krisu2 2221 #1826 Napisano 7 Lutego 2016 Pojedziesz, pojedziesz. Tylko nieraz tył Cię może wyprzedzić Z tym że w kabrio wiąże się to ze znacznie mniejszymi konsekwencjami 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #1827 Napisano 7 Lutego 2016 Ja nie osiągnąłem takiego poziomu umiejętności, żeby jechać bokiem motocyklem... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krisu2 2221 #1828 Napisano 7 Lutego 2016 Ja niestety też nie, ale dać się da. Choć gdybym tylko chciał to też bym pojechał, pytanie tylko ile trwałaby rehabilitacja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dandrax 2 #1829 Napisano 7 Lutego 2016 Trochę się wtrącę, pewno będą śmieszki-heheszki, ale co tam, od czegoś trzeba zacząć =) Poprzedni sezon cały przelatany. 15KM, szatan =D był w górach, był nad morzem, tyłek bolał tylko trochę, gorzej z nogami. Na ten sezon będzie najprawdopodobniej też duke, tylko 390. Spędzam 90% jeżdżąc po mieście (Wrocław), więc nie potrzebuję niczego większego. Dzięki tłumikowi ludzie często zaczepiają i się pytają "panie, co to? Ile to ma pojemności? 500?" =DPierdek wywoływał często większą sensację niż jakieś kozackie maszyny. Nietypowe hulajnogi są spoko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 781 #1830 Napisano 7 Lutego 2016 a tam, tyle supermoto lata i ludzie żyją KTM bardzo fajny, on łapie się na kat B? Ja bym przygarnął 690supermoto, jest tak piekielnie paskudny, że aż piękny te 2 pionowe kominy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dandrax 2 #1831 Napisano 7 Lutego 2016 (edytowane) a tam, tyle supermoto lata i ludzie żyją KTM bardzo fajny, on łapie się na kat B? Ja bym przygarnął 690supermoto, jest tak piekielnie paskudny, że aż piękny te 2 pionowe kominy Si Senior. 125cm, 15KM. Ludzie się śmiali, bo mandat tym załapałem. Fajne to prawo, ale na początku byłem przerażony. Można mieć takiego pierda, bez żadnego kursu, czy nauki, a to maleństwo ze mną (183cm, 100kg) na płaskim 121km/h wyciągnął (z górki i za samochodem 132 =P ) Szybko się człowiek przyzwyczaja, ale na początku to śmierć w oczach =D Kolega ma 640lc4 supermoto, ale to nie moja bajka. Dziwnie mi się siedzi, z kanapy zjeżdżam za każdym razem jak odkręcam manetkę, chce iść na koło prawie ciągle i bardzo agresywnie reaguje na dodanie gazu (cbr600 f4i jest jakaś taka łagodniejsza i przyjemniejsza, a ma 50 koni więcej) Edytowane 7 Lutego 2016 przez Dandrax 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #1832 Napisano 7 Lutego 2016 Do nauki 125 cm jest idealne. Ja też tak zaczynałem, no prawie, bo na bananowej MZ-ce 150 Jeden cylinder zawsze będzie agresywniejszy od czwórki. Ale za to jaki KTM ma gang silnika... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dandrax 2 #1833 Napisano 7 Lutego 2016 Tylko trzeba zainwestować w fajny tłumik, bo te seryjne w KTM'ach (i nie tylko) są hmm ciche i takie wstydliwe. Do tego robią pyr pyr pyr, zamiast grrau grrau =D kiedyś się dziwiłem, po co ludzie przerabiają wydechy w maszynach, ale odkąd mam Pierda to stwierdzam, że głośny (w granicach przyzwoitości =P ) wydech to jednak bezpieczeństwo. Ludzie jak coś słyszą to stają się czujni i patrzą w lusterka. Pomocne w korkach. Wydaje mi się, że kultura jazdy puszki-motocykle się poprawia w Polsce. Przez sezon zrobiłem prawie 8 tysięcy kilometrów, a takich przypadków chamskiego zajechania w stylu "ja stoję, to Ty też musisz stać" miałem dosłownie cztery. 125 są fajne i namawiam znajomych na to, ale mentalność jest jaka jest (bez 100 koni to nie ma jazdy, a po co 600cm, skoro można mieć litra w tej cenie) tylko w trasy to już jednak słabo bardzo, ale fun wielki. Po takiej wyprawie człowiek się czuje jak bohater =D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 781 #1834 Napisano 7 Lutego 2016 moja przygoda z moto skończyła się zanim się na dobrze zaczęła, za łebka simsony, komary, WSK, później kumpel poszedł w cross, kilka razy miałem okazje jechac CR250, coś ok 65KM z tego co wiem i 0/1 reakcja na gaz motocykle zawsze będą mi się podobać ale zawsze znajdą się jakieś inne wydatki. Mi osobiście bardzo podoba sie dźwięk dużych 1 garówek, nie wiem jak teraz ale 690 z KTM dzierżył miano najmocniejszej jednogarówki na świecie, do czegoś to zobowiązuje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dandrax 2 #1835 Napisano 7 Lutego 2016 I pozycję utrzymuje. Mało kto robi teraz 1-cylindrowce w takich pojemnościach i mocy. Albo się to kocha, albo nienawidzi, warczy, ryczy, trzęsie się i urywa głowę =DJa po pierwszej wywrotce na "motocyklu" (Aprilia rs50, 10KM) przez sześć lat nie wsiadłem na moto. W tym sezonie miałem lekkiego szlifa, ale nie odpuszczam. Już mnie nosi, od dwóch dni słonko i ciepło, chłopaki wyjechali na ulicę, a ja czekam do dziesiątego na wypłatę, żeby swojego doprowadzić do porządku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 781 #1836 Napisano 7 Lutego 2016 aktualnie jestem w Monachium, moto może nie tyle co latem ale już coś widać, za to wszystkie kabriolety z otwartymi dachami jeżdżą ale chyba nigdy mi sie jeszcze nie zdarzyło siedzieć w lutym na świeżym powietrzu w koszulce z krótkim rękawem i czuć jak słońce piecze w plecy.Co do Monachium i moto - dla mnie najdziwniejsze jest to, że połowa moto to BMW GS, marka wiadomo ale po kiego czorta w mieście wielgaśne enduro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dandrax 2 #1837 Napisano 7 Lutego 2016 Pff, proste. Krawężniki, studzienki, kostka brukowa. To jest odpowiednik SUVa. Większość Range Roverów, G-klas i innych Jeepów jeździ tylko po mieście 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john.doe 360 #1838 Napisano 7 Lutego 2016 Co do KTMa bo bardzo fajne maszyny, miałem LC4 620 jako SM i naprawdę bardzo dobrze wspominam, notabene moje pierwsze moto. Dało się to ogarnąć tylko z rozwagą trzeba było kręcić manetką Na koło faktycznie idzie bez problemu, aż się wyrywa. Do miasta super pozycja, siedzi się wysoko wszystko widać, moto wąskie więc wszędzie się wciśnie, zawieszenie o sporym skoku więc dziury nie straszne. Większy problem przy dłuższych przelotach na trasie. Żona przez dwa sezony mialą Kawę 250 i zdarzało mi się nią śmigać, jak na miasto świetna maszyna, trochę trzeba było skrzynią powachlować, ale dało się dynamicznie jeździć, no i spalanie super.DUKE 390 to świetny pomysł na miasto moim zdaniem. Dobrze że ich nie było jak żonie motor kupowaliśmy bo bym ciągle 390 ganiał po mieście. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 781 #1839 Napisano 7 Lutego 2016 z gs i miastem to wiadomo, ale domyślam się że raczej chodzi o wypad na 3 pasmową autobahne, stabilność takiego kloca, szeroka kanapa itd. w korku między autami nie przejedziesz, za szerokie no i poręczność przy manewrowaniu przy prędkości bliskiej 0km/h też raczej znikoma 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
conrado86 0 #1840 Napisano 7 Lutego 2016 (edytowane) Ja posiadam 2 Motocykle zabawka - Yamaha Virago wersja Route 66 250 cc import z USA (89)http://www.2040-motos.com/_content/cars/images/6/7106/001.jpg i potwor - Suzuki Madura 1200cc import z USA (84) nazywam ja zielona zabka http://s206.photobucket.com/user/madura_2007/media/S7300014.jpg.html edit; moim celem jest Harley ale te sa mea drogie niestety Edytowane 7 Lutego 2016 przez conrado86 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dandrax 2 #1841 Napisano 8 Lutego 2016 Małe Duke'i są fajne i mało palą. Harleya mógłbym mieć, ale 883 Iron, albo forty-eight. A wracając do gieesów, jest we Wro pani, która lata chyba 650 z kuframi i przeciska się w korkach aż miło popatrzeć, tylko ciągle się zastanawiam jak się podpiera stojąc na światłach =D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john.doe 360 #1842 Napisano 8 Lutego 2016 883 Iron super chętnie bym pojeździł tylko cena trochę wysoka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3941 #1843 Napisano 8 Lutego 2016 Małe Duke'i są fajne i mało palą. Harleya mógłbym mieć, ale 883 Iron, albo forty-eight. A wracając do gieesów, jest we Wro pani, która lata chyba 650 z kuframi i przeciska się w korkach aż miło popatrzeć, tylko ciągle się zastanawiam jak się podpiera stojąc na światłach =DKiedyś robili akcesoryjne, niższe kanapy... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #1844 Napisano 9 Lutego 2016 Miałem 690smc i to był motocykl, na którym miałem najwięcej zabawy w swojej "karierze" na moto. MEGA! Tapaltak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 325 #1845 Napisano 17 Marca 2016 Ciekawe ilu tutaj jest kibiców speedwaya. Miałem podczas spotkania we Wrocławiu chłopaków wybadac ale czasu nie stało jakoś... 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1846 Napisano 17 Marca 2016 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1847 Napisano 17 Marca 2016 Fajne obrazkihttps://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.scigacz.pl/Wyscigi,zabytkowych,motocykli,na,lubelskim,torze,9810.html&ved=0ahUKEwjY4NjG7sjLAhXFPZoKHXriAKEQFggZMAA&usg=AFQjCNH8l_iWIZRnK4zdRwgSi_TcirN0rQ 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cezar. 178 #1848 Napisano 27 Marca 2016 Piękna pogoda dziś, modyfikacje prawie ukończone, więc polatane było - sezon rozpoczęty I nowa czapeczka, bardziej wiosenna 0 ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 781 #1849 Napisano 27 Marca 2016 Bardzo fajna SV-ka, gdyby przyszło mi kiedyś kupować moto to SV byłby brany pod uwagę, z tym wydechem Vka musi fajnie brzmieć Pamiętam TL na jakichś luźnych wydechach, gdy jeszcze chodziłem do technikum. Grzmot jaki wydobywał się na wolnych obrotach i odbijał się od ścian budynków trząsł szybami w oknach, coś pięknego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #1850 Napisano 27 Marca 2016 Zaczynałem przygodę z moto właśnie od SV - super kółka! Tapaltak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach