TomcioMiki 64417 #13501 Napisano 8 Stycznia 2023 Forumowicze ,czy ktoś jest tu w stanie dorobić mi sprężyny do Gerlachów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64417 #13502 Napisano 8 Stycznia 2023 🤗🤗🤗 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloss 19272 #13503 Napisano 8 Stycznia 2023 Tanioszki, ale cieszą 🙂 Baklash i Terra 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64417 #13504 Napisano 8 Stycznia 2023 Teraz, karloss napisał(-a): Tanioszki, ale cieszą 🙂 Baklash i Terra 👍👍👍 🤗🤗🤗 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adiblue2 8872 #13505 Napisano 8 Stycznia 2023 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8664 #13506 Napisano 9 Stycznia 2023 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darecki 396 #13507 Napisano 9 Stycznia 2023 W dniu 8.01.2023 o 16:15, adiblue2 napisał(-a): Co to za wersja bugouta? Z czego są te okłądziny? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adiblue2 8872 #13508 Napisano 9 Stycznia 2023 535-1901 , G10. Limitka, w pełni stalowy hardware. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wisniap 1239 #13509 Napisano 9 Stycznia 2023 A to mój nowy nóż do kuchni. Wołowinę i łopatkę ciął jak masło.. Podoba mi się, tym bardziej, że złożył go dla mnie mój chrześniak. Kupiłem mu głownie i surowe bloczki z micarty. Jestem zadowolony. 14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1818 #13510 Napisano 10 Stycznia 2023 9 godzin temu, wisniap napisał(-a): A to mój nowy nóż do kuchni. Wołowinę i łopatkę ciął jak masło.. Podoba mi się, tym bardziej, że złożył go dla mnie mój chrześniak W końcu prawdziwy nóż w "nożowym" temacie a nie jakieś ozdobniki do garniaka albo miejskiego moro.. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikas 8415 #13511 Napisano 10 Stycznia 2023 W końcu prawdziwy nóż w "nożowym" temacie a nie jakieś ozdobniki do garniaka albo miejskiego moro.. Raczej się nie udzielam kiedy wiem, że to nic nie wnosi ale jak widzę takie posty to "ozdobnik do miejskiego moro" mi się w kieszeni otwiera. Możesz bardziej rozwinąć myśl i opowiedzieć dlaczego "garniakowe" czy inne foldery nie są "prawdziwymi nozami"? Oczywiście nie zamierzam się kłócić, ale kiedy ktoś rzuca takim stwierdzeniem to mniemam że wie o czym mówi i chętnie poznam jego punkt widzenia 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WatchSnob27 1952 #13512 Napisano 10 Stycznia 2023 1 godzinę temu, Mikas napisał(-a): Raczej się nie udzielam kiedy wiem, że to nic nie wnosi ale jak widzę takie posty to "ozdobnik do miejskiego moro" mi się w kieszeni otwiera. Możesz bardziej rozwinąć myśl i opowiedzieć dlaczego "garniakowe" czy inne foldery nie są "prawdziwymi nozami"? Oczywiście nie zamierzam się kłócić, ale kiedy ktoś rzuca takim stwierdzeniem to mniemam że wie o czym mówi i chętnie poznam jego punkt widzenia Mogę tylko spekulować, ale podejrzewam, że chodzi o przerost formy nad funkcją. I czysto obiektywnie coś może i w tym jest, ale jak zauważył ktoś parę postów wcześniej, ironią jest podnoszenie takich zarzutów przez osobę zalogowaną na forum zegarkowe... 😁😁😁 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikas 8415 #13513 Napisano 10 Stycznia 2023 Dopóki nóż tnie dla mnie przerostu formy nad treścią nie będzie. Wszystkich pokazywanych w tym temacie narzędzi, funkcją podstawową jest cięcie więc wszystko jasne 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8664 #13514 Napisano 10 Stycznia 2023 Trochę w nawiązaniu do dyskusji.... 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1818 #13515 Napisano 10 Stycznia 2023 (edytowane) 5 godzin temu, Mikas napisał(-a): poznam jego punkt widzenia Bardzo dużo pokazywanych tu noży mimo iż "posiadają funkcję cięcia" trafia na półeczkę, albo do szufladki i służą jako ozdoba kolekcji- podobnie jak chińska starożytna waza, albo srebra rodowe.. Właściciel będzie z nich dumny i niejednokrotnie pochwali się swoim zbiorem tak jak zbiorem znaczków, które przecież mają swoje własne przeznaczenie (potwierdzenie uiszczenia opłaty pocztowej a nie klaserowanie) . Prawie wszystko co stworzył człowiek rozpoczynało swój byt jako narzędzie.. Zegarek to też narzędzie i pierwotnie pełnił bardzo ważne funkcje a stworzony miał określone zadania. Nie twierdzę, że narzędzie nie może być ładne, ozdobne i prestiżowe, cenne, ale ja widzę przede wszystkim funkcjonalność i przydatność w praktycznym zastosowaniu. Na forum zegarkowym własnego zdania na inne tematy nie można mieć? 😋 Nóż pokazany przez kol @wisniap jednocześnie jest ładny, praktyczny, wykonany pod konkretne zadanie i będzie wykorzystywany zgodnie z pomysłem i pierwotnym przeznaczeniem . Oczywiście nie mam nic do zbieraczy, ale bardziej podoba mi się nóż jako narzędzie. Ot, czasem wstrzelę swój inny sposób patrzenia a później nagle ożywa dyskusja o tym, że mój punkt widzenia jest niewłaściwy.. 😁 Edytowane 10 Stycznia 2023 przez zadra 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4364 #13516 Napisano 10 Stycznia 2023 Mam nowy nóż…nie zaskocze Was 🙈 7 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikas 8415 #13517 Napisano 10 Stycznia 2023 zadra, jasne że można mieć swoje inne zdanie i szanuje Twoje, ale..... Pisząc "w końcu prawdziwy nóż" w temacie takim jak ten zawsze narazisz się na to, że ktoś będzie drążył o co Ci chodzi. Dla mnie np każdy nóż jest normalny i prawdziwy. No może prawie każdy bo Espada od CS szczególnie w wersji xl to nawet dla mnie delikatna przesada, ale tylko ze względu na to że to folder i ma klips. Jako maczeta bym go akceptował bardziej Tak czy inaczej spoko, że mamy odmienne punkty widzenia i nie mamy oporów aby ich kulturalnie bronić.Pozdrawiam 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20577 #13518 Napisano 10 Stycznia 2023 Jaki jest nóż każdy widzi😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64417 #13519 Napisano 10 Stycznia 2023 8 godzin temu, zadra napisał(-a): W końcu prawdziwy nóż w "nożowym" temacie a nie jakieś ozdobniki do garniaka albo miejskiego moro.. 👍👍👍 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7245 #13520 Napisano 10 Stycznia 2023 Jeden z półeczki drugi z szufladki oba od zbieracza . Ja nazywam je „noże”. Oba to narzędzia w pełni funkcjonalne i gotowe do praktycznego zastosowania. Jeżeli kolega Zadra pokaże o czym pisze będę wdzięczny. 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #13521 Napisano 10 Stycznia 2023 Powitoł 21 godzin temu, wisniap napisał(-a): A to mój nowy nóż do kuchni. Wołowinę i łopatkę ciął jak masło.. Podoba mi się, tym bardziej, że złożył go dla mnie mój chrześniak. Kupiłem mu głownie i surowe bloczki z micarty. Jestem zadowolony. No i gitara. Najczęściej używane u mnie noże a najrzadziej fotografowane Mój podstawowy nóż duży Muszę mu spa zrobić... 5 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 2905 #13522 Napisano 10 Stycznia 2023 dla forumowiczów ceny hurtowe zapraszam 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20577 #13523 Napisano 10 Stycznia 2023 1 godzinę temu, ecipeci napisał(-a): dla forumowiczów ceny hurtowe zapraszam A co to za wyprzedaż? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1351 #13524 Napisano 10 Stycznia 2023 (edytowane) Ja bym takiego zamienił na pieniądze. Mam plany na inny a lewych funduszy ni ma. A i na pewno będę żałował😀 3 godziny temu, Pamiko napisał(-a): Jeden z półeczki drugi z szufladki oba od zbieracza . Ja nazywam je „noże”. Oba to narzędzia w pełni funkcjonalne i gotowe do praktycznego zastosowania. Jeżeli kolega Zadra pokaże o czym pisze będę wdzięczny. Ten Straider jest git Edytowane 10 Stycznia 2023 przez mirek 1969 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 2905 #13525 Napisano 10 Stycznia 2023 9 minut temu, loco50 napisał(-a): A co to za wyprzedaż? tak jak tu kiedyś wspomniałem chciałbym mieć maksymalnie 3 noże więc pozbywam się nadwyżek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach