rozumiem, jeśli nie kosztuje 1,5k lub około tego to się nie liczy. No cóż. Brawo, pozamiatałeś. 😄 3 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14529 #13446 Napisano 5 Stycznia 2023 Zaczyna mi się coraz bardziej podobać. Chyba się przyda . 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20461 #13447 Napisano 5 Stycznia 2023 Dziś inna tanioszka 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
souls_hunter 873 #13448 Napisano 5 Stycznia 2023 3 godziny temu, loco50 napisał(-a): Panowie, nie rozkręcajmy zadymy. Są noże do pracy i są drogie noże kolekcjonerskie będące jakimiś wyjątkowymi okazami. Ależ absolutnie niczego nie rozkręcam. Pełna zgoda co do przeznaczenia różnych noży jak i powodów dla których są kolekcjonowane. Ile ludzi tyle powodów. Na przykład noże, które prezentuje Mateo są niemalże dziełami sztuki tyle, że przydatne są absolutnie do niczego innego jak podziwianie. Przynajmniej mi byłoby szkoda przez jakąś głupotę uszkodzić takie cacuszka. Jedyne co mnie tutaj śmieszy, to dorabianie przez niektórych "ideologii do k**ewstwa" pt. muszę kupić sobie drogi nóż z superhipermegaturbo stali i w takimże wykonaniu, żeby pokroić nim kiełbasę na grilla lub zastrugać patyka w lesie. Czy komuś tego zabraniam? Absolutnie nie, tylko bądźmy poważni nie jesteśmy smarkaczami. 0 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 63970 #13449 Napisano 5 Stycznia 2023 3 godziny temu, revolta4 napisał(-a): Zaczyna mi się coraz bardziej podobać. Chyba się przyda . 👍👍👍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
souls_hunter 873 #13450 Napisano 5 Stycznia 2023 3 godziny temu, revolta4 napisał(-a): Zaczyna mi się coraz bardziej podobać. Chyba się przyda . Też tak myślałem, kiedy kupowałem swojego Leathermana. Doszedł drugi i teraz oba leżą sobie w szufladzie od dobrych kilku lat. Przynajmniej im się nie nudzi. 0 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach