porcelanowy 938 #3451 Napisano 10 Maja 2021 (edytowane) Powitoł Taka ciekawostka: Zrzuta na silnik => https://zrzutka.pl/jtmgxd Edytowane 10 Maja 2021 przez porcelanowy 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qdlaty 143 #3452 Napisano 10 Maja 2021 Hej. Przez przypadek zawitała u mnie Yamaha Majesty 250. Miałem ją sprzedać, ale dzisiaj pojeździłem i tak sobie myślę, że może zostawię ją na sezon. Dostałem ją z otwartym kaskiem i to fajniejsze uczucie niż w pełnym. I tak jest za mały, więc muszę kupić drugi. Jak myślicie, brać otwarty czy jednak ze względów bezpieczeństwa zamknięty? Akurat pasujący zamknięty jest na bazarku, wiec temat do szybkiego ogarnięcia. Aha, to nie ma być środek transportu. Ot, może czasem rundka po wsi, albo do Warszawy coś załatwić. Dla fanu, nie z musu. Q. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stierlitz 254 #3453 Napisano 10 Maja 2021 Kup pełny, nawet koło domu można się wywalić przy niewielkiej prędkości. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1879 #3454 Napisano 11 Maja 2021 Też tak uważam, choć do miasta zwykle jeżdżę w otwartym. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #3455 Napisano 11 Maja 2021 Powitoł Są "kompromisy" 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 25461 #3456 Napisano 11 Maja 2021 Jakiś czas temu stałem przed podobnym dylematem i finalnie zdecydowałem się właśnie na kask szczękowy. Mam też otwarty, jest wygodny, mega przewiewny, ale jednak z wiekiem coraz bardziej myśli się o bezpieczeństwie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qdlaty 143 #3457 Napisano 11 Maja 2021 Dzięki za rady. Pewnie skończy się na pełnym. Kompromisy to jednak finansowa przesada jak na toczenie się wokół komina. Przednia opona nadaje się tylko na śmietnik. Trochę wypadłem z obiegu 2-kółek. Co myślicie o Pirelli? PIRELLI ANGEL SCOOTER 110/90-12 64P TL Widzę teraz znacznie więcej marek opon niż za czasów mojej młodości i przygody z motocyklami: IRC? Deli? Billas? Co to za wynalazki? Kenda to pamiętam z marketowych rowerów. Aha, czy w obecnych czasach normalny wulkanizator zmieni oponę? Czy nadal trzeba szukać specjalisty? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #3458 Napisano 11 Maja 2021 Wczoraj pojechał po nowe gumy, a dzisiaj oficjalne otwarcie sezonu 3 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3941 #3459 Napisano 11 Maja 2021 (edytowane) Biorąc pod uwagę Twoje motocyklowe przygody ze zrozumieniem przyjmuję proponowane przez Ciebie rozwiązanie. Wiatr we włosach z poprawioną stabilnością, sprytnie😉 Edytowane 11 Maja 2021 przez desmo 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #3460 Napisano 11 Maja 2021 😁 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 25461 #3461 Napisano 12 Maja 2021 Pogoda zrobiła się tak piękna, że nie mogłem się oprzeć, żeby wieczorkiem nie pomeandrować nad jeziorkami 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ICE 620 #3462 Napisano 20 Maja 2021 Dziś taka pogoda, że aż grzechem byłoby nie skorzystać 😁😁😁 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1879 #3463 Napisano 20 Maja 2021 Piękne te Wasze motocykle. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1879 #3464 Napisano 21 Maja 2021 Mój osiołek jest skromniutki: 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ICE 620 #3465 Napisano 21 Maja 2021 (edytowane) No tak to jest, że jedne mają wyglądać, a drugie jeździć - a Ty wybrałeś tą drugą opcję 😉 - RT to świetny motocykl 👍 Edytowane 21 Maja 2021 przez ICE 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #3466 Napisano 21 Maja 2021 (edytowane) Powitoł Boksery nie są złe Moje osobiste marzenie z lat młodzieńczych - BMW S110R: Nawet plakat z 99r. gdzieś mam :D Edytowane 21 Maja 2021 przez porcelanowy 3 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1879 #3467 Napisano 21 Maja 2021 Pisałem tylko, że skromny. Jeździ rzeczywiście dobrze i nie sprawia technicznych problemów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
just_nobody07 6292 #3468 Napisano 21 Maja 2021 W dniu 8.05.2021 o 23:06, desmo napisał(-a): Trudno mi sobie Ciebie wyobrazić na tym osiołku 😜 Też mam z tym problem. I wyrzuty sumienia 🙈 W dniu 8.05.2021 o 23:07, vvv napisał(-a): Michał gratulacje! W tym kontekście pytanie co będzie ujeżdżał Maciek? Zmieniłem barwy na pomarańczowe W dniu 8.05.2021 o 00:04, rmak napisał(-a): Wow. Oba świetne. Na pierwszym planie chyba Valkyria. Do tej pory kojarzyłem ją tylko z Maćkiem 🤔 Podstępem mnie podszedł. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #3469 Napisano 21 Maja 2021 Kurcze, w tego typu motocyklach nie ma downsizingu, ponad 1600cm3,to tylko średnio-większy silnik 2 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2456 #3470 Napisano 23 Maja 2021 W końcu też udało mi się jakieś kółko dookoła komina zrobić, ale pogoda nie pomaga. Jazda miedzy chmurami Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
just_nobody07 6292 #3471 Napisano 23 Maja 2021 3 godziny temu, vvv napisał(-a): W końcu też udało mi się jakieś kółko dookoła komina zrobić, ale pogoda nie pomaga. Jazda miedzy chmurami Sent from my iPhone using Tapatalk Ja prawie codziennie. A w piątek i o 3 w nocy wyskoczyłem 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 25461 #3472 Napisano 23 Maja 2021 5 godzin temu, just_nobody07 napisał(-a): Ja prawie codziennie. A w piątek i o 3 w nocy wyskoczyłem 😁 Ale wiesz, że bez zdjęć się nie liczy 😉 A poza tym pokaż dokładnie, co skłoniło Cię do pozbycia się takiego świetnego motocykla. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2456 #3473 Napisano 23 Maja 2021 U mnie pogoda ostatnio słaba ciągle leje. W ogóle w tym roku jakoś tak się lato opóźnia, w zeszłym to cały rok jeździłem. Maciek właśnie powiedz coś więcej o nowej maszynie poszedłeś w S czy R? 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
just_nobody07 6292 #3474 Napisano 23 Maja 2021 15 minut temu, vvv napisał(-a): U mnie pogoda ostatnio słaba ciągle leje. W ogóle w tym roku jakoś tak się lato opóźnia, w zeszłym to cały rok jeździłem. Maciek właśnie powiedz coś więcej o nowej maszynie poszedłeś w S czy R? Pudło Janek 😁 58 minut temu, rmak napisał(-a): Ale wiesz, że bez zdjęć się nie liczy 😉 A poza tym pokaż dokładnie, co skłoniło Cię do pozbycia się takiego świetnego motocykla. A wiesz, że żadnego zdjęcia z drogi nie mam? 😱 Mała podpowiadajka w tej chwili z garażu 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2456 #3475 Napisano 23 Maja 2021 To, że super advanture 1290 to już Cię Michał przypucował ale widziałem, że są dwa modele R i S. Po szybie wnoszę, że to S 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach